Men hallå.

En känd travtränare har anmälts för djurplågeri.
Att han har använt grisfösare och gett hästarna stötar.
Det är klart att det inte är ok. Att det är plågsamt att få el skjuten på sig.

Men är det bara jag som reagerar på:
Varför heter det grisfösare? Används den metoden på grisar? Varför? För att de ska in till slakten så fort som möjligt? För att deras sista minuter i livet ska vara så stressiga som möjligt?
Varför får man använda det på grisar?

Räknas grisar som ett mer korkat djur? Om vildsvinen hör skillnad på vilken bil som kommer och koppla ihop ljudet med mat, så kan ju inte vanliga grisar vara helt dumma i huvudet.

Jag blir bara så äcklad. Av samhället.  Får lust att slänga min julskinka åt ******. Ville köpa  eko-skinka, men hittade inte. Fick ta färsk julskinka från värmland istället. Man får väl hoppas att den är bra.
Bättre än danskt i alla fall...


Det bästa med mitt jobb just nu.

Alla chokladaskar!


Vi får massa chokladaskar från kunder. Och idag fick vi en hel korg med kolor och choklad och allt möjligt av företaget som sköter vår ekonomi. Och som betalar ut min lön på fredag. Skitbra!

Jag skulle kunna äta mig väldigt mätt.
Imorgon på lunchen ska vi äta julbord tillsammans i resturangen nedanför. Så då får jag hålla mig ifrån godiset innan så jag kan äta ordentligt. Och sen på kvällen ska vi ut och äta och tacka av chefen. Hur mycket kan man äta på en dag egentligen... ;)

Förresten så sitter jag vid fikarummet där allt gott står. Bra för att:
1: Det är nära för mig att gå och hämta
2: Jag har full koll på hur mycket alla andra äter. Vem som äter mest osv. Alltid bra att veta att man inte är värst.

Hade det varit snacks i form av chips och ostbågar hade jag varit värst. Lätt.

Fullspäckad helg.

Fredag: Luciafirande hos Samuels mamma. Med tacos.. Sen hem och stupa. Trodde jag skulle somna ståendes. Jag är alltid så trött på fredagar.

Lördag: Vaknade och skulle ta ut hästarna, men jag hade jätteont i huvudet. Så Samuel tog ut dem och mockade och allt. Sen kom han in och gav mig frukost på sängen... :) Jag gick upp kl 12! Det var länge sen man låg i sängen så länge. Sen kl 15.30 skulle vi åka. Julbord med hans jobb. Jättegott och bra fixat. Jag blev verkligen mätt.

Söndag: Julfixade en del hemma. Fixade lite med diverse pynt och hyacinter och sånt. Sen kom hela fam. Vendel plus två Larzons på julfika. Jag hade bakat och grejat. Får ta kort på det som finns kvar.. Dum som jag är tog jag inte ett enda kort igår. Men men.

Nu är det inte lång tid kvar till jul. Jag ska försöka luska lite idag om jag kan ta ledigt mån, tis nästa vecka. Det skulle vara så himla skönt. I så fall kunde man ta en heldag med storstädning både inne och i stallet. Och laga all mat som kan göras i förväg. Och åka hem till mamma och göra knäck. Och framförallt skulle det vara skönt att veta att man bara har fem dagar kvar (inkl. idag) tills jullovet.. :)

Rolig häst.

Vaknade rätt tidigt idag. Gick ut i stallet ca 05.10. Jodå.
Täcken på och bla bla.

Höll Blüthner med ena handen och hans mat i den andra. Gick upp till hagen. Det blir så tyst och skönt med snö. Släppte honom innanför grinden och han gick före mig till matplasten. Vi ger hö i plastbaljor för att inte lika mycket ska ligga direkt på marken. Hade vänt hans balja upp och ner igår kväll för att den inte skulle fyllas med snö.

Då går han fram till baljan och tippar upp den så den ligger åt rätt håll. Sen går han och ställer sig en bit bort och väntar på sin mat. Haha, då kunde jag inte låta bli att skratta lite. Visst jag fattar väl också att han bara ville se om det fanns mat i den nu, men låt mig tro att han bara ville hjälpa mig med att vända rätt baljan. Sen är han så duktig och vet att han inte får gå fram till maten förrän matte gått därifrån. Skönt.

Sen gjorde jag själv en kul grej. Åkte iväg och inser efter ca 1 km att jag har stallmjukisarna på mig. Tänkte två microsekunder att jag skulle strunta i att åka hem. Men sen tänkte jag hur mkt stall det luktar och att det är torv upp till knäna på dem. Så jag fick helt enkelt vända. Återigen, vad hade hänt om jag inte märkt nåt förrän jag var framme?

(liten parentes: När jag kom tillbaka hem frågade Samuel vad jag glömde. Han var inte i samma rum så han såg mig inte. Jag svarade att jag glömde jeansen. Då fick jag frågan "Vadå åkte du naken?". Hahaha....)


Är de inte lite lika...?







Helge Fossmo och Thomas Quick.
Är de inte väldigt lika varandra?
Jag tycker de i alla fall. Kanske inte om man jämför bilderna, men när man ser bild på den ena så tänker man på den andra. Usch. Det kanske är personer med detta utseende som man ska passa sig för..

Vilken tur att jag inte köper kött från Irland.

Eller ja. Tur vet jag inte, det är ju ett medvetet val.
Det finns ingen färdigmat från findus i min frys heller.

Köpa svenskt kött. Jämt.
Ska köpa en halv ko efter jul. Direkt från bonden. Djur som har haft det bra. Fått gå ute mycket och bra hantering vid transport och slakt och så vidare.

Har även fått nys om att jag kan få köpa fläskkött i närheten. Fast det får man inte styckat, men det får Samuel fixa. På tal om gris så vill jag bara säga att jag aldrig skulle köpa den danska j'la fläskfilén som ICA envisas med att sälja. Grisarna i Danmark lever under förhållanden som i Sverige skulle räknas som djurplågeri. Jag kan inte ha det på mitt samvete, då skiter jag hellre i fläskfilén den dagen.

Kyckling är ju ett kapitel för sig. Jag har läst så mycket om allt fusk med frysta filéer, så nu har det blvit mycket hel kyckling hemma. Det är ju lite pilligare, men faktiskt godare. Slakt av kycklingar vill jag inte ens tänka på..

Om jag inte tyckte att kött var så gott så skulle jag sluta äta det. Jo, det skulle jag. Men att köpa kött som inte är massproducerat på samma sätt kan nog göra att jag inte får lika dåligt samvete.

Vissa dagar blir jag så äcklad av samhället. Alla bara bryr sig om vad som är billigast. Skiter i allt som ligger bakom. Jag kan inte heller ha råd att bara köpa eko-mat. Men just animaliska produkter är viktiga. Prioritera just de produkterna då! Och sluta gynna Danmarks djurplågeri. Och Irlands fusk som tillslut straffar dig som köper.

JA! Nu ska det firas!



Från och med idag, 9 December 2008, är jag fast anställd!

Så himla gött! Var lite orolig med tanke på alla varsel och lågkonjukturen och allt.
Min chef blev först rädd att jag skulle säga upp mig när jag gick in på hans jobb och sa att jag hade jobbat 6 månader nu.
Så han verkade faktiskt rätt glad att jag inte ville säga upp mig. Och han sa sen att han är glad att jag vill jobba här..
Jag är glad att jag får jobba här.

Vilken hjälte!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3948988.ab

Och de säger att djur inte fattar. Att djur är dumma och inte har känslor.


Nästan som julafton igår.

Igår fick vi våran inspelningsbara digitalbox och Viasat. wiiiie!
Så nu har vi alla kanaler i tre månader, helt gratis. Sen fick vi boxen och parabol och allt man måste ha.
Och våran gamla boxer har vi kopplat in i sovrummet. Så nu kan vi se två olika program. Och just nu har inte det abonnemanget gått ut än, så vi har alla kanaler som vi hade förut. Men sen kommer vi "bara" ha gratsikanalerna.

Eller för all del. Vi kan spela in ett program på boxen medan vi tittar på ett annat.
Aldrig mer rota VHS-band när man ska spela in.

Sen kan man ju pausa och spola live-tv. Perfekt om man inte är klar med allt som ska fixas innan man slår sig ner vid bonde söker fru till exempel. Då kan man gå in och pausa innan det börjar och göra klart det som ska göras. Sen kan man gå in och slå på. När reklamen kommer kan man spola förbi den.

Men framförallt är jag intresserad av att programmera in de program som går för sent för att jag ska kunna se dem tex insider. Eller spela in filmer och titta när man känner för det.

Jag skulle kunna få betalt för att prata väl om det här. Men, tro mig, det får jag inte.
Är bara så glad. Har velat en inspelningsbar box i över ett år, men Samuel har tyckt att det är onödigt. Men nu har vi en och det är så kul!


Skitdag

Så himla trött på allt att jag bara vill åka hem och sova.

Åkte hemifrån kl 06.03. Tänkte då att det här blir bra, då hinner jag börja kl sju. Skönt.

Fick åka sakta för att det var slask. VARFÖR ska det komma snö när det är plusgrader. Bli kallt nån gång då.

Sen stod jag vid macken i finnerödja i hundra år för att den krånglade. Ok, kanske inte hundra år, men i alla fall 15 min. Och det är lååång tid på morgonen. Dessutom fick jag ingen bensin.

Fick stanna i Laxå och betala mkt mer för bensinen. Köpte kontankort för 300 kr hos halebop.

Kommer fram till jobbet. Ska ladda mobilen. Det går inte. Till slut ser jag att jag fått comviq för 300. Kul.

Och nu har jag inga pengar på mobilen. Om något händer på väg hem och jag inte kan ringa efter hjälp ska jag stämma OK i laxå. Hoppas verkligen att jag kan byta ut dem mot nya koder. Men det kan man säkert inte. 300 spänn åt helvete. Skit.

Sen fick jag reda på en annan sak som gör mig väldigt arg och frusterad. Jag hatar när saker från det förflutna bara dyker upp hur som helst. Varför?


Stockolmshelgen

Det var en jättebra helg!

Var ledig fredagen. Gjorde iordning mackor med min goda kycklingröra. Satte upp de sista gardinerna och grejade lite. Kollade lite på datorn. Fixade hästmat till helgen. Gick upp 7.15. :)
Sen bar det av till Laxå och tog bussen.

Kom fram till T-centralen 16.50. Såg säkert ut som två förvirrade sega lantisar bland alla superstressade stockholmare. Det var verkligen rusningstrafik. Hittade till slut ner i rätt t-bana. 
Sen gick vi till hotellet. Där tog vi det allmänt lugnt med kvällsbuffén och sen chips och idol. Jag somnade. (Älskar lakanen på hotell!)

På lördagen sov vi ut och sen åt vi frukost.
Sen gick vi till djurgården. Först var vi på Vasa-museét. Roligare än det låter. 
Därefter Skansens julmarknad. Det var jättemysigt. Massa gamla bodar och butiker. Och marknadsstånd. Luktade brändla mandlar, eld och gran. Drack hemmagjord glögg. Sen när det mörknade la man mer märke till belysningen. Köpte någon liten sak till mig och en julklapp till mamma.

Sen åt vi utanför. Hamburgare. Lyx. ;-) Sen gick vi på grönans julmarknad. Spelade lite på lotter.
Sen gick vi till gamla stan. (observera att vi hela tiden gick överallt. skulle haft stegräknaren)
På gamla stan gick vi mest lite snabbt. Kollade julmarknaden där. Såg slottet och riksdagshuset. 

Sen gick vi in på själva drottninggatan. Satte oss på ett fik. Skönt att återfå lite värme med varm choklad med grädde. Sen gick vi runt lite i olika affärer. Tills klockan blev sex och allt stängde. Då gick vi hem. Gick förbi NK, sen upp på Birger Jarls gatan förbi Riche. (ingen idé att kolla efter vare sig alex eller anders eftersom de båda är i USA) Sen förbi Stureplan och upp mot hotellet. 

Duschade och gjorde iordning oss för kvällis. Gick ut och letade. Trodde det skulle vara mycket lättare att hitta en resturang än vad det var. Vi velade runt som sjutton, men inget dög. Till slut hittade vi en liten resturang med jättegod mat och bra service. Jag åt lammfärsbiff med klyftisar, tsatsiki och het salsa. 

Sen gick vi hem till hotellet. Sen upp och äta frukost och ta t-banan till centralen och hitta rätt tåg hem. Det gick mycket bättre på centralen den gången. Vi var hemma vid halv tre-tre någon gång. 

Lite kul att Samuel säger att vi träffade Eric Gadd. Träffade låter som att man pratade. Sanningen är att vi mötte en kille som snabbast som jag tror var han.