Goda nyheter.

På tisdag eller onsdag kommer de och borrar bergvärmen. Och en vecka senare kommer de och sätter igång allt. Gött. Äntligen. Vi går och räknar dagarna hemma.. :)

Andra nyheter att de har skjutit två vargar istället för en.

Sen fick jag/vi en inbjudan till en föräldragrupp. Trodde inte att det skulle bli nån.
Vi såg dock att vi inte kunde vara med den gången de ska till BB, men då såg jag till att boka in oss på en liten privatvisning med mamma. Känns till och med bättre så.. :)

Andra nyheter, mer av det konstiga slaget.
Våra nya grannar hade betett sig jättemärkligt mot en av Samuels kompisar.. Mannen hade skrikit och gormat om att han skulle köra över massa rådjur och kvinnan hade suttit bredvid och asgarvat..  De hade bara stannat bilen och vevat ner rutan och satt igång. Kompisen ringde på kvällen och beskrev personerna och bilen och det var alltså våra grannar.. Konstigt beteende.
 


Vecka 27.

Jag satt och tänkte på lite allt möjligt och insåg att det är torsdag och att jag går in i en ny vecka. Jag tänkte först 26, men det kändes så bekant. Det var lite läskigt att komma på att det var 27+0 idag. 13 veckor kvar med andra ord. Det går så fort. Det trodde man inte när man var i vecka 5, men så är det.

Läser alltid varje vecka vad som händer i magen och hur stor bebisen är. Nu väger den ca 1 kg och är drygt 30 cm lång.



Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst

Häftigt.

Jag tänkte på igår att barnet kommer att ha ett ansikte. Det låter sjukt, det är väl självklart att den har. Men det är ändå svindlande. Den kommer att ha ett utseende. Och då kom tankar som; den kommer att kunna tänka. Den kommer att ha känslor. Det kommer att vara en person. Det är en person redan. Den svarar ju när jag kunffar och pratar. Men vad är det för en person egentligen? Nu börjar jag bli väldigt nyfiken...

Gravida kvinnors irriterande beteende..

Jag har märkt av en massa fenomen bland gravida som jag stör mig på. Dels bland folk jag känner till och dels bland sånt man läser på okändas bloggar eller forum. Visst alla är olika och man får vara som man vill, men ändå.

Till att börja med; folk som inte kan böja ordet bebis. Tex;  ”Det är så mysigt när bebis sparkar” Det heter bebisEN. Om man nu inte tänkt ge barnet namnet Bebis, men det är ju föga troligt.

Sen tjejer som klagar på allt. Jag tycker att man ska få klaga, men inte på allt hela tiden. Man kan väl stå ut med ganska mycket när man vet varför man mår dåligt och vad man kommer att få för mödan? Det kommer ju att gå över efter en relativt kort tid. Jag tycker själv inte att jag klagar speciellt mycket, men det kanske andra tycker. Vad vet jag.  Det har väl varit ett par gånger när jag mådde som mest illa och kräktes blod osv som jag blev ledsen och grät. Då klagade jag säkert.

Tjejer som blir helt handlingsförlamade; inte för att de mår dåligt eller har ont utan endast på grund av att de är gravida. Som ser det som en viloperiod som de har rätt till. Jag var helt osjälvständig i flera månader, och det är inte det minsta kul. Man lider av att inte kunna/orka göra någonting själv. Så ser man folk som öppet säger till andra att de utnyttjar deras sambo som betjänt, fast de mycket väl kan själva. De är ju trots allt gravida, då får man göra hur man vill.

Och i och med att gravida får göra som de vill, så är det klart att man får bete sig hur som helst mot nära och kära. Visst; jag vet hur hormonerna kan härja, men det finns en gräns. Och man kan försöka lugna sig alternativt be om ursäkt i efterhand.

En annan sak är de som trycker i sig massa fika och onyttiga saker. ”Det är så skönt att för en gångs skull slippa tänka på vikten…” Det ska man väl inte alls göra. Det är ju inte alls säkert att alla kilon bara ramlar av en när man ammar, om man ammar. Dessutom så riskerar man ju graviditetsdiabetes, och det vore ju säkert jättekul att få. Och att äta massa onyttiga transfetter och annat skit borde man kanske skippa för bebisens skull.

Sen har jag ett och annat om graviditetscravings att skriva om. Det var det förra inlägget handlade om, men det kanske blir ett nytt imorgon. Blir inte bra att försöka skriva samma sak igen samma dag..



Tillägg: De tjejer som kräks en gång i veckan och tjuter över att det är sååå jooobbigt att vara gravid. När man vet hur det är att kräkas x antal gånger per dag.

Men va faan.

Skrev ett låångt inlägg som försvann.


Barnvagn

Så här ser barnvagnen ut! Det är en Emmaljunga -07. Men den ser ju helt ny ut. Sittdelen bredvs på golvet..
Det blev lite suddiga bilder ser jag. Sen ser jag även att jag lyckades fånga en linslus också..
Visst är den fin?




Ny vecka, nya tag.

Då var ännu en helg avverkad.
Det är nog tidernas största gåta; varför tiden går fortare när man är ledig.

Fredagen: Mest att komma hem och ha fredagsmys. Mysig mat och Let's dance. Samuel somnade på soffan.. Jag med iofs, men bara en stund så det gills ju inte. Mamma ringde innan det och sa att de hade sålt huset. De ska ju köpa ett nytt hus vid sjön i sandviken typ. Nybyggd enplansvilla. Ett parhus. Det är ju lite mer det de behöver nu. Ett hus med stor plats att ta hem alla barn och barnbarn, men inte så många onödiga sovrum. Nya huset har ett sovrum till dem, ett till mats och ett arbetsrum. Sen stort kök och stort vardgasrum och stor uteplats. Lite sorgligt att man aldrig mer ska gå in i huset man är uppväxt i, men samtidigt är jag glad att mamma och pappa ska "få" ett så fint hus. Och nån annan behöver stinav 22 bättre. En ensamstående mamma med två barn som går på bråtenskolan passar bättre där. 

Hann med att städa rejält inne på lördagen. Fräscha upp lite med dukar och nya ljuslyktor lite här och där. Efter det tog jag mig en liten tur på sparken. Sen fika med semmeltårta hos svärmor. Sen skulle vi kolla på fantastic four. Vi började titta på den i vardagsrummet, men efter nyheterna skulle vi se i sängen. Jag somnade ifrån...

På söndagen röjde jag lite i stallet. Samuel städade undan massor i källaren så inte de som kommer med värmepumpen snubblar och slår ihjäl sig. Sen tog jag med milo på en sparktur. Det var väldigt bra glid. Blev dock svinsur på en bil som kom alldeles för fort på våran lilla väg. Hade Milo okopplad och utan reflexer (fy mig) och han gick kanske 5 meter bakom mig och nosade efter ekorrarna. Som tur är blev han som en staty på kommandot STANNA så han stod utom fara. Men jag stegade rätt ut i vägen för att de skulle tänka till lite. Varför komma som en idiot runt en kurva bland massa hus?

Samuel monterade ihop våra nya badrumsmöbler för att se att de var hela och kompletta. Sen lagade han mat till mig medan jag tog in hästar. Efter det blev det ett skönt, väldigt varmt bad. Sen betalade vi räkningar och sen sängen och somna på två röda.


7-årsdag idag!

Idag har jag och Samuel varit tillsammans i 7 år.
Vad fort det går.. Känns inte som sju år.

Vi firade dagen genom att göra en lite lyxigare frukost.. Nybakade scones, äggröra och bacon.
Sen skulle vi gjort slottstek, men jag glömde ta upp köttet igår. Men men. Det får bli nåt annat.

De säger ju att efter 7 år har alla celler i kroppen bytts ut. Så det innebär (teoretiskt sett) att jag idag inte har kvar en enda cell i kroppen som jag hade den dagen vi träffades. Knepigt.

Det talas ju ganska mycket om 7-årskris också. Jag har inte sett till nån sån. Vi har det jättebra och jag förundras över hur man kan tycka om någon annan mer och mer för varje dag, fast det har gått 7 år. Hur vi fortfarande kan sitta i badet och prata så mycket att vattnet hinner bli iskallt utan att vi märker det. Det är klart att vi är sura på varandra ibland, men så måste det ju vara. Huvudsaken är att man har det betydligt mer bra än dåligt.

Vi har en del par i närheten som har konstiga förhållanden med mycket bråk och annat. Och vi säger ganska ofta: vad glad jag är att du vill ha mig, vad glad jag är att jag har dig. Och att det är vi.

Och jag är så glad att jag hittat någon om jag verkligen växt ihop med. Och nu ska vi utvidga familjen och ännu mer binda oss till varandra. Det känns helt underbart.

Så 7 år = kris? Nej, inte här i alla fall..


Oh la la.. :)



Nu ska snart Ahlgrens bilar finnas med laktrikssmak!
Äntligen!

Profylaxkurs bokad!

Nu har jag bokat in mig och Samuel på en profylaxkurs hör i Karlstad. 1790 kronor kostar det, men jag har friskvård på mitt jobb, så jag kommer få tillbaka en del sen. Kommer inte ihåg hur mycket. Men jag har för mig att jag får betala 400 kr själv. Bra jobb och bra att det räknas som friskvård.. :)

Vi får väl se, det kanske bara är en massa flum som inte hjälper ett skit. Men det skadar ju inte att prova. Jag gillar ju yoga, så varför inte. 7:e och 14:e februari ska vi dit. Tre timmar vid varje tillfälle.

Annars hade jag en dålig morgon. Började hosta, vilket ledde till att jag behövde kräkas. Jag tog toaletten vid sovrummet fast jag visste att pappret var slut där. Jag tog den närmaste och tänkte att det fick gå utan papper. Men vad händer. Jo, det börjar forsa blod ur näsan. Kul. Och när jag hostade så stänkte det blod överallt. Inget papper, själv hemma. När jag var klar med kräkset så fick jag försöka blöda i handen och springa till andra toaletten. Sen gav det med sig. Men det var ju blodbad hemma. Blod i hela ansiktet och händerna, sprayat på väggar och golv på toa 1 och blod kletat på toa 2. Precis så man vill vakna varje morgon. Fy vad jag hatar näsblod.


Badhusbesök

Jag var och simmade i kristinehamn igår.
Smidigt att bara kunna stanna på vägen hem. Själva badhusbesöket tog bara en timme.
Jag simmade bara 0,5 km, för jag ville inte ta ut mig..

De har relax-bad på onsdagar. Med levande ljus och musik. Och bara vuxna.
Och det var väldigt mysigt och skönt att sträcka ut kroppen lite. Efter att jag hade simmat så la jag mig i barnbassängen (vatten till lårhöjd ungefär). Varmt och skönt. Helt själv en stund. Bara ligga och flyta.

Det får jag göra om nån gång.. :)

Kloka ord från pappa

Postade samma inlägg på familjebloggen (brukar inte göra så, men ibland måste man vara lite lat..)
Pappa gav en kommentar. Förmodligen angående profylaxkursen... Han skriver bra, och det var lite kul också.

Postat av: Pappa

Sf är för mig en bra filmkanal, vad är Sf som ni pratar om?
Det är lite av kvinnornas värld, det här med att vänta och föda barn. Papporna är helt oförberedda på vad som väntar och ingen undervisar dem i hur de ska klara förlossningen. Det är ju självklart att det är kvinnorna som har hela den fysiska delen och även lever med barnet i magen under hela tiden och inte kopplar bort tankarna på fostret och vad som väntar vid förlossning etc. Kvinnorna blir ju då också mentalt förberedda och har gått igenom allt tusen gånger i förväg.
Männen går där och ordnar med sitt och tänker inte så mycket på förlossningssituationen förrän det plötsligt är dags för babyn att komma fram. Susanne har berättat om en del män som genomgår fruktansvärda påfrestningar och måste lämna rummet. Varför ska de vara så oförberedda?
Nio månader av omedvetenhet och förträngning av insikt, byts på en kvart till förtvivlan och maktlöshet och ett slags vid sidan om upplevelse. Man kan mest deltaga genom att massera ryggen eller hålla handen. Ta lite bilder eller filma. Hur hurtig får man vara under förlossningsarbetet? Var går gränsen till att bli okänslig? Det är en hel del som ska gå på instinkt och förstånd. Någon utbildning har man ju inte fått.
Sen när babyn har kommit ut, då finns det plötsligt en massa praktiskt att göra, klippa av navelsträngen och bada baby mm. Man kommer ut på planen.
När du pratar med Susanne kan Samuel och jag gå igenom arbetet på avbytarbänken.


Besök hos barnmorskan

Var på MVC idag på kontroll.

Allt såg bra ut. Fick ju inte svaren på blodprovet idag, men hon skulle ringa om järnvärdet var dåligt.
Jag låg under "normalkurvan" på sf-måttet (typ hur stor livmodern är), men det kan man ju göra. Kommer inte ihåg vad jag fick för mått. Vilket vittnar om att jag inte bryr mig så mycket om den siffran. Huvudsaken är ju att min egen kurva går åt rätt håll. Man ska inte jämföra sig med andra.

Sen hade jag ju inte gått upp något i vikt heller, men det kommenterade hon inte. Så då är det som jag trodde; lugnt.

Annars var det väl inte så mycket att orda om. Vi pratade lite om föräldragrupp, amningsinfo och profylaxkurs. Sen fick jag mitt moderskapsintyg.

Jag undrar om hon tycker att jag är en bekväm patient eller en tråkig. I och med att hon vet att jag inte har så mycket frågor. Inte några frågor alls egentligen. Jag vänder mig ju till mamma i första hand. Alltid. Och kommer fortsätta göra. Det Christina kan hjälpa mig med är att kolla upp värden och mäta och skriva i min journal. Om jag undrar om min graviditet eller vill diskutera förlossning så vänder jag mig till mamma. Alternativt Anna och Karin.

Som en gammal tant.

Nu börjar magen påminna mig om att ta det lugnt. Den är ju inte så jättestor, men jag börjar ju ändå bli så långt gången att jag får ganska mycket sammandragningar.. Och då måste man ju stanna upp en stund.

Efter att ha städat och klängt med gardiner igår så var jag helt slut i kroppen. Man känner sig lite som en gammal tant. Jag fick så ont i svanken och det strålade ner i skinkorna. Så jag kunde ju knappt gå.

Tänkte på det där med att ta det lugnt under graviditeten. Men jag tycker ju att jag gör det. Det är samtidigt ganska svårt för mig att inse att jag inte får göra som jag vill. Det är ju rätt slitigt att ha häst tex. Men jag har iaf börjat leja bort det värsta tyngsta jobbet. Som att släpa på torvbalar och sånt.

Sen kan det ju vara så att jag inte ser mig som så jättegravid. Ta det lugnt är till för dem som är jättegravida på riktigt. Jag är ju bara lite gravid. ;)

Har tänkt börja simma i alla fall en gång i veckan. Det tycker jag om och det är ju skonsamt för kroppen också. Så man får lite motion. Dessutom är det ju så skönt att bada. Och basta efteråt. Och om mamma följer med kan man ju ta med fika. Vattengympa vore säkert kul, men jag vågar inte gå dit.

Att ha ett ansvar.

Olyckan i Kista är ju ganska välkänd. I alla fall för oss som jobbar inom branschen.  Det var en stålbalk som var för klen, och det ledde till ett ras då man belastade dem med betongplattor sen. Enkelt förklarat. En byggnadsarbetare omkom och en fick svåra ryggskador. En bilist (privatperson) fick också svåra skador.

Fyra personer blev åtalade och idag föll domen. Alla blev frikända utom konstruktören, som var den som ritat fel storlek på balken. Det är första gången en konstruktör blir skyldig på det sättet.

Det kunde lika gärna varit jag. Alla gör misstag. Man får sig verkligen en tankeställare, speciellt när man måste stressa fram ritningar. Saker och ting blir inte så granskade som de borde bli innan de skickas iväg. Det är så lätt hänt. Och kan leda till såna fruktansvärda följder.

Tänk om jag nån gång skulle ställas som ansvarig för någons död. Hur skulle man ta sig genom det?
Tänk om något går fel med det jag ritar nu? Tänk om det skulle rasa? Man sitter här i sin bubbla och jobbar så fort det går, och vet att man ligger efter. Man hinner inte tänka så långt som att det ska bli ett hus av det.



Mysigt.

Igår packade vi upp kläderna vi beställde till bebisen.
Tofflorna och mössan var nästan sötast. Allt var så fint.
Det känns så roligt.

Sen när vi skulle sova så höll vi om varandra så magarna låg emot varandra. Och bebisen var vaken och sparkade mot Samules mage. Det blev så tydligt att den finns där inne. Att den ligger där mellan oss, vi ser den bara inte än.


Måste sluta kolla på familjeliv.se

Hittade den här tråden.
Shit.
VAD har jag gett mig in på?

http://www.familjeliv.se/Forum-3-28/m50007285.html

Jag är ju inte så rädd för smärtan under förlossningen, det tror jag man klarar. För att man måste liksom.
Det är ju just detta efteråt jag är så rädd för. Den kroppsliga och själsliga omställningen. Som man inte har en aning om vad det innebär förrän man är där. 

 Om 15 veckor är jag där. Shit.

Kan inte låta bli att bli besviken..

Jag hade en tid till barnmorskan imorse kl 09.00. Och jag hade verkligen sett fram emot att komma dit. Så ringde hennes kollega imorse och berättade att min barnmorska var sjuk, och att jag skulle få en ny tid nästa vecka.
Tisdag 10.45.

Dels blev jag arg för att jag har så himla svårt att vara borta från jobbet. Och nu förlorade jag massa tid idag i onödan. Och dessutom måste jag ta ledigt ytterligare en gång nu. Jag vet att de såklart inte kan neka mig att gå på undersökningar, men jag vet ju att det kommer bli tätare besök sen och att jag kommer att få vara borta mycket. Det är ju inte så att jag kan svänga förbi degerfors lite snabbt och smidigt på lunchen direkt..

Sen blev jag besviken för jag ville mäta magen och såklart få reda på om alla blodvärden och allt är bra. Jag har ju inte varit där på 3 månader.. (12 oktober) Klart man vill kolla upp om det är nåt som är dåligt. Eller om man har socker i urinen eller högt blodtryck. Tänker på havandeskapsförgiftning och allt.

Sen ska man ju få ett moderskapsintyg som ska skickas till förs.kassan. Och jag ville få iväg det.

En vecka mer eller mindre kan man ju tycka. Men jag är ivrig och har lätt att bli upprörd nu. Så jag blev besviken och grät lite imorse när hon hade ringt.

Karlskogabesök.

Nu ska jag åka till kga och hälsa på min familj.
Vi ska ha en avskedsmiddag för Kerstin. Hon och Johan åker upp till Umeå imorgon bitti.
De får tillträde till lägenheten på fredag, och så börjar skolan på måndag.
Johan hade nåt möte med verkstadschefen på Volvo där uppe. Hoppas han får jobb, gärna inom kort.
Så han kan hålla min syster sällskap.

Nästa gång hon kommer hem är i slutet av februari. :/

Det känns så konstigt att hon ska vara så långt bort i så många år. 75 mil. Det är inte utan att man fäller en tår när man tänker på det. Men jag ser ju det postiva. Hon kommer att få sitt drömyrke efter allt slit.

Och man kan ju hälsa på. Och hon kommer ju hem ibland.

Mitt paket är på väg.

Har beställt detta från ellos. Och idag hade jag fått ett mail att det var skickat.. :)


Visst är det gulligt? Könsneutralt och somrigt på samma gång..
Tänk att min bebis ska ha de där kläderna sen. Märkligt.

Min lilla Jonathan eller min lilla Lovisa.
Det är de namnen som i flera år varit aktuella.
Jonathan har jag velat ha sen jag var kanske 8 år, och Lovisa har Samuel velat ha sen vi blev ihop och han fick reda på att jag heter det i andra namn. Så Lovisa är helt spikat om det är en flicka. Däremot kan det hända att det blir en William om det är en pojke. Hannes, Elias och Karl (som Samuel) är aktuella som andranamn. Andranamn till flicka skulle jag velat haft Engla (efter mormor), men det heter Tuva nu. Så jag vet inte.  Annars får man ju inse att det blir barn överallt och nån gång måste det bli att de får samma namn.. Det är ganska fånigt och hålla på att "paxa" namn och att sura över att fler heter samma.

Om vi skulle få en Lovisa nu och sen få en flicka till nån gång, så skulle hon nig heta Klara. Sen tycker jag om Ebba, Alva, Hanna (släktnamn). Överlag finns det fler fina flicknamn än pojknamn.


Förresten. Igår låg jag i sängen 21.20. Sen smorde jag in magen och somnade kanske 20 min senare. 
Men jag vaknade 02.30 och hade migrän. Upp och ta alvedon, väcka Samuel och få kall handduk till pannan och värm vetekudde till nacken. Det är ett jäkla skit att inte få ta värre saker än alvedon när man har så ont. Men men. Jag somnade väl om så småningom. 
Så idag var jag på jobbet vid rekordsena 08.50. 
Nytt försök i natt.  

En av de roligaste sakerna år 2009

Lite internt, men väldigt kul. Från familjebloggen, där pappa skriver om när de åkte hem från stugan dagen efter min födelsedag. Sen skrev Mats ett inlägg med hans syn på saken. Om man känner de inblandade är detta så kul så man gråter. Jag skrattar fortfarande när jag läser det för 75:e gången.

Förlorade sonen....nästan

Jag ska först av allt hälsa från Lotta och Ingemar. De var så nöjda med sitt besök och hoppades att de snart skulle få besök av någon/några av oss.
Idag när vi skulle åka hem från stugan, så åkte Kerstin och Johan lite före Susanne, Mats och mig. Jag hoppade in i bilen och kollade efter stugnycklarna men de var inte med så Mats fick vänta medan jag gick in och frågade Susanne som inte var riktigt klar, om hon hade nycklarna. Jodå, så ut i bilen och så åkte vi.

Medan jag fixade med bommen och alla trådar för korna så gick Susanne i förväg för att fixa med första snöret. Eftersom Volvon är så bestämd i hur folk ska ha det så låter det hela tiden man inte har bilbältet på sig. För att bespara Mats oljudet så satte jag på mig bältet och när Susanne hoppat in så körde vi till andra snöret. Susanne sa åt Mats att "jag tar snöret" och hoppade ut. Jag körde fram och väntade medan Susanne grejade med snöret. Då kom hon fram och sa åt mig att stanna motorn och komma ut.
-Det är någon som skriker! Jag hörde bara tickandet från aggregatet som ger spänning till elstängslet. Då såg jag enn figur komma fram på vägen bortom kröken. Det är ju en kulle där så man ser inte hela vägen.
Mats!

Det tog en stund att fatta varför han kom på vägen. Min första tanke var att han hade blivit kissnödig vid garaget och gått ur utan att jag märkt det.
Det var värre! Han hade gått ner till bryggan en sväng just som vi körde iväg så han trodde att vi skojade när bilen körde iväg.
När han kom till bommen och såg att den var låst så fick han bråttom och sprang och skrek allt vad han kunde.
Vilka föräldrar lämnar sin son med en låst stuga och bara kör iväg? Skammen är stor och vi skyller naturligtvis på Mats. Jag skulle säga åt honom att han måste hålla ögonen på bollen men det blev hålla bollen på pucken. Vad jag menade var förstås att inte gå ifrån händelsernas centrum.
PUH!!

Sonens Syn på Saken
Jag var nere vid vattnet en sista gång och kontrollerade att allt var låst när jag kommer upp till stugan så är bilen borta så min första tanke var att dom hade åkt in till land för att fixa med bommen och repen.  så jag gick ganska lungt över pirren och när jag såg att bommen var låst så förstod jag att dom hade glömmt mej på riktigt så jag började springa allt vad jag kunde över bommen och över reppet, känndes som en hinder banna. när jag var vid trädet som korna har ockuperat så började jag skrika i hopp om att dom skulle höra mej, (jag såg inte bilen vid detta tillfälle) så jag fortsatte springa tills jag såg att mor och far hade stannat bilen och gått ur. som tur är så hörde mor mina döds skrik, jag var helt slut i kroppen när jag komm fram. väl i bilen så frågade mor om jag ville ha en dricka på ica men jag svarade att jag har det bra i bilen och lämmnar inte bilen förens vi är i Karlskoga.
  Som förklaring till att dom glömmde mej var att jag inte hade pucken på bollen(ögonen på bollen) så det var ju mitt fel att jag glömmdes bort. frågan som man ställer sig i efterhand när hade dom upptäckt att jag saknades. jag vet inte. förmådligen inte dom heller. men det här blir väll ett till trauma som man får glömma bort med tiden.

Det eviga löftet..

Ikväll ska jag lägga mig tidigt.

Det är en sån sak man tänker varje morgon. Sen kommer man hem efter jobbet. Och gör det man ska göra. Laga mat och fixa häst och allt vad det är. Sen kanske klockan är 20-20.30 när man är klar.
Och det är då något händer. Klockan får spel och helt plötsligt är den 22. Och då ska man borsta tänder och greja och komma till ro. Så slutar det med att man inte sover förrän 23. Och sen vaknar man ett par gånger av outgrundlig anledning, och sen ringer klockan.

Resultatet blir sömnbrist. Och att jag mår dåligt när jag vaknar. Då kommer jag inte upp på ett bra tag. Ligger och är yr och har ont i magen. Eventuellt ont i huvudet också. Det här leder i sin tur till att man kommer alldeles för sent till jobbet. Och därmed senare hem på kvällen. Och lägger sig senare.

Det blir en ond cirkel.

Idag är målet att ligga i sängen senast 21.00.
Och imorgon ska jag befinna mig på jobbet 07.30

Bergvärme!

Idag fick vi besked från banken och kunde därmed beställa den efterlängtade bergvärmen!

Om kommunen är snabb, och vädret håller sig varmare än -15 så kan vi räkna med att ha allting installerat och klart i slutet av månaden!

Äntligen ska man slippa släpa ved, elda och ändå ha de kallt då och då. Och nu måste man aldrig mer elda för att få varmvatten! Vilken lyx det kommer att bli! Nog för att vi inte kan tjäna på det ekonopmiskt, eftersom veden var gratis. Men jag betalar nog hellre och har det smidigare.

Och i år ska vi äntligen slippa stå vid klyven hela våren/försommaren och tänka att det MÅSTE bli klart.
Nu räcker det med att ha lite mysved till öppna spisen, som det ska bli en insats i.


Tillbaka i hjulet igen.

Jobbar igen efter julen och det fanns (som jag misstänkte) precis lika mycket jobb att göra som innan.
Vi ligger fortfarande efter, men jobbar så mycket vi kan.
Det är ju en överskådlig tid kvar. :)

Och nu sitter jag och planerar för en tripp till Ullared.
Är så sugen på att åka dit och handla lite bebissaker. Sen lite mammakläder och annat kul. Skulle behöva ett nytt täcke till Blüthner också, men det vill jag ju ha NU. Sen skulle det vara kul att shoppa vårsaker också, som nya gardiner och dukar. Nya lampor kanske, blir så tomt i fönstren utan alla stakar och stjärnor. Man tröttnar på de lampor man har.

Det lutar åt att jag ska åka dit vecka 7. Men jag har ingen att åka med. Om nån vill följa med; Be my guest!
Jag vill åka mellan måndag och torsdag, innan barnbidraget och folket kommer.
Kan både tänka mig att åka mitt i natten och att åka ner kvällen innan och sova i stuga.



Årets första inlägg.

Jag börjar inlägget med en liten dagens outfit. Aldrig haft det på denna blogg innan, men varför inte..
Mamma-tröja från Gekås och mysisar från, hör och häpna, Gekås.
Under detta en t-shirt från h&m, som verkar ha krympt både på längden och bredden.. Under t-shirten, MAGEN.


           

Jag tycker nog att det börjar synas ganska mycket nu. Riktigt så stor var jag väl inte innan...? Har hänt mycket under ledigheten. Och jag trooor att jag får ta och berätta på jobbet på torsdag.. Så de inte tror att jag legat på soffan och tryckt i mig julgodis två veckor non-stop.

Annars har det nya året börjat rätt kasst. Började få ont i halsen på nyårasafton och sen blev jag rejält förkyld. Alltså hosta, feber, snor, näsblod, kräks och värk i en salig blandning. Idag är första dagen jag känner en förbättring. Och jag sov nästan hela natten. Tar fortfarande medicin mot bihålorna, för säkerhets skull.

Jag börjar jobba på torsdag igen. Det slog mig att jag inte ska jobba så länge till. Jag är ju beräknad till den 29:e april, och tänkte då att jag ska jobba mars ut om inget inträffar. Alltså ska jag jobba tre månader till. Och innan jul jobbade jag i två månader, och det gick ju hur fort som helst. Herrejösses. Jag är snart hemma igen, och ännu "värre"; jag är snart mammaledig och därmed MAMMA.

Lite graviditets-update (24 fulla veckor på torsdag):
*Samuel kände sparkar igår och blev helt... överlycklig. Och jag blev också så glad att han äntligen kunde känna. Han tyckte det var så häftigt. Och det är klart att det är.

*Jag upptäckte en bristning på ena bröstet för nån vecka sen och började lipa. Inte fått nån på magen, men det bådar ju inte gott. 

*Har en tid hos barnmorskan den 14 Jan, nästa torsdag. 

*Vi har köpt vagn! En begagnad, jättefin Emmaljunga. Den ser hela oanvänd ut, även sittdelen. Sen har vi även köpt spjälsäng som står monterad och klar bredvid våran säng. Vi var ju tvungna att se om den fick plats, sen kändes det så onödigt att plocka ner den... :)

Oj vad mycket bebis det blev. Har massa att skriva om, men det kanske blir egna inlägg istället.