Värdelös söndag.

Milo blev dålig på lördag fm. Dålig i magen och åt knappt på hela dagen. Sen uppe och skulle ut hela natten. Ännu sämre i magen. Sen började han kräkas. Sen tillslut kräktes han tom blod. Då hade det hunnit bli söndag fm. ringde ett antal veterinärer. Ingen verkade vilja jobba på en söndag. men tillslut fick vi tag på en som sa att vi skulle ta kontakt med karlstads smådjursklink och att det var allvarligt. De sa att vi skulle åka in på en gång.

Bara att sätta sig i bilen. Milo var som en trasa. Helt slut. Kom in till karlstad. Milo ville inte gå innanför dörren. Kände väl på sig. De röntgade och konstaterade att tarmen var väldigt irriterad, men inte vriden eller nåt som hade fastnat. Sen tog de blodprov. De ville ha kvar honom över natten men såg att han var så pass rädd och uppstressad att de ville göra allt för att han skulle åka hem. Så han fick en vätskepuckel under huden i nacken (såg rätt kul ut) och antibiotika. Sen skulle inte han få äta eller dricka förrän dagen efter..

Sen sov han hela hemresan. Och hela kvällen. Bara ut ett par ggr med diarré. Sen tvingade vi ut honom vid elva. Sen sov han hela natten till måndag. Gick inte ut med honom förrän sju. Var hemma med honom, vård av sjuk hund. Sen fick han en pasta som skulle lugna tarmen plus första måltiden på nästan två dygn. Han var ju skithungrig, men får bara äta pytteportioner. Efter det kvicknade han faktiskt till.

Så nu är han väl ganska pigg. Leker och så. vet inte hur han är i magen, men bättre i alla fall. Men fortfarande får han bara äta hans specialmat, kokt kyckling och överkokt ris.

De vet inte vad det var. Blodprovet visade inget det heller. Det är antagligen ett virus (som vi får kräksjukan typ) som inte kunnat gå över utan bara blivit värre. Eller nåt han har fått i sig, typ råtta eller nåt som inte heller har kunnat bli bra.

Aja. Hur som helst är det inget kul med sjuk hund. USCH.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback