Årets sista inlägg

Jahopp.. Då va glada julen slut slut slut..
En jättetrevlig jul med massa fina saker och roliga stunder.
Alla verkade glada övet det som jag och samuel tomten gav till dem.

Nu är siktet inställt på nyår. Vi ska vara hos samuels syster imorgon. Det blir nog kul.
Jag har ju ett nyårlöfte såklart också.. Att inte skjuta upp saker jämt. Får väl se om jag kan hålla det. Mitt förra löfte höll jag ju faktiskt.

Det finns väl en hel del förhoppningar på det nya året.
* Få ett jobb = ha pengar att köpa nåt till sig själv nån gång...
* Köpa nytt större hus + flytta ihop på riktigt
* Rida mer, kanske tävla..
* Åka till sthlm och bo på hotell (julklapp från mamma o pappa)
* Fira 5-årsdag 24 jan.
* Examen och köpa min ingenjörsring!
* Kerstin fyller 20
+ massa mer saker.. Det kommer nog bli ett år med stora händelser o förändringar för min del..

Däremot sitter kerstin bredvid nu o neggar om att 2008 kommer bli ett bakslag för att 2007 var bra. Hon tror att eftersom inget hemskt hände i år kommer det att bli nåt hemskt nästa år..

Det blir som det blir,,

GOTT NYTT ÅR

image10


Dan före dopparedan

Dåligt bloggat här. Kan bero på att jag har varit hemma och tagit det lugnt. Inte haft nån dator heller för den delen..

Imorgon är det julafton. Roligt roligt. =) Ska vara hemma o mysa med samuel o mina djur först. Och dela ut julklappar.. Milo ska få ett ben som är typ drygt 1 m. Han har gått och spanat på det paketet, plus alla hans andra klappar, i många dagar nu. Han verkar ha svårt att hålla sig..

Sen ska jag åka till kga och äta och fira med mamma och pappa. Sen ska jag åka hem igen. Sen ska jag tillbaka till kga på juldagen, Och byta paket med mina syskon. Ska faktiskt inte ut på juldagen. Glömde köpa biljetter och sen har jag ingen lust..

Igår va de fullt upp med att städa hemma och i stallet. Mocka ur och ta in fräscht nytt torv. Sätta upp massa glitter i taket. Och en julgran inklusive belysning. De ni. Blüthner va så söt när han fick komma in. Tittade på allt glitter. Och vände sig om och tittade på granen flera gånger. Sen va ju den nya torven tvungen att rullas in. Han blev så fin så.. Kul jobb att borsta av honom imorse.. Sen imorgon ska han få massa morötter och sin nya mjukisgrimma.. En kärra ny torv ikväll med kanske.. Bara för mys..

Det som är kvar att göra nu är bara julskinkan och klä granen. Allt annat är klart. Det ska jag göra sen när jag kommer hem,  Nu är jag i karlskoga. Ska hjälpa mamma med knäcken och sen skulle jag lämna av granen här. Blir väl här en stund,

Tvättade bilen förut. Och innan hade samuel o jag städat den och volvon invändigt. Men sen räckte det att åka från statoil till bråten (5 min?) så va den skitig igen. Kul. Va gör man? Jo man tar en vattenkanna och sköljer av det värsta.. Betalar man 160 spänn så vill man ju ha en en bil längre än fem min.. Sen att grannarna får nåt o glo på är väl kul för dem.

Men det här blir med all säkerhet de sista jag skriver i min blogg innan julafton,
Så..
GOD JUL ALLA!

Lite andrum

Har jobbat på som sjutton med ett grupparbete. Och nu har vi bestämt att vi är klara för att ta jullov. Alltså inte klara med allt, men i alla fall.. Så nu behöver jag inte åka till skolan förrän på torsdag nästa vecka, på tentan.
Och fram till dess. Tentaplugg. Men de e rätt skönt för då kan jag ju vara hemma i alla fall. Har ju varit i kga hela veckan nu.. Saknar mina djur. Och samuel också såklart. ;-)

Ska förbi grodden o köpa hästkäk. Sen mamma och pappa o hämta grejer. Sen handla mat och sånt som behövs till mitt julgodis. Kanske prix, men personalen där har en tendens att uppta en del av min dyrbara tid.. nerå.. skoja. De är så trevligt så..=)

Sen imorgon. Glöggfesten, äntligen.
Sen resten av helgen sätta upp tomtar o storstäda o sånt..

Men just nu är jag så lycklig att slippa karlstad ett tag..

oooo..

Skola hela veckan utom fredag. 8-16. Grupparbete..
Hinner ju inte direkt skriva här.

Blütjner är iaf bra nu tror jag.
Milo fick jaga i helgen och jag var nästan rörd till tårar av hans lycka.

Sen ska ja ha glöggparty på fredag med min mamma o mina systrar. Ser fram emot. Ska baka leilas rocky roads. De ser något goda ut om man säger så... mörk choklad, dumle, jordnötter, pistagenötter och marshmallows i en härlig blandning.

image9
mmmmmmmm....


För övrigt hoppas jag att staffan på nybygget kommer brinna i helvetet. Eller åtminstone bli av med alla hans djur och aldrig få tillåtelse att köpa nya.


Djur..

Är underbara.
Milo åt upp min frukostmacka. Eller ja han tog skinkan. Och åt bort smöret. Mackan låg i min väska med dragkedjan för dragen. Han fick tag på mackan ändå när jag var inne i stallet och han va kvar i bilen. Den andra kvarvarande mackan råkade skinkan följa med ut när jag slängde ut den andra genom fönstret. Åt i bilen..Så ja fick en torr macka med lite smör och inget pålägg..

Innan dess fick jag gå upp extra tidigt för att avmaska Blüthner. Det gick jättebra, han var så duktig. Det var blodmask. (lilla hoppas jag..) Så imorgon på min enda lediga dag ska jag mocka ut hela hans bädd, och alla som sett bonde söker fru inser vilket jobb det blir.. Och sen såklart mocka de värsta ur hagarna. Kul dag. Regnar gör det säkert också..

Men hur mycket jobb man än lägger ner så är det värt det. För dom är underbara egentligen.

December

Mycket i helgen. Kanppt vart hemma en sekund. Och den sekunden gick åt till att få upp alla gardiner o dukar och stjärnor med mera. Men bra blev det. Nöjd. Så mysigt så. Och nästa helg blir det ännu mer att göra.

Lite korta kommentarer.

Julkalendern va kul. Ska titta på den varje dag.

Blüthner mår inte bättre, eller sämre. Får resultat på maskprov imorgon.

Idol-finalen kommer bli den bästa ever. Skrek av glädje när andreas åkte. Rös av amandas låtar, men marie ska vinna.

Det är jobbigt at torka blöta täcken i ett kallt stall.

Det är svårt att tentaplugga när man aldrig är hemma. Och när man är hemma gör man annat. Och det finns mycket kvar att göra som är roligare än att plugga.

Mitt jullov ser ut att bli rekordlångt. Slutar 20.e och börjar 14e. Gött.

Filip ligger på sjukhuset. Fick åka in akut igår. De misstänker blindtarm. Stackarn. Tycker så synd om honom, han hade haft så ont att han låg ihopkurad och skrek rakt ut. Feber och likblek. Han fick vara kvar över natten på observation och sen vet jag inget mer.