BRA STINA

Jag kollade i mitt bildarkiv och tänkte ta bort alla bilder som jag inte ska använda fler gånger. Bara det att alla bilder försvann. ÅÅÅ skit.

Helt ok dag

Ska va i kga tills imorgon. Vaknade här idag vid halv åtta. Solen sken så jag tänkte att en promenad skulle sitta fint innan frukosten. Så mellan kvart över åtta och kvart över nio gick jag min lilla slinga.

Sen kom jag hem och lagade frukost. Macka med stekt ägg och efter det päronbitar med keso. Gott gott. Sen kollade jag på tv och började plugga lite inför tentan imorgon. 

Vid tolv åkte jag o tankade och hämtade mats i skolan. Sen lidl och inhandlade massa godis till påsk. Billigt och jättefärskt. Köpte med varsin energidryck också, kunde inte låta bli. Och ja, det är klart att jag smakade på godiset, men faktiskt bara en bit.

Sen hem och plugga igen. Och åt mat och så. Sen så är det så att jag o kerstin började på ett pussel igår, 750 bitar. Uppvärmning inför ett svårare pussel med 1000 bitar. Så nu är det nästan klart. Det är så himla kul att pussla, lite nördigt kanske. Men kul och det är svårt att sluta. Bara lite på himlen kvar nu.

Så håller mamma på med någon mat nu som luktar jättegott. Nåt med lax.

Sen på toppen av allt detta så vet jag att jag får lite ledigt efter imogon!


Lägger in en bild på min raring och hans "kompis".. Här ser man hur liten lilla Pixel är. Jag tror jag har skrivit om honom, det är samuels mammas lilla valp.

170662-10


Första dagen i påskveckan..

Och då snöar det. Mysko.
Mitt påskris står ute i snön liksom. Det känns som om det faktiskt kan frysa ihäl.

Helgen har varit lugn. Kollat på tv, haft spekulanter från sthlm, varit ute och gått mycket, melodifestivalen, ridit.. Jag, typ så. Kalas hos Oliver på fredagen med.

Den här veckan kan gärna få gå fort fram till onsdag. Då börjar ju som sagt min påskledighet = 7 dagar. Och på fredag ska vi åka till stugan. Jag ska äta flera ton godis. haha.

Drömde en helt sjuk dröm om att mamma och hennes syster jobbade på nån kyrkogård och att de hade ett lik under mattan, men det skulle bara ligga där 3 månader(!) Sen hade jag nåt slags hundskelett hemma, vet inte varför. Milo levde så det var i alla fall inte han. Sen började skelettet också leva. Ah som sagt helt sjuk dröm.

Sov ganska skönt på bussen hit sen, men vaknade av att busschaffören ville påminna om bältesplikten och sa att det var ishalka.. Då kunde man ju somna om.. Inte.

4+1 dagar kvar.

Skoldagar alltså.
2 föreläsningar, en deltenta och en sluttenta. =4 dagar nu, 3 dagar nästa vecka och en dag veckan efter. Sen har vi inget mer schemalagt förrän första veckan i juni, där är sista dagen redovisningen på exjobbet. Alltså totalt fem schemalagda tillfällen som vi ska vara här. Helt sjukt.

Sen kommer jag visserligen att vara här ändå när jag skriver, men det är ju en helt annat sak. Det kommer ju bli väldigt flexibelt. Kan man inte en dag så gör man det en annan liksom. Sen är det ju mycket roligare o sitta o jobba själv än att lyssna på föreläsningar.

Sen är man klar. Tre år bakom sig. Har gått jättefort, verkligen.
Då ska jag köpa min ingenjörsring. Och kalla mig för ingenjör Vendel. Kanske ska börja svara så i telefon.. Nej skoja bara..

Förresten skulle inte tysken ha vårt hus så det skrevs inga papper igår. Han kom inte till mötet. Det känns ? Vet inte bra och dåligt på samma gång..

Sen ska jag ta helg idag. Det är kul att vara ledig på en fredag för då blir det att man tycker att det känns som fredag idag med. Och imorgon är det lets dance. Heja tina!

image32


Men va blir det?

Sitter o läser vad polisen har hittat på.. Roligaste man kan tänka sig. Men när man läser så märker man ju att de gör mer än man tror.. Kopierade några favoriter..

VÅRDSLÖSHET I TRAFIK Västerleden/Kilsta 11 mars.
Polisen ser hur en bil i hög fart svänger in mot Kilsta på fel sida refugen. Bilen får sladd och stannar precis innan den hamnar i diket. Bilen kördes av en 20-årig yngling från Karlskoga. (Bra gjort.. Tufft, spec att det slutade i diket och att polisen såg.. Hahaha..)

MISSHANDEL Värmlandsvägen 7 mars.
En 14-årig elev anmäler att han blivit misshandlad av en lärare. Detta uppstod när eleven vägrade att arbeta och även vägrade att lämna klassrummet. Läraren tog då tag i armen på eleven och förde ut honom ur klassrummet. (Verkligen våldsam misshandel..)


OFREDANDE
 Degerfors 7 mars.
En 38-årig kvinna från Degerfors anmäler att hon blivit ofredad via telefon av sin f d sambos nuvarande svärfar. (Föredetta sambos nuvarande svärfar.. Vadå långsökt.)


OLOVLIG KÖRNING OCH URKUNDSFÖRFALSKNING Agensgatan, Degerfors 8 mars.
En 24 årig man från Karlskoga rapporteras för olovlig körning. Han uppvisar en dålig fotostatkopia på något som han påstår är hans körkort. Pappret tas i beslag. (Den här tyckte jag var roligast och att de beslagtog pappet, hahaha...)


Ännu mer förvirrad...

Känns som att jag mest av allt tänker på hus nu.
Konstigt med tanke på att vårat kanske blir sålt idag och vi har ingenstans att ta vägen.
Det har kommit en liten ljuspunkt som kanske kan bli något. Jag får leva på hoppet. Tänker inte berätta om det för då kommer det garanterat inte att bli något.

Mitt drömhus med mitt stall kan jag ju bara glömma. De har verkligen gjort klart för oss att vi inte ska få flytta dit, och att de skiter i hur dåligt alla inblandade har mått av det.
Allt jävla slit för stallet. I onödan. Ska riva skiten efter vi har flyttat ut hästarna. Om vi inte får betalt för det vi faktiskt gjort=totalrenovering. Bara glad att vi inte satte in vattenkoppar+gjorde en ordentlig sadelkammare. Det värsta är väl att vi blir utslängda när som helst. Har inget kontrakt än. Så då står vi där med två hästar och inget stall. Hoppas det blir till sommarn så de kanske räcker med att bygga vindskydd på betet åt dom. De är ju ändå ute de flesta nätterna.

Jag vet att man inte ska skriva att man inte har det kul på bloggen. Men jag skiter i det. Mår man dåligt kan man väl lika gärna stå för det. Hatar btw folk som visar upp en glittrig utsida o som låtsas att de är glada jämt. Man är inte glad jämt. Ibland får man psyk-bryt. Ibland gråter man tills man nästan kräks för att man blir så trött på allt. Det bara är så.

Försöker tänka positivt, hoppas på det vi har kommit på.
Tänka på annat. Måste lägga till att jag faktiskt är glad också mitt i allt elände..=)

Jag+mina syskon+mamma+moster+gerda ska äta kvällis tillsammans idag. Det ska bli jättekul. Kul att hitta på något utan anledning, bara ses och äta och prata.  Så det kan jag lägga min energi på idag..

Identitetskris.

Jag tror jag har en. Jag vet inte men tror det.
Allt känns väldigt rörigt.  Det hadlar mest om vart jag vill bo. Ska försöka reda ut en del.
Allt började när man la ner sitt absoluta drömhus. Bara att försöka glömma att man ens hade tanken eller chansen att få bo så bra. Tänk nytt. Tänk om.

Alt 1. Jag bor på landet, typ åtorp. Jag har ett eget stall, men jag har inget ridhus, inte ens ridbana. Jag får göra allt själv och lägga ner massa tid i stallet med fodringar o ut- och insläpp och allt. Men jag får se min häst varje dag. Från köksfönstret typ. Kan ropa på honom från mitt sovrumsfönster. jag har honom billigare.
Men jag bor förmodligen långt från både arbete och familj. Skulle vara så skönt att bara ha fem min till mamma och pappa. Och så till milo, han har möjlighet att vara hos sin farmor varje dag. Slippa sitta ensam o glo.

Alt 2. Jag bor i stan, typ karlskoga. Jag har blüthner i nån annans stall, kanske med ridhus. Jag behöver inte göra annat än mocka och rida varje dag. Slippa tänka på att köpa in hö och torv osv. Han kanske får det bättre med fler kompisar? Jag kanske får det bättre med ett ridhus? Vi kanske får det sämre av att bara se varandra ett par timmar varje dag? En del dagar kanske bara en halvtimme?
Men jag bor nära allting igen. Nära stora affärer jämt. Inte bara svindyra ICA nära i åtorp. Nära mina kära (rim)
Men milo då? han kan inte bo nånstans där det inte är en stor gård. Inte jag heller för den delen. Och nån måste kunna se efter honom på dagen när båda jobbar. Nära till mitt jobb?

Och sen mitt i allt detta. Samuel. Vart kan han trivas?

Som synes. Massa tankar, vet inte varför jag skriver ner dom här men det blir väl som nån slags terapi. Eller kanske förklaring om någon undrar varför jag kan gå in i mig själv helt och fullt just nu.


image30

Veckans höjdpunkt!

Fredag. Älskar fredagar! Bästa dagen på veckan. Man kommer hem o har en hel helg framför sig.
Idag ska jag köpa hö. Och handla mat. Storhandling.
Sen självklart lets dance. Måste köpa nåt gott att äta..=)

Som synd var verkar solen ha gått på semester nu. Hade hoppats på att hinna hem innan, men de e klart att jag inte gjorde det.

Det är vädret jag är lite missnöjd med. Sen att ha personer i sin närhet som verkar tycka att det är kul att göra sånt som är mitt jobb egentligen. Ska jag stå i tacksamhetsskuld nu då eller? Blir ju bara vrång och vill inte tacka.
Sen skulle det va bra å hitta ett hus nu.

Men de problem jag har ska inte få förstöra att det ändå är fredag.
Mys mys mys..

image29

Det jag skriver..

Känns som att jag skriver en del saker här som sen inte riktigt blir så..
Typ.
*Pappa ville inte ha nån tjänstebil när det kom till kritan, men de köpte en egen istället. Hämtade den i lördags, också en volvo v70, men modellen innan. Skitsnygg faktiskt, men för dyr för min plånbok. Billig att åka i dock, en diesel.

*Vargen som attackerade en människa var en hund. Säger dom. Då undrar jag hur han kan kalla sig för jägare om han inte ser skillnad. Dessutom, enda anledningen till att de tror att det var en hund var att det inte fanns vargspår där. Nehe, men fanns det hundspår då? Framgick inte. Bara för att man inte hittar spår tycker inte jag att man kan utesluta att det var en varg.

Hur som helst. Har säkert skrivit mer dumt. Konstigt att ingen besserwisser har fäll nån elak kommentar, men jag klagar inte. Bara bra om det bara är trevligt folk som läser. :o)

Idag är det skola + visning av vårt hus. Det ligger ute på hemnet. Så nyfikna kan ju ta sig en titt. Själv tycker jag att jag tar bättre och mer riktiga bilder än mäklaren, men ändå.
(nej vi har inte hittat nåt annat än, huset ligger ute för att ev få nån som vill flytta in till sommarn kanske, och då hoppas vi ha hittat nåt annat. Jag vill bo med smauel på riktigt och det går inte i det huset för mina saker får inte plats.. Så det är bestämt att vi ska flytta.)

Jag ser fram emot att det snart är påsk. Lite ledigt. Massa fina färger. Godis. Mat. Vara i stugan med hela familjen.. Pynta med påskris. När ska man göra det förresten? är det för tidigt till helgen, två veckor innan..? Efter påsk är det ju inget kul att ha det framme, det är ju roligare nu.. hm. Kanske på söndag i alla fall..

image28

Värdelös söndag.

Milo blev dålig på lördag fm. Dålig i magen och åt knappt på hela dagen. Sen uppe och skulle ut hela natten. Ännu sämre i magen. Sen började han kräkas. Sen tillslut kräktes han tom blod. Då hade det hunnit bli söndag fm. ringde ett antal veterinärer. Ingen verkade vilja jobba på en söndag. men tillslut fick vi tag på en som sa att vi skulle ta kontakt med karlstads smådjursklink och att det var allvarligt. De sa att vi skulle åka in på en gång.

Bara att sätta sig i bilen. Milo var som en trasa. Helt slut. Kom in till karlstad. Milo ville inte gå innanför dörren. Kände väl på sig. De röntgade och konstaterade att tarmen var väldigt irriterad, men inte vriden eller nåt som hade fastnat. Sen tog de blodprov. De ville ha kvar honom över natten men såg att han var så pass rädd och uppstressad att de ville göra allt för att han skulle åka hem. Så han fick en vätskepuckel under huden i nacken (såg rätt kul ut) och antibiotika. Sen skulle inte han få äta eller dricka förrän dagen efter..

Sen sov han hela hemresan. Och hela kvällen. Bara ut ett par ggr med diarré. Sen tvingade vi ut honom vid elva. Sen sov han hela natten till måndag. Gick inte ut med honom förrän sju. Var hemma med honom, vård av sjuk hund. Sen fick han en pasta som skulle lugna tarmen plus första måltiden på nästan två dygn. Han var ju skithungrig, men får bara äta pytteportioner. Efter det kvicknade han faktiskt till.

Så nu är han väl ganska pigg. Leker och så. vet inte hur han är i magen, men bättre i alla fall. Men fortfarande får han bara äta hans specialmat, kokt kyckling och överkokt ris.

De vet inte vad det var. Blodprovet visade inget det heller. Det är antagligen ett virus (som vi får kräksjukan typ) som inte kunnat gå över utan bara blivit värre. Eller nåt han har fått i sig, typ råtta eller nåt som inte heller har kunnat bli bra.

Aja. Hur som helst är det inget kul med sjuk hund. USCH.