En timme kvar.

Varav fika en halvtimme. Håller på o städar med. Så de e snyggt här när hon som sitter här kommer tillbaka.

Gjorde en dum grej med. Råkade radera en ritning. O den hamnade inte i papperskorgen, utan den försvann verkligen. Så nu har ja gjort bort mig två gånger på fem veckar. Första o sista dagen.... Men de ja gjorde idag tänker ja inte säga till nån..

Ny ryggväska

jag fick en av min boss.. HAHA.. jag höll på o skratta när jag såg den. Inför alls om satt i fikarummet.. Men ja höll minen o såg väl glad ut.. Haha.. Men sen nu såg jag att det är en sån där picknick-väska. Med tallrikar o bestick o så i ena delen och kylutrymme i den andra.. Då blev den roligare..

Det var väl som tack för att jag jobbade här.. Lönen räcker som tack för min del..

Bakdag

Oj oj vad jag bakade igår. Mats fyller år idag så det var därför. Det första jag gjorde när jag kom hem var att åka o handla med mamma, både prix och kronhallen. Sen på hemvägen hämtade vi pizza..=) Så åkte vi hem, packade upp allt och åt. Sen var det bara att sätta igång med storbaket. Elva blev allt klart.. Mänder av allt. Gjorde dubbel sats av ett par kakor av bara farten. Tänkte tydligen inte. Sen ska tårtan göras idag, men de fixar mamma. Det tar faktiskt lite tid att baka...

Och imorse var jag på bagarns brödbod och köpte wienerlängder att bjuda på som tack för att jag fick jobba här. För er som har missat så är det ju min sista dag idag. Gött gött. Så jag jobbar mellan 8.30-15.00 idag. Bara sex timmar. O snart är det frukost med macka. Jag ska bara äta hela dan känns de som..=)

Idag + Imorgon

... Sen är jag ledig. SEMESTER MED STORT S. Ska ju vara ledig på fredag sen har jag två timmar till att ta. Vet inte om jag tar dem idag eller imorgon. kanske en idag och en imorgon. Får se.

Har väl inga direkta planer för vad jag ska göra och så. Får väl se om vi kommer iväg nånstans. Skulle vilja till västkusten, men de e så svårt o hitta bra boende. Antingen är det för dåligt eller för dyrt. Man får väl tälta.. hehe. Sen skulle jag vilja till öland, men det känns sent påtänkt. Sen tyskland. Men det får nog bli nästa sommar så man kan handla rejält..=)

Det ska bli skönt att vara hemma med. Ska ju kanske köpa en pool iaf. Nu börjar det ju kännas som sommar, så då kanske man blir sugen. Sen ska ja sola och grilla. Vara på stranden. Picknickar. Äta massa jordgubbar och melon. Umgås. Rida. Och sova såklart.

Ville bara sätta in en bild på en av mina favvosar. Tänk om man vore så bra...

image25

För er som inte vet nåt om ridsport så är det Jan Brink på Briar. (som f ö är född 91, trodde han va yngre..)

LOL

Bråten, stadsdel med främst villabebyggelse i nordöstra delen av tätorten Karlskoga, Karlskoga kommun. Kallas även i folkmun för "Beverly Bråten".



Den här artikeln är hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A5ten

Perfekt dag

Igår var det en riktigt bra dag, även om det var måndag. Brukar va trött o ha ont i huvudet på måndagar.

Det roliga började såklart när jag slutade jobbet, men det är ju en annan sak. Slutade vid tjugo i fyra. Åkte och tankade vid eurostop. Stannde på willys i marieberg och handlade mat. Lyckades med att stå på den parkeringen utan att gå in på IKEA.

Sen kom jag hem, lagade mat, diskade och åt. Sen gick jag ut med milo en sväng. Det blev bara 40 min, men det var ganska lagom med mitt skavsår. Sen hade klockan blivit halv nio. Vi åkte ner till hästarna och skulle fixa inför kvällen. Tog ut dem på en promenad, grimma. Och det gick så himla bra. Blüthner va jättelugn och fin och hade skippat arab-loooken (huvudet HÖGT, svansen högt, helspänd - redo att sticka vid minsta fara) Han gick med lågt huvud och i mitt tempo. Fast stegga gick bakom och stressade. Fast hon vände hela tiden och skulle hem. Fast hon var orolig. Samuel hade fullt upp med henne, som för övrigt borde vara den lugna av dem för att hon har gått där tusen gånger. Blüthner bara gick på och verkade inte bry sig. Sen vände vi och stegga fick gå först eftersom hon hade så bråttom. Då trodde jag att han skulle stressa för att hinna ikapp, men icke. Han var så nöjd med att gå bredvid mig.

Sen gick vi om dom andra för att ta en liten trav. Trodde han skulle springa fort och han ville väl det tills han upptäckte "Shit matte, gör nåt åt din kondis! Du springer som en myra! Okej då vi tar de väl sakta då..." Så det blev lugnt det med. Sen kom samuel och stegga och sprang om oss när vi bröt av. Då trodde jag att han skulle vilja springa efter dom, men nej. Inte den gången heller. Inte ens när han såg att Stegga sprang in i hagen fick han bråttom.

Sen ledde samuel honom och jag red. WIEE.. :D Eller ja, jag satt på honom. Det gick bra det med, lika lugn. Fast hans älskade kompis sprang i hagen bredvid oss och ropade på honom. Det var kul. Sen skötte jag och fodrade o så. Sen åkte vi hem, tv, sängen.

Så det var en bra dag. Och det bästa var att det kändes som att det är så jag kommer ha det sen. Fast jag var sen hem från jobbet så hann jag massor. Jag hann med både häst, hund och pojkvän. Och allt man måste med mat och städ och så. Det kändes bara så bra att tänka att mitt liv kanske ser ut så om ett år, när skolan är klar.

Det enda som fattades är en paddock...

Shoppat..

Nej då de e klart de inte e nåt kul till mig. Som kläder eller så. No no no. De e ju till Blüthner. Har beställt en martingal, benlindor, longerings/tömkörningsgjord, halsförlängare, longeringslina, reflexer o en svettskrapa. Och nu är det bara att vänta på att sakerna kommer, samt förtränga räkningen. Inte alls så mkt som jag vill köpa men det är så mycket som jag kan köpa. Hittade inget tillräckligt snyggt dressyrschabrak, men ja får leta vidare. har ju ett fint iaf..

Nej. jag har inte ridit än. Ser ingen mening att stressa. Vi har gått promenader i grimma och tränat på att vara ensam. Samuel ledde honom i galopp, så fort skulle inte jag kunna springa. Men det såg bra ut. Inget hets utan en rund fin galopp. Sen känns det inge kul att ge sig ut på en ridtur i regnet. spec inte med den sadeln som suger åt sig vatten.

Var är solen? 



3 dagar + idag.

Äntligen fredag. ♥

Uh va skönt de ska bli med helg... Har som vanligt längtat hela veckan.
Och just nu är det 6 dagar kvar. Med i dag. Sen är det semester.

Samuel red på Blüthner igår. hehe. Vi var ute och gick med honom i grimman, sen skulle han rida och sen gjorde han det. Det gick bra. Cowboy. Sen klagade han på att det var som en vass kant där man skulle sitta. (ryggraden).

För övrigt är jag ganska irriterad på de flesta just nu.

Nya arbetsuppgifter

Det känns skönt att vara klar med köken nu. Började tröttna och då går dagarna såå sakta. Nu har jag lite roligare jobb. Brandskyddsritningar. Jag sitter typ o ritar in nödutgångskyltar och brandsläckare o så. Träligt om man ritar in dom på fel ställe, så nån följer skyltarna och kommer till en återvändsgränd eller nåt..=/

Jag vill att det ska vara fint väder i em-kväll. Iaf uppehåll. Men ja brukar ju inte få som jag vill med sånt, så man kanske ska sluta hoppas. Skulle vilja ta med pållen bort från hagen en sväng. Kanske ingen lån bit, men man får väl ta lite i taget. Tror inte jag rider iaf. Vill ha sällskap eller en paddock när jag rider honom första gången. Och jag har inget av dem idag. Just nu känner jag att jag VERKLIGEN vill rida på banan. Och börja träna upp honom så man kan rida riktiga dressyrpass. Känna på vad han kan. Se om man kan locka fram den där medlesvåra dressyren som han en gång tävlade i. Inte för att jag kan med den, men ändå..=)

Trött.

Idag var det svårt att ta sig ur sängen. Skittrött. Verkligen. Så nu sitter jag o vill hem. Orkar inte tänka känner jag.

Det var en som hade mailat på annonsen på renaulten som jag la ut igår. Så ville han att jag skulle skicka bilder på både de ena och de andra. PLUS att jag skulle scanna in bevis på alla reparationer och serviceboken. Jag bara, nej du får komma och titta om du är intresserad. Nåt säger mig att han inte hör av sig. Jag har väl bättre saker för mig när jag kommer hem än att anstränga mig för hans skull. Sen skulle han iaf aldrig hört av sig. Det finns ju liksom redan fyra bilder i annonsen. J-vla t*rk. Om man ska ha en bil är de ju iaf bättre och göra en bedömning på det man ser live. Att åka från örebro är ju inge långt ens.

Ikväll ska jag titta på lite beg. hästsaker. Ja jag är snål, men ja kan väl köpa finare sen då. Spela roll. Stigläder+byglar för 200 är billigt. Senskydd för 100 är billigt. Punkt slut.

Pållen och bilen

image22

Egentligen ganska missvisande bilder på honom, han ser svart ut och det är han inte. Han är inte ens mörkbrun. Bara brun helt enkelt.


Här står han och spanar efter nåt. Har inga andra bilder just nu. Men blank och fin är han iaf, i verkligeheten med för den delen..=)

image23

image24

O så ser bilen ut.. Inte missvisande, den är så fin..=) Suddig bara?

Min andra dag som hästägare.

Igår alltså.

Började dagen med att åka o ge hästarna mat vid 8. Sen åkte jag hem och la mig i sängen en stund till. Va rätt trött kan jag ju säga..

Sen dröjde vi kvar hemma till elva eller nåt. Dags att släppa ut dom. De verkade ganska pigga och glada. De hade ju stått och väntat en stund. Samuel ville släppa ut dom. Han började med Blüthner. Det verkade gå bra. Det gick lugnt till. Stegga stod o klagade om att hon minsann också ville ut. O sen kom hon in i hagen. De sprang lite o sen började de äta.

Vi gick upp till samuels mamma o va där i typ två timmar. Sen var det dags att byta hagen igen. Jag tog min kille o han tog stegga. Samuel gick först den här gången, men höll i henne så hon fick stå o vänta tills jag fick av grimskaftet o så. Men de gick bra.. Vi gick förbi en jätteläskig trimmer som dök upp bakom en bil, men det var ingen fara bara han fick stirra på den lite..=) Och i bilen satt förresten vårt lilla busfrö och hade order om att hålla tyst, och det gjorde han. (Stolt.) Sen kom Samuels kusin och sa att han såg så lugn och fin ut i hagen.

Sen åkte vi väl hem tror jag. Sen skulle vi tillbakla till stallet och när blüthner såg att det kom en bil så sprang han ner till hagkanten, så nära han kunde komma. Och sen fick han syn på mig, öronen riktades framåt. Då sa jag Heeeej Blüthner. Och då gnäggade han och tittade på mig. Första gången han har gnäggat sen jag fick honom. De var kul.
ja, sen mockade samuel. Och jag skulle kontrollera om de va tillräckligt bra. Och det var det ju. Sen fyllde vi på vatten o så.. Smågrejer. Jag gick ut och härjade lite med milo. Sen åkte vi väl hem.

Sen var vi hemma och städade + tvättade alla bilarna. Det blev bra. Passaten fick sig en tvätt fast den inte ens var skitig. Blir väl till o lägga in en bild på den här sen. Har nog nån hästbild med. Men de flesta är i mobilen eller på emelias kamera.

Inför insläppet var jag faktiskt lite nervös i och med hur stökigt det var dagen innan. Men jag var ju liksom tvungen o göra det så då gjorde jag det. Kom dit och hästarna blev tokiga för att de ville in, spec min. Han galopperde längs kanten och verkade väldigt ivrig. Så jag tänkte jaha, hur ska det här gå då. Emelia gick in o tog stegga och jag tog blüthner vid hagkanten. Sen öppna jag och han böjde sig direkt till gräset utanför. Sen gick vi över vägen och ner mot stallet. Sen blev det en del halter. han verkade tro att han skulle till gräshagen, så han hade bråttom. Men sen skulle vi in i stallet. Jag fick stanna honom utanför för att gå före genom dörren. Sen kom han in efter mig lugn och fint och följde med in i sin box. Och jag var lättad att det gick så bra och enkelt.

Sen kunde jag ge mat och borsta och kratsa och så. Men jag fick hjälp med att hålla honom när jag skulle ta bakhovarna för han snurrade så. Som sagt är han inte van vid att bli iordninggjord i boxen, så han förstod väl inte vad jag gjorde..=) Efter den trevliga avslutningen på dagen så kändes allt mkt bättre.

Idag va jag där och gav mat o vatten imorsen.Sen släppte samuel ut dem själv. Det hade gått bra, han hade testat va som hände om blüthner blev själv kvar, men det hade gått bra. Får se hur det gick för emelia att byta hagar på dem.

Nu sitter jag mest och funderar på hur mkt pengar jag kan lägga undan och hur mkt jag ska betala för försäkringar o så.. Nu har jag ju pengar så då måste jag lägga undan till sämre tider. För att kunna sko och så.. Sen vill jag lägga undan till ullared med. De e ju då ja ska köpa allt kul till hästen. Hm. Fonder..

Min första dag som hästägare. *långt*

Jadå. I lördags kom han äntligen. Min "lilla" Blüthner. Efter mycket velande så lyckades vi få dom stackarna att hitta rätt. De tog inte den vägen vi trodde de skulle ta. 

Jag gick ut i spöregnet (ska det inte vara solsken när man får sin häst?) och mötte dem vid vägen. Sen försökte jag äl få in i hjärnan att han faktiskt var inne i transporten. Man ser ju transporter jämt, men inte på det sättet. Sen gick jag fram och de öppnade i fram. Så stod han där inne, helt kolugn, bara tittade på mig och nosade på min hand. Sen lastade de av honom, lugnt och fint. Ledde in honom till stallet där stegga stod och gnäggade av glädje. Han förbi henne och tittade lite, och sen in i hans box. Där var det täcke och skydd av, sen rulla sig. Sen ställde han sig upp och utforskade boxen. Sen stod han ock kliade sig lite och somnade nästan när vi skrev alla papper och sånt. Blev kliad bakom öronen och höll på att somna då med. Sen fick han mat + vara i fred ett par timmar.

Sen kom vi tillbaka för utsläpp. Jag gick först med honom. Sen hade vi en kamp om att han skulle sticka efter den andra hästen och jag ville ta av han grimskaftet, men jag vann. Det var ju inte direkt så kul. Sen hände nåt som gjorde att jag trodde hjärtat skulle stanna på mig. För helt plötsligt var milo borta och sen såg vi att han jagade Blüthner. (j-l-a jaktinstinkt!) Sen ser vi att Blüthner börjar jaga honom, och jag ser inte milo (högt gräs, liten hund). Sen ser jag hur blüther tar sats och halvreser sig och stampar ner framhovarna. O jag bara skrek av panik. Trodde att han hade haft ihjäl min absoluta älskling. Men samuel var helt lugn och bara röt till MILO! och då kom han springades. Och samuel sa att milo hade vart typ två m framför o att han såg på blüthner att han inte ville skada, bara skrämma. O de e klart hade han velat trampa på honom hade han ju gjort det. Behöver jag ens säga att jag grinade och skakade efter det?

Efter det kan jag säga att milo fick en rejäl tillsägning och han har lyssnat på minsta lilla kom hit när han närmar sig hagarna. Och nu vet att att han inte får, tidigare har tydligen ingen sagt till honom när han vart i hagen. Men nu är det ändring på det. Förresten så stod han o skällde på blüthner innan de gick ut i hagen och tyckte att han skulle bli rädd, men det blev han inte.

Aja, sen skulle vi byta hage efgter typ två timmar. De får inte vara i gräshagen hela dagen. Då var jag nervös för att leda över vägen till andra hagen. Men jag gick iaf först. O då var det ju klart att det kom en bil just då, men det gick bra. Han brydde sig inte, men han var fortfarande lite stressig över att inte veta var han skulle o så, så det blev en del halter för att lugna honom. (sen tål jag inte att han går före mig eller att han har för bråttom iväg när man ska släppa honom.) Sen släppte jag honom i hagen lugn och fint. Sen gick de där i bra många timmar.

Sen hände en annan konstig sak. När jag skulle gå o klappa dom så jagade han bort stegga. Hon fick inte komma fram till staketet.  Sen hade dom en jaktlekt som inte såg så kul ut. Hagen består av 90 % stenar typ. Och de höll ju på att snubbla hela tiden. O han jagade och jagade. Och hon såg ut att bara vilja därifrån. O jag kände, stackars stegga va skulle jag ta hit honom för?=( Men men. Orolig som man är ringde man till förra ägaren. Och hon sa att han förmodligen gjorde så för att han såg trygghet i henne. (nytt ställe, nya människor, bara en hästkompis att lita på) Och han ville inte att jag skulle ta ut henne så att han blev kvar. Han var helt enkelt osäker på rutinerna. Men samuel gick in och tog stegga och ledde henne fram till staketet och gick emellan (!) när de skulle bråka.

Sen skulle vi iaf ta in dem för natten. Då skulle emelia ta stegga, men hon vågade inte komma fram. Hon fick gå in i hagen och hämta henne. Jag tog Blütner i och gick först. Sen när vi kom fram till stallet var dörren stängd och dem måste öppnas inifrån, så där stod jag med en jättestressad häst som inte fattade vart han skulle. Och han snurrade och han skulle iväg. Försökte väl lugna, men lätt?. Sen öppnade samuel. Skulle leda in, måste gå framför. Kommer in, han springer förbi mig, förbi båda boxarna och in i ett utrymmer där skottkärra o sån är. Panik utbryter. Han lyckas vända, ska sringa före mig in i hans box. Jag vägrar att gå med på det. Stannar tills han är så pass lugn att jag kan gå förbi honom. börjar gå, och tillslut kan jag gå före och leda runt honom. jag kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde, men jag tror att jag mest blev irriterad på honom. Hade väntat mig att det skulle gå lätt. Jag var nog inte rädd, men inte direkt lugn heller. Sen gav vi mat och åkte hem.

På kvällen kändes de väl så där. Jag tyckte att jag hade köpt en hästs om skrämmer bort en annan häst från sin hage och försöker och springa över mig. och som var förvirrad. Och sen var jag fortafarde upprörsd över det med milo. Men samuel sa att det skulle vara så här. jag vet ju också innerst inne att blüthner med all säkerhet inte skulle vara så här sen.  Det fanns väl vissa ljusglimtar och jag tyckte att han var sååå söööt. Men just då kändes de inte så kul.

Oj oj. det blev långt de här. Men det är så att jag vill ha det nerskrivet också så att jag kommer ihåg det.  jag återkommer lite senare med nästa dag.