Att vara hästägare..

Först kommer man till stallet. Ser att han är helt blöt på sidan och på flera andra ställen. Ser att han har varit ännu sämre i magen. (koblajor typ) Inser att, jaha. Han har legat i bajset. 
 
Tänker jaha. jävla skit. varför blir han inte bättre. Har bytt till ett mer näringsrikt hö med mer fibrer i hopp om att det är därför.
Börjar borsta av all torv. Får ta en svamp med iskallt vatten och tvätta. Tar till slut piggborsten för o få till det lite snyggt.. Hämtar sprillans nya regntäcket. Står och tycker väldigt synd om kraken.

Sen kommer regntäcket på. Och då tänker man wow. Shit vad snyggt. Och grimma på. Wow. Snyggt. Så går man iväg lycklig.

Åker i bilen och tänker vilket fynd-täcke. Sen kommer man o tänka på hans mage. Då blir man nästan gråtfärdig av förtvivlan. Och man känner att han är så hjälplös o de är synd om honom. O vad ska jag göra.

Tänker att de kanske har med tänderna att göra, o de ska ju ses över nu i vilket fall som helst. Ringer Peter. Får inte tag i honom. Får till slut en tid den 17.

Så så är det väl. Glad ena stunden, sen ledsen, förtvvlad, lycklig. Ett enda nystan av känslor.
Ska förresten ta nåt kort på täcket..

Ullaredfynd

Det va så himla kul igår. Jag var knappt trött o hade inte ont i huvudet eller någonting. Man levde väl på lycko-endorfin eller något. Hittade såklart en massa grejer.

* Jättefina hästsker som tex nytt regntäcke 399, grimma med ludd  49, fejknosludd 49. Massa annat smått som balkniv, b-vitamin och sånt nödvändigt som man inte kommer ihåg.

* Till mig själv: en vinterjacka 270 jättefin, en tröja för 99 kanske. Ridvantar 10. Det var faktiskt allt.

*Julklappar till alla utom två som samuel ska köpa till, de två ska nåt litet mer köpas till (sen ska han väl köpa nåt till mig med kanske) Annars är han klar med sina julklappar.

* Julklappar som jag ska ge: Nästan klart med alla. Vet vad som ska köpas till dem här hemma. Hittade riktigt bra grejer. Sen till Kerstins födelsedag med.

* Julsaker. Som två lysande koner, ettiketter och massa godis.

* Hemmasaker. Plastfolie, påsar, tändbitar, tändstickor och handcreme och sånt.

Slutnotan då? 3400. Helt otroligt bra.


Skolarbete.

Hur kul är det att gå på en redovisning och den hatade läraren säger: Det här är helt fel. Bara att göra om.
Jaha, men då gör vi väl om då. Så himla otrevlig o grinig.

Men jag skiter i det egentligen. Vi gör väl om då. Det kommer ju dröja längre tid innan vi klan göra nästa del, men då får de väl bli så då. Det som är så jobbigt med våra lärare är att de aldrig säger vad vi ska göra. Man får ju gissa och då blir det fel.

2 hekto kvar till målet. Känns som de kvittar, men de vore kul. Hade ju som nyårslöfte att gå ner 7, trodde inte jag skulle klara 3, så 6,8 känns ju rätt ok. Det har väl vart jobbigt, men GI äger ändå. Man kan ju fuska rätt rejält..=)

Ullared.
 Var bara tvungen att skriva det.

Ny vecka.

Ja en helt ny vecka ligger framför mig. och alla andra såklart..

Ullared. Ullared. Shit vad kul. Kommer väl va trött som ett as, men det är det värt. Julklappar med mera ska inhandlas.

Sen är det fösta advent i helgen. och första december. Vilket innebär, upp med alla stjärnor och gardiner. Julbak. Fika. Tända ljus. Öppna chokladkalender. (nej, jag har inte växt ifrån det. Det är ju choklad ffs...) Gå på skyltsöndag. Hugga granar. Dricka glögg. Åka till julmarknaden på beget, så himla mysigt. Ja det finns massa kul att se fram emot.

Samuel fyllde ju år i fredags så helgen gick åt till att fira. Då önskade man ett par gånger att vi bodde i ett större hus.. Sen va samuel på pokerkväll i lördags, jag var chaffis. Hämtade honom strax efter fyra. Och mellan halv elva och halv fyra satt jag och torbjörn (samuels mammas man) och tittade på skräckfilm. Okej då, emelia var med också men hon sov. Alla helgons blodiga natt- maraton på tv4film.
Somnade vid fem och blev otroligt tacksam att emelia tog ut hästarna på morgonen...

Men som sagt, inget kan göra mig arg nu, för det är snart december och jag ska till ullared.
Milo knäpp
Vadå soffpotatis...

wiiiiiiiiie!

Jag klarade skit-tentan! den som krävde 13/15 på g-delen för o få g!
Visste ju att resultatet satt på anslagstavlan i skolan så jag gick fortare än nånsin från bussen idag. Anna klarade den också. Gött!!!


Grupparbete nu..


Here we go again..

Måndag. Kommer alltid lika fort.

Hann med en del i helgen i alla fall..

Idol. måste kommentera. Andreas, lär dig texten. Satt och skämdes när han sjöng fel i första versen då. Sen sjöng han fel i andra med. Höll på att svimma. Stackars bono, tur att han inte såg den misshandeln av låten..
Helt rätt att de va han och Mattias som hängde löst- och att Mattias åkte. Visst han kan sjunga, men bara med klen röst och tråkig utstrålning. Nästa vecka ska Andreas åka, stark röst men tråkig och nervös. Blir inte bättre.

Sen vet jag inte. Min favvo är Amanda. Hon har varit favorit sen auditionen. Men Marie är ju jättebra och Daniel skitcool- lite psyco kanske, men cool. Egen stil och spännande. Vet inte vem jag vill se i finalen vid Amandas sida.

Sen i lördags var det handling och lite städning på schemat. Inge5t spec spännande eller kul. Hade skitont i halsen o kände mig allmänt seg. Ville in på takida, men orkade inte. Fick bli svensson svensson istället. Och babben. Paolo Roberto va ju jättekul. Ville höra mer av hans italienska familj.

Sen söndag. Som alltid så kollar jag på alla älskar raymond när jag äter frukost. Standard. Då vet man vilken dag det är.. Sen var det ridtur. Han skötte sig, till och med i stallet. Han fick inte panik, blev bara lite stressad.. Valde att ha honom i boxen och det gick ju "aningen" bättre.... Framsteg, framsteg.. =) Sen gick Samuel med Milo och jag red. Så mysigt. Hela familjen. hehe.  Lite blåsigt bara.
Sen var det lite grejande hemma hos svärmor. Och sen hämtade jag granris. Och samuel tvättade bilarna plus dammsög min invändigt.
Sen gjorde jag massa mat. Och sen in med hästarna och hem till tvn. Nån film med Angelina på trean. Rätt bra faktiskt.

Spice girls låt va inte så bra som jag trodde. Go mrs Becks!

Vad vore jag utan dina andetag?

Bästa kent-låten ever. Utan dina andetag. Lyssnar på den ofta och mycket. Och har gjort i många år. Vacker,

Helg nu då. Gött som..
Haft en rätt tråkig vecka som vanligt. I skolan alltså. Hemma har man ju inte tråkigt. Finns alltid något att hitta på.. Vet inte vad de blir i helgen, Lugnt i alla fall.

Idol ikväll är ju ett måste. Spännande att Amanda ska sjunga Elvis, och Marie ska sjunga Whitney. Och Andreas ska ge sig på still haven't found, och U2-fan som man är så blir man ju nervös. Om han skriker o gapar sig igenom låten kommer han göra bort sig. Ingen sjunger den bättre än bono iaf. Vill att de ska sjunga två låtar var så de inte bir så seegt..

Sen skulle ju Carola va med. De skulle sjunga go tell it on the mountains tilsammans. Är inte de den som har samma melodi som jesus älskar alla barnen? Crap.

Sen ska ja hämta granris till en krans och till räcket. Och slå ner facklor om de blir plusgrader så marken är mjukare. OBS, ja ska inte tända ljusslingan i granriset än. viktigt. Väntar med det till advent. Inte druckit så mycket julmust heller än. Ett glas bara. Tar igen de i december sen.

En vecka kvar till samuels födelsedag.

Ge mig mer snö.

Jag tycker det så mysigt. Snart får man sätta upp julgardinerna. O all belysning. Och julmusiken är redan de enda som går på cdn i bilen. Haha. Och jag sjöng hej mitt vinterland för fullt i stallet igår. När det snöade. Ska bli kul att pynta där..=)

Gjorde för övrigt av med ca 1700 spänn på pållen igår. Vaccination va mycke dyrare än ja trodde. eller ja, resan o så.. Sen va de ju sko-time. Broddar på. mer snö nu... Han skötte sig bra igår. Kunde stolt hålla i honom under hans behandlingar. Sen la jag ca 500 dagen innan på nya staketgrejer. Ny superledande tråd. Hoppas ja inte måste köpa nytt aggregat också. Dyrt.

Men det är det värt. Va ute på en mysig ridtur i lördags. Hade inte ridit på ett tag, men det gick bra. Solsken, ett par minusgrader och nysnö- Kan det bli finare? Han skötte sig bra.

Sitter i skolan. Är skittrött. Klockan 05.12 gick jag upp. Fatta. Klockan ringde första gången 4.45. Har lite halvt ont i huvudet nu. O börjar bli hungrig. Hoppas ja kan sova på bussen.. Har en mandarin också. Blir sova i kga idag. Sen ska ev mamma jag o kerstin till örebro imorgon em. Ikea. Och present till samuel..

Nu ska ja ut i kylan..



Magisk gräns..

äntligen. -5.0 kg. Har varit nära ett tag men idag så..=) Bara två kvar då. Ville ju ner 7. Spelar inte så stor roll om det blir mer. Ja har nått en magisk gräns. Det låter kanske inte mycket, men jag känner ju skillnad. Ser ingen skillnad, men märker på kläder. Alla byxor är för stora.. Och jag kom ju i ett par gamla favvo-jeans.. O jag kunde tom ha kerstins kjol ju.
Och om man tänker fem mjölkpaket så.. Helt otroligt med tanke på vad jag stoppar i mig och bara glor på tv..

Helg imorgon. Jag ska ta tag i ett problem, min alldeles egen Houdini, utbrytarkungen nr ett. Måste försöka göra så han inte rymmer. Iaf inte VARJE dag. Blir jobbigt och jag blir rädd att han skadar sig. Onödigt.
Blüthner
Nytt namn, Houdini...

Skolskit.

Är så irriterad. HATAR grupparbeten. HATAR att man inte kan styra sin tid själv o ta eget ansvar. USCH

SKITSKOLA!!!!!

Trött och sliten

Känner mig som.. Ja jag vet inte vad. Är så himla trött, men har inte hamnat i sängen än.
Skulle kolla på House, sen somna på direkten. Det blev inte så. Värdo-house idag. Så himla äckligt dessutom.
Var på ljusparty hos helene, det var kul. Var ju på studiebesök på ridskolan dagen innan och det va också kul. Linda är ju för rolig.
Stod o kollade på hoppgruppen och sen kom linda. Då sa jag nåt om att "de gör alltså det där frivilligt" och linda bara.. "Jaaa.. Och vet du? Dom betalar för det också.." Jag tyckte det var rätt kul iaf. Men det kanske är en sån grej som man måste vara med för att fatta.

Det ska bli snökaos. Skräckblandad förtjusning för min del. Har inte direkt dubbat än. O tänk om inte bussen har det? Men samtidigt. Snö.. =) Snart jul. Snart december i alla fall.. Ska börja med regntäcke iaf. Har ju ett vinter också, men då blir det nog för varmt för honom.. Än så länge.

Nu ska ja läsa amelia jul och sen sova..

Min Milo
Milo tycker det är bättre utan snö. Så att man kan sitta ner ute...

Vad har jag gjort?

ja det kan man fråga sig när man ser hur länge sen de va jag skrev här. Nästan två veckor. Jag tror att det snabba och enkla svaret är att jag har pluggat. Väldigt mycket. Hade ju två tentor förra veckan så det har vart en del att göra. Var ju i åtorp och där blir det ju inte mycket bloggande,

Va på patriks 30-årsfest i lördags. Det var röj. Shit vad kul jag hade. Kommer inte ihåg vad som hände i mitten av festen, Bara början o slutet liksom. Men kul var det. O nu får man ju höra allt som hände som ja inte kommer ihåg o de e ju kul. Man är ju lite rädd att man gjort bort sig, men nu ha jag ju hört att en del var värre. Skulle så gära vilja se bilder. Hade inte med kamera.

Nu är ju allhelgona o haloween o allt över så nu är siktet inställt på, just det, JULEN. Amelia jul 2007 är självklart inhandlad. Fanns massa kul i den som vanligt. Så måste man ju börja tänka på klapparna.. O allt man ska pynta och baka.. O glöggmys. Längtar.

Ska kanske åka till ridskolan idag o kolla på. Längesen jag var där. Abstinens kanske. Ska ta mig en snack med linda om min hästs ovanor.. Han har så mycket för sig...