Förkyld..

Jonathan är snorig.. Det är rätt trist, för då vaknar han hela tiden och är ledsen och har svårt att få luft. Han fick lite näsdroppar förut, så vi får se om de sköljer bort lite. Det är ju alltid bättre på dagen även utan droppar. 

Jahopp, jag ska väl gå tillbaka till skruttungen och se om han vill sova mer eller leka en stund.

Torsdag

Torsdag=Samuel jobbar sent. 

Har ägnat dagen åt diverse vardagliga saker som tvätt och städning. Har även hunnit kladda på lite färg på traktorn. Det är ju bra om den är klart till snön kommer så vi (Samuel) kan ploga. Sen har jag fixat min outfit till lördagens fest. Avslöjar inte vad.. ;) Måste bara komma på nåt till Samuel också, och kolla om jag kan knåpa ihop något till Jonathan.

Betalat räkningar har jag gjort också. Och beställt en present till Samuel. 

Nu ska jag gå och se om Jonathan somnat så jag kan ge mig ut till hästarna. Tog in dem förut, men det ska ju borstas och kratsas och fixas också.

Glömde ju uppdatera..

Glömde ju skriva att det gick bra i fredags på kick-offen. Det var mycket trevligare än jag trott, och en väldigt mysig relax vi var på. Den vill jag hyra någon mer gång. Bomstadbadet.se eller något. Kan faktiskt rekommendera det. Gemensam bastu var det också, så jag slapp tillbringa de två timmarna själv. Sen var vi på Alfi och åt. Jag tog lamm och det var gott. Det gjorde inget att det var rätt liten portion. Det är värre om Samuel är med, han blir ju aldrig mätt på restauranger.. 

De hade också haft en trevlig kväll. Jonathan hade ätit en jätteportion med gröt och var nöjd och glad. När jag kom hem hade jag svinont i tuttarna. De sprängde och läckte. För första gången på.. ? Så det blev till att väcka pojken och lätta på trycket. 

Han blir så stor när han äter gröt och dricker vatten i pipmugg. Han verkar gilla vatten. Eller så är det bara kul att dricka. Han vill verkligen framåt nu när han ligger på golvet, men han kommer ingenstans. Han har visserligen blivit bra på att rotera kroppen, alltså ligga på magen och dra sig runt beroende på vad han vill titta på. 

Jag tömde kameran på kort i dag, så vi kan fylla på med fler bilder på trollet. Kan bjuda på några av de senare från kamera-tömningen.
Nöjd när man fäller upp ryggstödet i vagnen..


Hoppgungan. Premiären innan vi fattade att strumporna ska av först.. :)

Jag har blivit blödig..

Kollade på Juno nu, en ganska mysig film om en 16-åring som blir gravid och beslutar att adoptera bort barnet. Jag grinade i slutet när hon fick barnet, men inte ville se det efter allt slit för att inte göra beslutet svårare. Och när "nya mamman" höll i bebisen och tittade så kärleksfullt på honom.

Hur ska detta gå...

Ska ju iväg på kick-off imorgon och därmed lämna Jonathan i Samuels händer i kanske 6 timmar. Första gången jag är ifrån honom så länge. Jag köpte ersättning för att slippa sitta och pumpa ur i förväg. Bara det att lille pojken inte vill äta det. Han har blivit bortskämd med mammas mat i hela sitt liv och nu vill han inte ha annat.

Det var Samuel som gav igår, men han åt typ ingenting och grimaserade och grät. Sen idag provade jag att ge, samma igen. Jag gav honom ur ett glas istället och då fick han i alla fall i sig lite. Kanske 30 ml. Sen provade jag med flaskan igen och han verkar ju kunna äta ur den, men viljan är en annan sak. Jag har ju dessutom ingen aning om hur mycket han vill/ska ha.

För att kunna ha en plan B så satt jag och slet och pumpade ur. Fick ur sammanlagt 70 ml på mer än en timme. Det är ju ingenting. Men jag får försöka igen under flera tillfällen under dagen.

Jag ska vara i Karlstad vid 18.30, så då kan jag amma en gång vid 17-tiden. Sen är jag hemma igen vid 00 kanske. Så det borde ju räcka om han försöker få i honom mat vid 20-21 nån gång. Och då kan han ju få gröt som han gillar och sen finns ersättning och om det behövs bröstmjölk.

Han har fått gröt några veckor, men en så det täcker en hel måltid. Samuel kan ju lura i lite banan också. Han borde ju inte svälta ihjäl. Men jag kommer sitta och oroa mig ändå hela kvällen. Jag har ju inte ens nån lust att gå, och det blir inte bättre av att man ska fundera på hur det står till här hemma. Jag ser en bild framför mig hur Jonathan är helt förstörd och gråter hejdlöst. Men jag får försöka tänka att det ska gå bra och att jag inte är så oersättlig som jag tror...

Ekonomi

Jag drog ut kontoutdrag för mig och Samuel 4 månader tillbaka, sen delade jag in allt i kategorier som de gör på lyxfällan. Bara för skojs skull. Sen fick Samuel gissa, som de gör i programmet. Han var rätt lång ifrån.
Vi kom fram till att vi gör av med lite för mycket pengar varje månad, och vad vi kan dra in på.

Vi gjorde under sommaren av med mer pengar än vi fick in på lön och föräldrapenning. Men vi fick ju skattepengar och så som vi spenderade av. Sen kom något svartjobb här och där som gör att det ändå går ihop.
Men det vore bättre om vi kunde leva efter tillgångarna och ta allt extra och spara till något kul.

Och på tal om extrapengar. Alla ni som klagar på att era killar är borta på svartjobb eller jobbar över på vanliga jobbet. Tänk på vad ni får för det. En semestervecka på kanarieöarna? En ullaredstripp? Nytt kök? Eller kanske ett växande sparkonto? Byt med mig en vecka och se hur kul det är när killen är borta jämt på lediga stunder, men inte får en enda krona för det. Tyckte jag att det var kul på hans semester när han var borta varenda dag? Nej. Tycker jag att det är kul att vara hemma själv varenda vardag till kl 20? Sen somna i stort sett direkt och aldrig hinna umgås. Tycker jag att det är kul att när helgen äntligen kommer är enda skillnaden att han kanske kommer hem på lunchen och kanske slutar kl 18? Jag klagar inte på honom för det. Huset blir inte klart fortare för att jag klagar och det blir inte roligare under tiden heller för att jag klagar. Han tycker inte heller det är kul och han vet vad jag tycker. Så jag behöver inte få honom att må ännu sämre.

Bara att bita ihop och vänta på bättre tider. Och under tiden jag väntar kan jag störa mig på de som klagar trots att de får något för mödan eller vad man ska säga..

Och på tal om att klaga på sina pojkvänner/makar/sambos/whatever. Sluta klaga i bloggar, på familjeliv.se, på facebook, till kompisar. Klaga till honom! Vad gör det saken bättre att klaga av sig på annat sätt? Visst, det lättar väl kanske på trycket, men det blir ju ingen förändring i förhållandet. Jag blir förvånad över hur många som har det dåligt.

Fredagsmys

Ikväll blir det pizza och Idol. Ja, det var väl det jag hade att skriva idag. :)

Hm.

Ska på kick-off med jobbet. Vi ska först ha massa grejs på kontoret hela dagen, sen hemlig aktivitet med oömma kläder mellan 16-18. Sen mellan 18,30 till middagen kl 21 ska vi tydligen basta, och bada bubbelpool och sånt. Vad skoj det blir att basta själv. Eftersom killar och tjejer inte bastar gemensamt. Det vore roligare med ett jobb där man inte är ensam tjej... Dessutom älskar ju jag att gå runt i bikini. Jag ser mer och mer fram emot den 22:a okt.

Vad röstade du på?

Varför är svenskar så fega med att säga vad de röstar på? Undantaget är väl de som är aktiva inom politik. När jag var mindre trodde jag att det var överdrivet av mamma att säga att man inte brukar fråga folk vad de röstar på. I Sverige pratar man inte om hur mycket man har i lön eller vad man tjänar.
 
Jag röstade på vänstern, och ångrar mig. Jag ville rösta blankt, men blev övertalad att ta ställning. Ville inte rösta på blått, ville inte rösta på Mona, ville inte rösta på "jag älskar varg och hatar bensin". Valde därför vänstern, men ångrar det. Ohly är en tönt och dessutom tycker jag inte om vänsterns idéer om föräldraförsäkring. Det kan säkert bidra på till ett jämställt samhälle, men kan man inte göra det på bättre sätt än genom tvång. Vänstern dumförklarar hela svenska folket. Har man skaffat barn med en man som inte vill vara hemma, så får man väl ta ansvar för det själv. Då ska inte staten gå in och tvinga hem pappan. Usch jag blir så irriterad bara jag tänker på det.
 
Röstade för övrigt på centern i kommunvalet, eftersom många personer från centern bor här ute på vischan. De borde ju då kämpa för skolan och sånt här. Nu fick ju tyvärr vänstern i dfs 49%, så nu går väl skattepengarna till förbannade DIF´s konstgräsplan och en cykelväg mellan kga och dfs. Två saker jag jättegärna betalar pengar till.

Ja, jag har vaknat på fel sida.