Okeej?

Samuels moster ringde honom förut.

De vill att vi ska mötas på halva vägen rent prismässigt. Samuel sa aldrig i livet. Och att vi står fast vid vårt pris.
Då vill de att vi ska ha ett möte ikväll. Jaha.

Man undrar hur de har tänkt.
Jag ser inte fram emot mötet. Vi kommer ju knappast att få nån lösning. Vi går inte upp en krona. Punkt.

Har inget stall längre.

Huset ska ut på annons.

Vi får väl ha det kvar som det är tills försäljningen är klar men det vill vi inte. Allt ska bort.
Vi måste ha material till att bygga nåt nytt. Inte gratis = Måste ta från det stallet.

Det ska bli jättekul att slänga ner två skrindor hö och köra bort det till svärmors loge. Och återigen släpa och stapla.
Det ska bli jättekul att riva ner hagen igen.
Det ska bli jättekul att ta bort flera veckors arbete som vi la ner förra året.

Det ska framförallt bli jättekul att inte ha nåt stall att ta in hästarna i nu på ett tag.

Får tänka "vad bra att ... " istället.

- Vad bra att vi inte byggde en sadelkammare.
- Vad bra att vi inte bytte fönstren.
- Vad bra att vi inte faxade vattenkoppar.
- Vad bra att vi inte tog hand om deras trädgård.
- Vad bra att vi inte hann slänga upp mer hö.
- Vad bra att det är sommar och hästarna är ute.
- Vad bra att vi inte gjorde nåt i garaget.
- Vad bra att vi inte byggde nåt tak till torven.
- Vad bra att min svärmor har mycket mark och en loge.


Som sagt. Försöker tänka positvit. Men nu önskar jag att jag bara för en dag fick vara stålmannen. Då skulle jag vara så stark att jag kunde lyfta min container på raka armar. Sen med enkelhelt kasta den i en perfekt formad båge mot huset.
Och skylla på en tromb.

"I'M FINE!" (Ross, Friends)

Stekare

En arbetskamrat kom tillbaka från sin semester idag. 50 år kanske.
Pratade om hur han haft det på sin semseter och hur det var för mig i smögen o så. Så frågade han om det var mycket bryggseglare. (hans ord för folk som jag kallar låtsatsbåtmänniskor eller pappa-betalar. Folk som ligger på en båt vid hamnen och dricker sprit. Hyrd båt säkert)

Och jag sa att det var rätt mkt. Och MKT mer än jag trodde. Och så nämnde jag att det var nån slags champagnekväll där och att alla hade köpt massa skumpa att slösa bort.

Och han bara VA!? Vadå? Sprutar dom ut champagnen? Varför då? Är det sant.? Och en annan här på jobbet, 25 kanske intygade att det jag sa var sant. Och då sa jag att de kallades stekare och berättade mer..
Han frågade sen om man fick bli stekare med pommac.. Tveksamt. Tror inte ens det duger med mousserande.

Kanske skulle tipsat honom om att kolla på stekarskolan på 1000apor. Haha. 
Vågade inte för det kanske är för grovt. Men den är kul. Satt och skrattade ganska bra. Spec åt alex skor.



Johan borde kolla in den skolan.. Haha. Vi lekte ju stekare när vi var på kusten.. Film finns men jag vet inte om det blev så bra. Det blev inte så bra sprut. Måste kanske vara dompa eller nåt.. Haha. Dög inte med mousserande (äckligt) vin.

Nu ska jag vara elak.

Bland det roligaste/mest störande man kan hitta på intenet är...
(Nu tänker jag bloggar, facebook, egna hemsidor, familjeliv, lunar)

Gravida som lägger ut bilder på hur deras mage ser ut i vecka typ. Visst det kanske är roligt. Men jag menar på de flesta är det ju bara vanligt fett! Och en del vet man ju kanske att de var feta i vecka -2. Och så lägger de upp en bild på hur stor magen har blivit. Så står de och typ spänner ut magen.. haha. Sånt får mig att skratta..

Kanske ska lägga ut en bild på min mage. Min mage som är fylld med choklad och ostbågar och iget annat..

Haha. Det ska jag lätt göra när jag nån gång ska skaffa barn. Precis när jag "har plussat" (term jag lärt mig på familjeliv haha haha, betyder gjort pos gravtest.) Så att elaka personer har nåt att skratta åt. Så som jag roas av dem.

Bilen!

Den här veckan kommer våran bil!
Samuel pratade med försäljaren och bilen hade inte kommit idag, men den kommer snart. Och så fort bilen kommer upp till dem så ringer de till oss. wiee!

Känns himlans kul faktiskt.

Sammanfattning

Sammanfattning av min helg..

Fredag: På jobbet. Mamma och Kerstin kom och hälsade på. Sen efter jobbet åkte jag till IKEA själv. Tog till och med en fika där själv. Mysko, men kul. På kvällen grillade vi hos Samuels mamma. Sen gick vi hem vid elva. Jättemysigt. Tog väl drygt en timme. Såg massa lysmaskar.

Lördag: Åt frukost. In till Karlskoga. Apoteket, stan. Shoppade ett par shorts. Samuel köpte jeans och en tröja. Sen mamma och pappa och lasagne. Sen en pyttestund i Labbsand där Karin med familj var. Badade. Sen handlade vi på kronis dfs. Sen hem och plocka in min häst i hagen igen. Han hade gått ut för nån hade glömt sätta i strömmen efter sig. (Hur svårt kan det va) Sen ner till stranden. Milo hittade en kompis/tjej som han lekte lite med. Alltså lite. Han var till och med kontaktbar. Jätteskönt i vattnet.
Sen ringde Björn och ville komma förbi en sväng med Madde. Och Samuel åkte hem och jag till stallet. När jag kom hem hade de gjort upp att de skulle sova över och att vi skulle låna en husvagn till det. Så vi grillade med dem och så satt vi uppe och pratade och hade allmännt mysigt och kul.

Söndag: Jag åkte iväg till hästarna och när jag kom tillbaka hade Samuel dels hunnit plocka undan allt från borden, diskt allt PLUS gjort en jättemysig frukost med ägg och olika juicer och melon och yoghurt och allt. Så vi smaskade i oss. Sen efter många om och men kom vi iväg till stranden igen. Sen hem och äta. Sen siesta.. Sen hästarna. Det var så varmt att mocka hage och släpa vatten så jag hoppade i Josefines pool med henne. Jätteskönt. Sen hem och äta igen och sen sova.

Och nu är jag här.

Jag tycker det är helt perfekt att det är varmt. Jag har inte och kommer inte att klaga en ändå gång.
Det ska ju bli sämre nu men i alla fall.. Det känns ju som utomlands.


Fint och sorgligt.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2961433.ab

Det funkar!

Medlet funkade mot bromsarna!
Han hade sprayat blüthner imorse.
Sen när han tittade till dem var han helt broms och flugfri förutom på mulen men där hade han ju inte sprayat. Och på stegga va de jättemycket bromsar. Så det handlade ju inte om att det var bromsfritt väder.. (Samuel sprayade henne med sen efter att ha sett att hon tålde det + vilken skillnad det gjorde.)

Så nu ska jag sy på ett flugpannband på huvan som ska täcka mulen. (Gerdas idé, bäst att skriva för hon ska ha all cred för det :) ) Det kommer säkert att bli rätt fult för jag vill inte köpa ett nytt pannband så jag får ta nåt som finns hemma och då kommer det inte att matcha direkt. Men nu får fukntion gå före utseende..

Bromsar = Plågor

Hästarna är fulla i bromsar nu när det är så bra väder.
I förrgår stod jag och viftade bromsar men de hann ju bita jättemkt ändå. Det verkar ju som att deras flockande är mest irriterande för dem. Och igår blev det tydligen för mycket för båda hästarna.

De var nere och åt mat i sommarhagen (ingen skugga tyvärr). Sen hade Samuels mamma sett Blüthner komma gåendes upp mot den andra hagen. Hann gick och åt i lugnan ro. För att komma till den hagen måste han gå över en liten väg. Sen förbi öppningen till steggas hage. Sen när han såg Samuel komma gåendes så trippade han emot honom och sen svängde han in i sin hage. Och ställde sig vid ett träd och kliade. I skuggan. Ett bra tecken på att han är smart. Han visste att det inte skulle vara lika farligt med bromsar i den hagen, Ingen mat dock.

Så va han helt svettig stackarn. Han hade väl sprungit ganska bra för att få bort alla bromsar och flugor men sen gav han upp och sprang under tråden.

Så igår köpte jag ett flugmedel som heter Absorbine Ultrashield. (299 kr/950 ml Granngården). Testade på ena bogen igår för att se om han får nån allergisk reaktion. Så idag får vi se om det funkar. (om han nu inte fick nån reaktion då sprayar inte samuel på nåt nu, medlet är rätt starkt, klass 3)


Får väl skriva sen hur det har funkat. Man ska spraya 3 dagar. Sen ska det kunna hålla upp till 14 dagar om det inte regnar allt för mycket. Vi få se.. Fortsättning följer.

En ensamkväll hemma.

Samuel var inte hemma igår kväll.

Först var jag ju nere i stallet och så men jag var hemma vid åtta.
Då tittade jag på ett program om hästar på SVT2 (!). Har nästan aldrig kollat på tvåan. Och råkade bara zappa förbi och såg en häst. Så va de ett intressant program om just hästar. Det hade inte samuel velat se.
Sen kl 21 var det Leila bakar på tv4+. Tårtor. Inte heller Samuels favvoprogram direkt. Men det hade han nog gått med på att se.
21.30 var Leila slut så då zappade jag runt och fastnade på kanal5. Ett program om gamla bögar. Jag hökk på att dö. En av dem var verkligen lösaktig för att uttrycka sig snällt. Han hade fått gonorré i halsen och skulle uppskatta hur många han hade varit med de senaste två veckorna. Han trodde att han hade haft ungefär 100 intima stunder med ca 70 partners. Liksom va?! Fem personer om dagen? Sen fick man se när han gick till en bastuklubb. Det programmet hade Samuel aldrig gått med på att titta på.

Steg mot vuxenliv?

Jag har avslutat min lunar. De som vill ha tag på mig får gå genom facebook eller nåt.
Innan jag gjorde det läste jag igenom allt gammalt bloggat där.

Herregud säger jag bara.
Och om ett par år kanske man läser det här och tycker samma sak.
De första inläggen var från 2002. Jag var alltså 14. Usch säger jag bara. Och hur jag svor! Och alltid en miljon punkter......... eller utropstecken!!!!!!!!

Och hundra inlägg: Orkar inte skriva idag.
Eller: Nu sitter jag på den lektionen..
Och i alla inlägg: Jag saknar Samuel.

Sen kom ju lite senare inlägg. En del var kul. Saker man minns. Och saker man inte trodde man mindes.
Sen läste jag en del inlägg från en väldigt jobbig tid och då fick jag ganska ont i magen.

Sen väldigt speciella dagar som förlovningsdagen, folk fick barn, födelsedagar, när vi fick milo.


Men nu är allt borta. Nu kan ingen läsa det igen. Kanske tur det. I alla fall de första inläggen. haha.


Jag bara klagar..

Mina problem är ju inte ens problem om man jämför med en del andra.
Det är ju inte som om nån dött.
Eller att nån har en allvarlig sjukdom.

Det är ju eg. ett konstigt problem.

På frukosten berättade en om hennes resa till ryssland. Där har knappt nån råd att ha egen lägenhet. Än mindre hus.
De hade bott hos en tant som hade två rum och kök, och då hyrde hon ut ena rummet.
Den inneboende blev hämtad med buss kl 7 på morgonen och kom hem 20-21 på kvällen.  Jobbade hela dagen. Och de pengar som hon tjänade ihop räckte till mat och hyran. Inget blev kvar till sparande eller att köpa något annat.

Och så är det många som har det. De springer liksom runt runt i sitt ekorrhjul hela livet.

Det finns de som har det värre. Man borde nästan skämmas för att man grämer sig och kanske till och med förstorar upp sina sk problem.

Nej förresten. Jag tänker inte skämmas för det här problemet. För det är jobbigt för mig. Ta beslut och gissningar som man inte kan basera på annat än känsla är det värsta jag vet. Jag hatar att bestämma mig. Så att bestämma nåt av sån här strolek är ju rena döden för mig.


F*ck

Huset ska på auktion som startar på 700.
Om det ska gå direkt till oss är det 950 som gäller.

För mäklaren tror att auktionen kommer sluta på kanske 1,2 milj. Och då skulle det vara rimligt att vi fick det lite billigare (så snällt..). Men tänk om det inte är nån annan som vill ha det. Då ger ju vi 250 för mkt. (lika mycket pengar som vårat nuvarande hus är värt f.f.s.)

Att säga 950 till oss är ju ren utpressning. Det vet att vi vill ha det. Och hoppas att vi tar det säkra före det osäkra och därmed ger mer pengar. 

Och dessutom. Det priset som är utgångspris ska ju vara det huset är värt- Tycker han att det är värt 950 eller över miljonen ska han ju sätta det priset. Inte nåt jävla lockpris för o dra in så mkt folk som möjligt. 

Om vi skulle ge oss in i budgivning så skulle nån bekant till dom bjuda över hela tiden. Helt säkert. Jo förresten. Hon sa det igår att de är ute efter att få så mycket pengar som möjligt för de ska själva köpa ett nytt hus.

Usch.
Jag vet varken ut eller in. Allting bara snurrar och idag måste vi ge besked.
Knappt sovit. Samuel var uppe hela natten. Han tog inte ens av sig kläderna igår/inatt.
Och vi kunde knappt prata om det igår för vi va så chockade. Jag kände mig bara helt tom igår. Han med antar jag. Länge sen jag sett honom ledsen. Så vi hann prata lite imorse innan jag åkte.

Om man bara kunde gå fram ett par månader i tiden och ta reda på om nån annan skulle vilja köpa huset. För det är ju egentligen det som det handlar om.

å 57de sidan så kanske vi måste ge uppåt miljonen för att få hus med hästmöjlighet.

Gah. Kommer inte kunna göra ett streck på mina ritningar idag. Kommer sitta här och glo eller grina eller nåt. Funderade på att vara hemma men jag åkte ändå.

Huset

Samuel ringde sin moster nyss och de kom just ut från mäklaren.

Nu ska de sitta ner i lugn och ro och bestämma hur det ska bli med allt. Och de skulle höras ikväll och då ska hon förhoppningsvis ge ett (bra) besked.


Smögenresan

Jag vet inget nytt om huset än.

Smögen var jättebra!
Kom ner på onsdag kväll. Och då hann vi inte med mycket mer än att hälsa och packa upp saker.

Torsdag: Vaknar till sol och värme.
Åker färja över till Malmön och beach. Vi solade och badade till och med. inklusive Samuel. Har massa kul bilder hemma. Sen satt vi på en stor klippa och solade. Solen tog liite mer än väntat. Ingen större fara som tur var. Lekte med Siri i sanden.

Sen åkte jag och Samuel över till Smögen och gick på bryggan. Det var betydligt mycket mer "vi-ligger-och-solar-på-lyxbåtar-som-vi-inte-äger-och-pappa-betalar" än vad jag trodde det skulle vara. Trodde brats och stekare mm höll sig till tennisveckan i båstad. Jaja. Vi hade kul åt dem. Jag köpte ett linne på bryggan, annars vart det inte värst.

Sen gick vi bara runt och utan att tänka på vart vi gick och kom till ett ställe med världens utsikt. Jättehäftigt.

På vägen hem till stugan köpte vi räkor och en halv varmrökt lax. Har aldrig köpt lax för 300 förut.. hm. Sen baguetter och så. Sen åt vi tillsammans med alla andra. kerstin och johan hade vart på räkfrosa men snott med sig en påse räkor o gått hem för att det var för kallt. Haha. Det blev sent men det var jättekul och mysigt. Det blev så mörkt så vi hade ljus och så. Siri låg och tittade på jordgubbslisa.

Fredag: Dagen efter var det lite mer moln men inte dåligt väder. Jag och Samuel skulle åka till hunnebostrand. Det gjorde vi också. Typ. Vi stannade först vid en kanal som båtar åkte i. Mycket norska flaggor där kan jag säga. Sen skulle vi kolla in nåt i södra hunnebostrand. Och där blev vi kvar till tre-tiden.! Åkte väl från stugan vid tio kanske.. Vi var uppe på ett berg eller vad man kan kalla det. Sen gick vi på en strandpromenad. (vi gick återigen utan att titta på karta vart vi eg var på väg...) Sen gick vi på en 200 m lång flotte över till en ö. Åt pizza. Sen blev det jättevarmt. Så då åkte vi hem för att byta kläder.

När vi kom dit låg vi och pratade med Kerstin och Anna. Johan o Patrik skulle åka ribbbåt. (det var tydligen en häftig upplevelse.) Sen gick vi o la oss på sängen och somnade en timme. När vi vaknade bestämde vi oss för grillning. Så vi fixade med det. Och det blev en till lång kväll. Jättemysigt. Sen skulle vi såklart göra massa grimaser o ta kort o så.. Kerstin har nog många kul bilder...

Dagen efter va de städning och åka hem. På hemvägen stannade vi vid läcko slott. Fint.
Sen hämta lilla skrutten som var så glad så glad. De säger att hundar inte har tidsuppfattning men det tror jag inte på.

Det kändes ganska tråkigt att komma hem. Förutom att träffa mina djur. Kunde lätt ha stannat mycket längre om det inte vore för dem. Det tråkigaste var att allt man trängt bort kom tillbaka. Och såklart att man inte hela tiden kan tänka "vad VILL jag göra nu.." Men men. Det vill jag inte skriva om.

Det var en underbar resa och det är bra för själen att vila.

Vet inte riktigt vart jag ska börja.

Det har krisat sig ganska rejält nu.

Vårat stall (hela gården såklart) ska ut på annons. Till dubbelt så högt pris som vi skulle fått det för.
Känns som nån slags utpressning. Det vet att vi vill ha det. Ändå drar de in mäklare o hela skiten.  
Vet inte än om vi kan få nån slags förköpsrätt. Innan andra spekulanter kommer in och pressar upp priset. 

Liksom varför. För att jävlas och för att tjäna så mkt pengar som möjligt. Eller vad.
Det är ju klart att det är kul att ha en budgivning där de vet att ett par kommer att vilja ha huset till vilket pris som helst. Det är ju bara de ber nån bekant att bjuda mot oss isf. Tills priset är över en miljon så de kan kalla sej miljonärer? 

Deras beteense får mig att spy.

Mars/April 2007 kanske? Först frågar de om vi är intresserade till ett visst pris. De ber oss kolla upp med banken så att vi får lån. De vill skriva ett avtal så att vi inte skulle dra oss ur. (blev TYVÄRR aldrig gjort, det största misstag vi gjort..)Vi tvekar och velar och kommer fram till att vi vill ha det. Vi börjar planera hur det ska bli. Hur mycket som ska lånas. Gör iordning ett stall som ska bli mitt stall. Juni. Väntar bara på ett klartecken och ett datum.

Det blir höst. Inte ett ord om inflyttningsdatum. Samuel försökte väl fråga då och då. Men pga mycket annats som pågick i säljarens liv så backade vi lite AV RESPEKT. December. Börjar bli åtåliga nu. Samuel pratar med henne dagen innan julafton och fick reda på att huset inte ska säljas. God jul.

Hela vintern/våren är det massa olika historier om att deras dotter ska bo där. Sen ska de ha det som sommarstuga. Sen flyttar dottern dit. Eller? Maj-Juni är hon där och rustar. Vi tror att hon ska flytta dit såklart. Får reda på att hon bara ska bo där över sommaren. Jaha ok. Men huset då?

Och hela den här tiden har jag mått skit. Varje gång man ska ner till stallet har man en klump i magen. Har flera gånger brytit ihop totalt åt hur jävligt allt är. Åt att tex hästarna får stå i en jävla skithage till bete för att det blev såhär. Att de måste stå där jag skulle gjort ridbana. osv osv osv.

Det har gjort att jag har byggt upp nåt slags hat mot den gården. Hat mot huset, stallet, hagen. Allt. Bara för att man inte orkar tänka hur det kunde varit. Bara släppa tanken på hur det skulle vara att äga gården. Bara skita i det. Ja men helt enkelt leta fel som kanske inte ens är fel. Och börja hata gården och allt.
Och på nåt sätt hade jag funnit mig i det.

Sen nu har vi fått reda på att det ska säljas. 

Och då rasar hatet mot gården och allt som jag lyckats bygga upp som försvar. Och fram kommer alla gamla känslor. Och sen blandas allt  i en enda stor röra. Vet varken ut eller in. Grät och tänkte om vart annat igår kväll.

Tillslut tog vi ett beslut.
Vi ska inte ens tänka på om vi vill ha det eller inte förrän vi vet om vi får köpa det eller inte. Vi ska ha alla förutsättningar klara innan vi börjar spekulera. Orkar inte gå igenom samma veva en gång till. Och sluta med att stå där besviken. Vi vet ju eg. ingetnting mer än att de ska till mäklaren på måndag och ungefär vad priset kommer bli.

Till saken hör att säljaren är samuels moster. Och att hon förutom att svika oss på det här sättet har sårat hans mamma djupt. Hon påstår att allt det här som hänt är samuels mammas fel. Säkert. Alla vet att det är hennes fel. Klart man får lacka ur om nån sviker ens barn så som hon svikit samuel. Och om svikaren är ens syster. 
Samuels mamma fick ett brev där det stod att hon förstört stämningen i hela byn. 

Så nu kan det väl typ gå hur som helst med allt.

Om inte vi får förtur eller om nån annan ska köpa det tänker vi ringa mäklaren och fråga hur mycket som stallet bidrar till slutpriset. Sen ska vi kräva en rimlig ersättning eller slå ner det. Kul att försöka sälja en hästgård utan stall. 

Jaja. 
Så ska vi åka till smögen ikväll. Funderade först på att ställa in pga allt detta.
Men det ska bli skönt att komma bort. Synd att inte milo får följa med bara. Hundförbud i stugan.

Samuel pratade med hans moster igår kväll. Det känns så bra att han är så rakt på. Han springer inte omvägar utan vågar ta konflikten. Ja, jag är stolt över honom. De kom inte fram till nåt, men de ska träffas på söndag och försöka reda ut allt. Så vi får se. 

Det blev nog långt det här. Jag behövde skriva av mig.



 

Och på tal om det.

På tal om att inte kunna släppa saker och ting man tänker på.

Skrev ju ett inlägg igår om olyckan i kga. Och det är klart att det är hemskt. Och alla tänkte väl på det lite.
Men jag kunde inte släppa det. Tänkte på det hela dagen igår.

Sen fick jag reda på vem som körde bilen. En nära släkting till en del av min familj. Tänker inte skriva mer om vem osv. Det kvittar väl, för det var inte den personens fel. Men hur som helst så har ju personer i min närhet påverkats mer än jag vetat om. Kan det ha varit därför tanken inte ville försvinna?



Jag tar lite salt och strör det i mitt sår.

För att plåga mig själv så tittade jag på bilder från skåne. Här är en på stranden i åhus. Tallen kunde vart en palm och vips karibien. Ja, det är så fint. Så vit strand.



Finns det nåt förståndshandikapp eller bokstavskombination som beskriver beteendet att komma på nåt man vill göra och sen verkligen inte kunna släppa den tanken?

Jag längtar till söder.

Och då pratar vi inte spanien o grekland.
Nej skåne.

Det var en skåning som ringde in o önskade en låt på mix nu. (f.ö. kid rock =bra smak)
Och när han pratade kände jag bara...
Jag måste ner till Farmor. Jag skrev ett brev till henne som hon borde få idag. Men jag vill dit. Jag längtar efter henne och skåne.
Efter Lotta.
Efter Kristiansstad.
Efter Åhus.
Efter tivoliparken.
Lite längtar jag till Eko-hallen (som enl. Mats heter lyckolandet.) 

Jag vill sitta gå barfota i farmors trädgård.
Jag vill sitta vid hennes bord och äta kyckling och färskpotatis. Eller ris och kassler. Med finporslin.
Jag vill lösa korsord på hennes uteplats. Och dricka nektar ur hennes tillbringare.
Jag vill gå till gubben.

Ärligt. Jag åker. Ingen utanför min familj kan fatta grejen med detta.

Sen saknar jag min farbror. Jag vill att han och Lotta ska bo i oppmanna. För alltid.
Det vet jag ju att det är omöjligt.

Men farmor finns. Jag vill vill vill åka dit. Bara någon dag.


Just det.

Fick min jacka igår.
Den va som jag tänkt mig. Fin och annorlunda. Inget kul att köpa "samma" skinnjacka som alla andra har.
None

Köpte även en klänning till mig.. Jag beställde en marinblå..



Och ett par badshorts till Samuel.


Fy vad hemskt.

Bilolyckan.
Kunde ha vart vem som helst. Du eller jag.
Finner inte några ord.

Vet vem den 19-åriga tjejen var. Har pratat med henne flera gånger, men skulle inte säga att jag kände henne. Hon verkade vara en bra tjej.

Vila i frid.

Fredag - Den bästa dagen på veckan!

Så var det fredag igen. Helg. Gött. Ännu skönare för samuel som får semester idag.

Idag ska vi till Karlskoga och fira Mats födelsedag. Han fyller eg. imorgon. Som vanligt när Mats fyller år är det grillade hamburgare som gäller. Helt perfekt. En maträtt man inte kan tröttna på.
Present är fixad.

Sen har vi nog inte några direkta planer för resten av helgen. Ta det lugnt och göra det vi känner för.

Virus i luftrör

Tydligen därför jag hostar. Har fått recept på en medicin. Nu ska jag bli bra.

Måste ju skriva om nåt roligare än sjukdom.

Typ.
Nästa vecka börjar Samuel sin semster. Då ska jag ta ledigt två dagar. Vi ska ner till smögen med Anna+Patrik+Siri och Kerstin+Johan. Ska bo i stugor. De ska va där hela veckan men vi kommer ner på torsdag eller kanske onsdag kväll. Ska bli skönt att vara ledig. Hoppas de blir bra väder

Sen får vi nog snart hämta nya bilen!

Rudolf med röda mulen..

Det är jag det. Snyter mig så mycket att min näsa är stor och röd.
Insåg det när jag gick på toa nu. Usch.

Idag ska jag stanna på Marieberg o kika efter en present till min broder Mats. Som fyller år på lördag.
Det blir kul med lite shopping.

Ska inte titta på nåt åt mig iofs. Men jag väntar på min jacka från halens. Har beställt den plus ett par till grejer. Skulle få grejerna i mitten av juli. Beställde förra veckan..

Fortfarande sjuk..

Usch det är inte kul just nu. Fortfarande sjuk. Hostar och idag har jag börjat snora med.
Går så himla sakta att bli frisk igen. Blev ju sjuk för två o en halv vecka sen. Och jag har ju ätit penicillin. Ska det inte bli bra nån gång?!

Annars är det väl inte mycket som pågår.
Jobbar. Kommer hem. Lagar mat. Diskar. Stallet. Sova.
Jobbar. Kommer hem. Lagar mat. Diskar. Stallet. Sova.

Ibland tillkommer ev stanna på vägen hem och handla. Eller duscha. Eller städa.
Annars är det bara ovanstående.

O man måste lägga sig tidigt. För man ska upp så förbannat tidigt. Och om man sover för länge. Så blir man senare till jobbet. Och kommer senare hem. Så blir man senare i säng. Så vaknar man ännu senare nästa dag. Och ännu senare till jobbet. Och ännu senare hem. Och ännu senare i säng. Och så fortsätter det som en ond cirkel.

Ny sommarlåt. Skitbra!

Kid Rock - All summer long

http://www.youtube.com/watch?v=uwIGZLjugKA

Lätt en av de bästa låtar jag hört på lääänge. Mer av sånt här på radion tack!!
Mats, om du läser. Ladda ner den.

Jag - en god husmor.

Jag tänkte vara så redig.
Jag handlade i tisdags. Köpte fläsk för jag ville göra fläsk i löksås. Har aldrig köpt fläsk och tillagat själv kan jag tillägga. Tog en rätt stor bit för det fanns inga direkt små.  Så då tänkte jag att jag skulle göra ärtsoppa med och ta fläsket som blev över till den.

Igår skulle jag göra fläsk med löksås. Och kände att "jaha, tänka sig. Är jag en så här bra husmor nu när jag blott är 22 hur ska det då bli när jag är 60" Prova på två nya maträtter jag aldrig gjort förr på två dagar. Som dessutom känns väldigt husmanskost.. Och därmed husmorsaktigt. Så jag var rätt nöjd.

5 min senare.
Inser att; jaha det var en stor svål på undersidan. Så när man hade tagit bort den var det ju jättelite kvar. Så där stog man och bara sjönk ihop och alla höga tankar om mig själv blåstes bort. Det räckte till matlådor, men det var ju snålt kvar att äta. Men gott blev det.

Så idag måste jag köpa mer fläsk för det ska räcka till ärtsoppan.. Men jag kom ihåg att ärtorna ska ligga i blöt innan man ska göra soppan, så jag la dem i blöt igår kväll.

Så helt hopplös är jag inte. Behöver nog bara lite mer erfarenhet. Typ 38 år.


Den roligaste bloggen...

Jag har haft svårt för alex schulman förut. Men han är ju riktigt kul. Har börjat gilla honom mer o mer sen jag börjad lyssna på hans lista på mix.

Och bloggen är ännu bättre.

http://www.1000apor.se/blogs/alex

Morgontrött hund.

Jag har en hund som är så morgontrött att det är helt otroligt.
Man får verkligen draaa honom ur sängen.

Imorse skulle jag "skjutsa honom till dagis". Först fick jag dra honom ur sängen. Han stog helt still på golvet och sov nästan. Sen gick vi ut. Jag satte mig i bilen och han fick (som alltid) en chans att kissa innan vi skulle åka. Han kissade. Jag tittade åt ett annat håll. Sen kom han inte till bilen och hoppade in som han brukar när han är klar. Så jag tittade efter honom. Såg honom inte först. Men sen såg jag att han satt på trappan utanför dörren och halvsov.

Han hade helt enkelt tänkt gå in och ta sig lite mer sömn. Så jag fick ropa och då kom han motvilligt..
Sen somnade han i bilen. Sen sprang han in hos samuels mamma. Antagligen gick han och la sig på en gång.
Snacka om tröttis..


1 JULI

Idag är det exakt ett år sen min lilla pålle kom till mig.. Känns både som att det var nyss och som att det var jättelänge sen.

Och tänka sig. Efter ett år har jag ännu inte fått klistermärket man sätter i passet där mitt namn står. ASVH verkar vara ett uptaget släkte. På tal om det har jag helt glömt bort att kolla upp hans uppfödare som jag hade tänkt..

Idag ska jag jobba. Sen åka över kga hem. Och sen handla i dfs.
Måste iofs handla på granngården med. Men vet inte om jag kanske kan skjuta upp det till imorgon.