Storstädning

Hade städning i stallet igår. Eller rättare sagt i boxen. Tog ut allt jla kutterspån (=äckligt), sopade som sjutton. Samuel kom in och frågade om jag hade dammsugit. Hm. vadå noga. Sen tvättade jag av alla väggar, älskar att jag kan göra det så smidigt. Tvättade krubban och tog bort resterna av saltstenen.

Sen tog jag paus för att låta väggarna torka innan torven skulle in. Vill inte ens tänka på hur de skulle sett ut annars. Så då red jag. Jag (läs samuel) tog mig i kragen och red ut. Det blev en lång tur på ca 7 km. Första gången jag ridit så långt. Samuel red också en hel del. Och Blüthner var överaskande lugn. Med tanke på att han var ensam för typ första gången o9ch väldigt långt hemifrån. Vi gick förbi hundra kohagar, massa får, höns, hundar, en häst och eld. Enda gången han hoppade i vädret var när det var höns som han inte såg och som chockade honom. Så då gjorde han en snabb vändning typ. Sen var det bra igen.

Sen kalkades boxen och samuel körde in torv. Jag tänkte att det skulle rasa ut när han öppnade containerns dörr, men det blev som en vägg för det var så packat.. haha.  Jag trampade och trampade så att det skulle bli jämnt och bra i boxen. Sen fyllde jag på med vatten och krafft och nya saltstene och hö såklart. Och det blev så bra så bra.

Och sen tänkte jag. Det bästa med att städa är att stå o vara nöjd och veta att man är klar.

Finner inga ord.

Ja. Jag vet att bilderna inte är vidare kul.

image32

image33

image34

image35

image36

Det händer varje dag. Hela tiden. Det var inte direkt svårt att hitta bilderna. FY FAAN. Skulle kunnat lägga ut hur många som helst. Varför vill jag att alla ska se? För att det är så förjävligt att dom där äckliga djuren får springa fria i skogen. Och för att det är så förbannat lätt för politikerna i sthlm att säga att vi ska ha varg i sverige. Dom fattar inte ett skit av hur det känns för dem som drabbas.

Och fram tills idag har det mest varit att jag har sett det avlägset. Liksom som en skugga. Men igår blev en jakthund tagen vid oss. I milos skog. Där vi går på promenad. Där milo jagade förra året. Nära min hage. En av milos jakthunds-kompisar.

Han finns inte mer. Samuels pappa hittade resterna av hunden. Bakdelen.
Tänk att få hem sin hund i det skicket. Inte kunna säga hejdå. Inte kunna se huvudet. Inte ögonen. Kanske tur det. Man vill nog inte se på ögonen i vilken skräck de dog. Och se på ögonen att de led. Och att de inte hade en chans.
Jag kan inte ens föreställa mig hur ägarna känner det. Jag tänker på er.


Och. Jag är så tacksam och glad att samuel inte har jagat med milo i år. Att han har stått på sig trots att han har fått höra att han var mesig. Att det inte är milo som är borta.


Men. Nu då? Ingen jakt. Inte få vara ute på gården utan koppel. Inte få gå till och från bilen utan koppel. Inga promenader med mig där vi brukar. Hans liv blir ju inte alls kul, men han lever i alla fall.
Hästarna då? Kan de försvara sig? tydligen kunde ju inte hästen på bilden det. Vargar jagar ju inte bara på natten, utan även på dagen när ingen ser hästarna.

Det är inte vargens fel. Det är rovdjurspolitiken som är helt åt helvete.
Jakt på varg. NU.

Slut på ledigheten

Tre dagar fick jag. Total ledighet. Frihet. Det gör så mycket att få en extra dag. Sepc när samuel var hemma med.

Fredag: Lugn. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde men. Fel person åkte ur idol. Sam skulle ha åkt för lääänge sen. Sen pratade jag en hel del med min personal shopper nere i ullared. Massa fynd. Hann inte ta kort, men ska.

Lördag: Kalas i krhamn. Patrik 28. Skulle hämta torv på hemvägen, men kunde inte för Blüthner hade gått utanför hagen. Bara att skynda hem. Han var så sööt när han stod där att jag bara skrattade åt honom. Han såg inte alls nöjd ut. Han hade ju inte ens ätit upp morgon-höet fast de var em-hö-dags. Sen va han skittörstig. Kvällen kalas med mat hos samuels syster. Sen prova alla ullaredsaker såklart..

Söndag: Blåbärsdressyr i kga. Min kusin med pålle skötte sig utmärkt. Såg riktigt classy ut emellanåt. Sen panik för att torven inte säljs i bal på de där stället längre. Jag fick ett utbrott för att mycket går åt H nu. Samuel fick trösta. Känns fortfarande sådär.. Mycket annat än torven jag var ledsen för såklart. Så känslig är inte ens jag.

Så nu ska jag köpa en container. De har jag aldrig ägt förut så det blir ju kul...

Äntligen lite ledigt.

Gött.
Idag ska jag inte göra så mycket mer än handla, säga hej då till farmor o gösta som är på besök, åka hem, ta hand om hästarna, Titta på labyrint. Vill veta va de är..

Var ju ute o åt i går på strandcafét, på pappas födelsedag. Det var supergott. Verkligen. Förätten var halloumi med tillbehör och det har jag aldrig ätit, så det var kul att äntligen ha provat. Dessutom var det ju gott. Till varmrätt tog jag lammytterfilé med potatisgratäng smaksatt med ost.

Samuels mamma o syster o dom ska till ullared idag. Stannar till lördag. Inte alls avis. Jag har skickat med beställning. Mest hästgrejer.. Får ta kort sen. Om de hittar nåt av de jag vill ha. Får sätta in mitt finaste kort på honom så länge. Tycker de e svårt att fånga det som är HAN liksom. Han blir så konstig på kort... Men det här är lite kul. Så ser man ju hans tjej med.

image30

Tar en till. Tog dem för nån dag sen i höstsolen. Hagen är finare än ja trodde den skulle va efter allt regn.

image31

News 4 u

Jag har hittat ett ridtält.=) Jag har första tjing på det. Med elportar o grejer. Och värmefläkt som är tystare än sån annan fläkt det brukar vara. Och som dessutom värmer såklart.
17x35 m.

känner mig förvirrad. men jag tror jag vill ha det. kostar ju säkert mindre i längden än att köpa transport o hyra in sig i ett ridhus + allt krångel o tid med lastning osv. Får väl se hur det blir. Sen kanske det finns nån som vill betala för att rida hos mig isf.

Jaja. återkommer.

Vad är det för fel?

Jag tycker det är så hemskt med de killarna som dött nu i helgen. Måste skriva av mig. Den ena blev misshandlad till döds och den andra blev skjuten med hagelbössa. Och sen är det ju en som ligger skadad med. Också skjuten.

Hur kan man stå och slå och sparka och hoppa på en kille tills hans hjärta stannar? Och tills han får så svåra hjärnskador att han dör senare. Hur klara de av det? Vad låg bakom? Hur känner man som förälder, både till den mördade och till mördarna. Hur känns det att veta att man har dödat någon? En person som skulle fyllt 17 idag. Jag antar att de ångrar sig, inte bara för att de kommer bli straffade, men också för samvetet. I hela deras liv kommer de ha kvar det här. Vem vill bli ihop med en mördare. Vem vill anställa en mördare.

Sen de andra. Jag kan fatta att man blir förbannad om man har blivit utsatt för trakasserier och ens barn har blivit mobbat. Men inte skjuter man väl? Man tar väl inte fram bössan och siktar och verklighen trycker av. Hur känner man när ens pappa har mördat någon jämngammal? Kan man känna någon lättnad att aldrig bli plågad igen, eller känner man skuld? Kommer man bli mindre mobbad? Förmodligen kommer de att flytta. Flytta dit igen vet att ens man är en mördare, byta identitet.


image29
Och sen sist. Vad gör polisen? Varför kunde inte detta ha hindrats. De visste om att pojken var mobbad och att familjen var trakasserad. De visste vilka som gjorde det. Kunde de inte ha tagit tag i det innan. Måste de vara ute och ta fortkörare o annat trams? Kan de inte försöka rädda liv på det här sättet i stället. De måste väl för fn kunna hålla lite ordning. Är inte det deras jobb?

Örebrobesök

Var i örebro med mamma igår efter skolan. Det var kul och dagen kändes bättre..

Var inne på till häst och skulle köpa fodertillskott o så men de hade bara små dyra burkar. Får väl motvilligt pallra mig iväg till granngården och köpa. Gillar ju inte det stället.. Sen ska vi byta till torv med, hittat billigt. Hälften så billigt som o köpa spån. Plus att det binder ammoniaken bättre och inte har lika skadligt damm.

Åter till örebroresan. Införskaffade en vinternjacka till stallet. Halva priset.

Sen var det affären jag alltid vill gå i. IKEA. Jag köpte inga spec saker. Lite ljus och nya tabletter. Och en tallrik som ska tjäna som kakfat. Jättefin. Mamma köpte lite mer saker, men inte överdrivet mycket. Sen fikade vi inne på resturangen. Morotskaka..=) Family-pris såklart..

De hade tagit fram sina julsaker nu. Skrev ju för nån vecka sen att det inte lockar än, men nu känns den där kittlande känslan när man står bland alla kulor och allt glitter. Köpte ju inget men.. Ska ju förmodligen fira jul i ett nytt hus så då vet man ju inte vad som ska köpas..

Volvon gick igenom bes. GÖTT.

Morgonhumör

Har inte sovit alls bra. Kunde inte somna för jag låg o vände o vred mig.

Sen vaknade jag alldeles för tidigt och kunde inte somna om för jag drömde om huggormar. Att milo höll på o bli biten. Usch.

och. VARFÖR har jag inga pengar. Varför just jag. skit.

Så ska man sitta o lyssna på ännu mer skit i två timmar innan man får åka hem.

Spekulant

Det ringde en spekultant på vårt hus som kommer o tittar på måndag. Nu känns det att det bränns.. Känns ju faktiskt tråkigt att sälja sitt hem. Där man har gjort iordning allt så man trivs. Där man helt enkelt känner sig hemma. Tänk om man inte trivs i ett annat hus?

Visst.. Jag vet att vi inte kan bo där för evigt och så, eftersom det är så litet, men i alla fall. Fick ju en klump i magen av att höra att någon annan kanske ville ha det. Sen ska man åka förbi där och verkligen se att det är någon annans..

Jag får försöka se det från den ljusa sidan och tänka att vi får det bra sen. Just nu känns det som om det nästan är klart att vi får köpa huset vi vill ha. Men som sagt, tänk om man inte trivs..

Jag får se det som att jag i alla fall får inreda ett nytt hus nu. Och dessutom göra köket. Ett drömkök. Och att jag kan se hästarna från fönstret. Och att vi inte bor lika nära en stor väg. Och att vi ska bygga upp en övervåning som jag ska rita. Inte inom det närmsta året, men nån gång. Sen får jag ju garage med. Och tvättstuga. Och diskmaskin. Och en klädkammare där mina skor får plats. Och ett eget stall. Egen mark. Stor gård med staket där milo kan springa o härja. 

Ska nog ladda hem de där planeringsverktyget från IKEA. 

Det känns lite bättre. Vad velig jag är. 

Dagens

Ja här kommer dagens nyheter. Mina nyheter, ganska värdelösa kanske. Men men. Man måste ju uppdatera lite.

Nyhet 1.
Jag kom i mina gamla byxor som jag hade "växt ur". Inte kunnat ha dem på ett år eller nåt.. WIEE. Jag trodde de var trasiga också men det var de inte. Mina favvo-jeans typ. Stått o speglat mig hela morgonen. Vadå fåfäng.. Men jag är jäkligt stolt över mig själv. Och det är inte ofta det händer..

Nyhet 2.
Jag har hittat en sadel jag vill ha. Visserligen begagnad, men jag har inte råd med annat. En Lewa allround. Ska få svar på lite frågor jag hade bara. Hoppas de e bara jag som har mailat om bilder. Den verkade fin.

Nyhet 3.
Det sitter en till salu skylt utanför vårt hus. Vi tog en chansning att det var mycket folk som skulle åka förbi nu på marken. Ingen har dock ringt än.

Veckans schema:
Skola hela veckan. 13-15 idag och imorgon. 8-10 tors och fredag.


Hinner inte skriva mer. Ska åka till skolan o glassa i mina "nya" bralls...