Vad är det för fel?

Jag tycker det är så hemskt med de killarna som dött nu i helgen. Måste skriva av mig. Den ena blev misshandlad till döds och den andra blev skjuten med hagelbössa. Och sen är det ju en som ligger skadad med. Också skjuten.

Hur kan man stå och slå och sparka och hoppa på en kille tills hans hjärta stannar? Och tills han får så svåra hjärnskador att han dör senare. Hur klara de av det? Vad låg bakom? Hur känner man som förälder, både till den mördade och till mördarna. Hur känns det att veta att man har dödat någon? En person som skulle fyllt 17 idag. Jag antar att de ångrar sig, inte bara för att de kommer bli straffade, men också för samvetet. I hela deras liv kommer de ha kvar det här. Vem vill bli ihop med en mördare. Vem vill anställa en mördare.

Sen de andra. Jag kan fatta att man blir förbannad om man har blivit utsatt för trakasserier och ens barn har blivit mobbat. Men inte skjuter man väl? Man tar väl inte fram bössan och siktar och verklighen trycker av. Hur känner man när ens pappa har mördat någon jämngammal? Kan man känna någon lättnad att aldrig bli plågad igen, eller känner man skuld? Kommer man bli mindre mobbad? Förmodligen kommer de att flytta. Flytta dit igen vet att ens man är en mördare, byta identitet.


image29
Och sen sist. Vad gör polisen? Varför kunde inte detta ha hindrats. De visste om att pojken var mobbad och att familjen var trakasserad. De visste vilka som gjorde det. Kunde de inte ha tagit tag i det innan. Måste de vara ute och ta fortkörare o annat trams? Kan de inte försöka rädda liv på det här sättet i stället. De måste väl för fn kunna hålla lite ordning. Är inte det deras jobb?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback