Morgonshower

Jag blir alltid så himla glad på morgonen när jag lyssnar på äntligen morgon med adam o gry. Det är mycket mycket bättre än rix morronzoo.

Jag var ett inbitet rixfm-fan i lång tid. Sen åkte jag med Patric några em som envisades med att ha mix megapol på för att adam o gry är så bra på morgonen.  På den tiden såg jag dem som härmapor av rix fm. Jag vägrade väl mer eller mindre att lyssna på annat än rix.

Sen började jag att lyssna nån dag. Och sen på nåt sätt så blev det bättre och bättre. Och nu tål jag inte roger, titti och gert. Har inte gjort det sen i höstas kanske.. Jag blir nästan arg när jag lyssnar för att det är så uppstyrt och seriöst och tråkigt. Adam och Gry och framförallt Anders får mig att skratta varje gång jag lyssnar. Jag blir som trollbunden och vill inte gå ut bilen. Bara höra mer.

Och sen har även Karin, Anna och hennes Patrik blivit omvända. Alla som gillar morronzoo skulle lätt bli omvända om de försökte..

Vet inte vad jag vill med detta inlägg förutom att bara påpeka att de är bäst. För att bevisa det så har jag lagt länk till deras milt pinsamt (busringningar som straff för att de förlorat ett vad typ). Klicka på när gry ringer mailn bayard. Jag tycker i alla fall att det är kul..

http://www.mixmegapol.se/3626.aspx


Min helg i bilder.

Hade påbörjat ett inlägg med mer text med jag råkade backa datorn ett steg så de försvann. Hm.
Anna, Patrik och Siri campade i alla fall på våran gård lördag till söndag. För att göra en lång historia kort:
De kom vid två. Vi satt ute och mös i solen ett par timmar. Ner och ut på prommis med häst och hund. Båda skötte sig. Siri "klappade lilla hästen" (hennes eget ordval. liten häst..)
Sen åkte vi hem och förberedde maten. Samuel bytte bromsar på deras bil.
Grilla kändes självklart..


Notera gärna hur husvagnen står i lutning åt ena hållet och förtältet i lutning åt det andra hållet.. haha. tattigt.





En skrytbild som ser ut som tagen ur en receptbok.. haha. Men det var faktiskt jättegott!


Fick tydligen ingen bra bild när hon såg gladare ut.. Men söt ändå.

Efter maten var det ESC som gällde. Det enda som var kul med hela tävlingen var björn gustavsson. Man kan ju verkligen fråga sig vad andra länder tror om svenskar efter det. Sen var ju piratlåten bra. Chips och godis såklart..
Jo, samuel drog VÄRLDENS roligaste bögskämt. Vi skrattade så vi tjöt.. Går inte att skriva här, måste upplevas.

Sen sova. Dagen efter vaknade siri vid sju så då kom de in till oss och värmde vällning. Sen gick de ut igen och trodde nog att vi hade somnat om.. Men i själva verket kokade vi ägg och gjorde iordning lyxfrukost. Vid åtta skulle jag säga till att det var klart, ser då detta:

Anna och patrik försöker vila i solen. Siri vill hellre hitta på nåt kul. Sött.

Sen åt vi frukost. Planerade ex-festen. sen efter ett par timmar åkte de hem. Då tog vi ner tältet och så. Jag bakade en kladdis till mamma på mors dag. Vi var förbi samuels mamma och åt taco och rabarberpaj. Sen hem till karlskoga och fikade igen. Sen till samuels mamma. Efter en stund tacos igen.

Det var väl det. Kul var det att vara campingvärdar. Hoppas det blir fler besök!

Måndagsenergi

Det får man av energidryck. Idag blev det en billig.
Har haft en toppen helg. Men jag gör den inte rättvisa om jag skriver om det nu. Skriver nån annan gång istället.

Måste verkligen jobba nu. Nästa tisdag är det slutredovisning.
Om två veckor idag börjar jag jobba.
shit.

Tur att det finns internet.

Jag var på snudd att ta hem en billig beg. allroundsadel. Jag skulle bestämma mig igår för det var en bekant till samuels syster som skulle sälja. Och jag sa att jag ville ta hem den o prova. Som tur var googlade jag lite o kollade på buke. Visade sig va ett av de värsta sadelköpen man kan göra. Att bommen ofta va sned, stoppningen ojämn och dålig. Att bommen töjde ut sig och blev vidare med tiden. Plus att lädret hade riktigt dålig kvalité.
Nån frågade om det var en bra sadel i ett formum. fick som svar: "ja det är en jättebra sadel. Om du vill förstöra ryggen på din häst."

Då väntar jag hellre ett par månader till så jag kan lägga mer pengar. Letar ju iofs efter en billig allround och en lite dyrare dressyr. Men jag menar, med billig menar jag inte dålig utan bara gammal och prisvärd. Med ett bra märke!

Jaja. Annars så var jag o shoppade prylar på apoteket igår för typ 530 spänn- allt för mina djur.
Sen ska jag till helgen köpa ett svindyrt pulver till Blüthner. Nåt hovförstärkande. 500 spänn, räcker en månad.
Sen ska jag betala en höskuld på 825 kr. Och sen till sist hovslagaren på tisdag, 900.

Tur att jag tycker om mina djur så mycket.

Har förresten köpt ett nytt djur, en giraff!

Matplanering

Så himla kul när man ska ha fest och man får planera.
Älskar att planera!

Den här gången är det såklart examensfirandet som ska styras upp. Inte den här helgen. Inte den efter det. men sen! Mindre än tre veckor kvar!
Jag och Anna tar ju båda examen så vi ska slå ihop oss till en union. Det blir jättekul!

Vi har som sagt bestämt att det blir den sjunde juni. Har börjat ragga folk. Det blir väl typ de närmaste och en del släkt. Bara våran närmsta familj kommer ju numera upp till 11 vuxna och 4 barn. sen har vi bestämt att det ska vara i stugan. Det kommer säkert bli lite trångt om det regnar men det får folk ta. Passar det inte får man åka hem.

Vad gäller maten är det inte helt spikat. Efterrätten är iofs bestämd. Sen hoppas hoppas jag på vackert väder så man kan va ute också. Skulle va skitkul om man kunde dra igång lite kubb och grejer..

Eller, traditionen i vår familj i stugan, fotboll = alla ska va med.. Till och med jag tycker det är kul och då hatar jag ändå allt som har med fotboll att göra; både spela och titta på. Patrik (annas) blir så stridslysten. haha. Karin och patric med. Och samuel. Och barnen tjuter för dom vuxna inte låter dom ha bollen eller springer på dom. Så springer dom in till mamma och ska bli tröstade.. haha, ja det är kul.

Bra deal!

Mats och jag hade en deal om att jag skulle skriva ett arbete åt honom o han skulle tvätta min bil.
Så jag skrev hans arbete om ledband på kanske två timmar (ganska lågt tempo).

Sen åkte jag iväg till Karin och gick med henne. Var väl borta i drygt en timme. Sen kom jag tillbaka till en skinande bil. Och öppnade dörren och så var det städat invändigt med! Alla fönster putsade, mattorna tvättade, dammsuget i hela bilen, torkat rent. 

Jag tycker jag gjorde en skitbra affär. Och han tyckte att han gjorde en bra affär. Vi borde deala oftare min bror och jag..=)


Min broder Mats
 

Min helg.

Hann med lite saker iaf trots skitväder.
Fredag: La bud på ett huset vi vill ha. Får väl se hur det blir. Det ska tydligen va en till öppen visning nu på fredag.. Sen kommer jag inte ihåg mer från fredagen.. Jo just det vi kollade på två LOST.

Lördag: Degerfors och handling. Sen åt vi pizza. Jag åt en Leonardo. Så himla god. Sen på kvällen hade vi myskväll och åt massa godis och chips. Samuel och milo snarkade ikapp efter 20 min. (bildbevis finns..)


Söndag: Slömorgon. Åt frukost halv tolv.. haha.. så sena brukar vi inte vara.. Sen åkte vi ner till stallet. Jag provade att tömköra lite i regnet. Vet inte varför jag inte gjort det innan. Jag hade lagt undan tömmarna och glömt dom. Men i alla fall. Han verkade tycka det var kul. Men vi höll inte på så länge för jag var på vägen.

Sen i natt var det en sån där kul natt när milo hade ont i magen och betade gräs frenetiskt. Trodde att han var förstoppad och var livrädd. Men han var inte det såg jag på en minipromenad som vi tog imorse.. Skönt.
Så jag har sovit ca fyra timmar..


Äntligen

Nu ska jag åka hem!

Ingen koncetration

Kan verkligen inte koncentrera mig.
Sitter o kollar internet ist för att skriva.. Gah.

Gött med helg snart. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men det blir nog lugnt..

Små bebisar!

Idag såg jag en liten liten rådjursbebis. Den var så söt att jag trodde jag skulle svimma. Men vad är det jag skriver, två var dom ju faktiskt. Dom var så små! Aldrig nånsin sett så små rådjur, alldels Mamman fick med sig det ena in i skogen men den andra låg kvar på vägrenen.

Tog kort med mobilen med har ingen sladd så jag kan få över till datorn. Men jag hittade en bild på två andra på
www.myra.nu/radjurskid.html På den här bilden är det två nyfödda rådjur så det måste de jag såg också varit. Det är svårt att beskriva hur små de verkligen var.
image20

Nu är det bara att hoppas att de får leva. Finns för mycket faror. Bilar, vargar. Sen om de ligger och trycker på fältet när de ska slå. Nej. Jag ville bara ta med dom hem. Hägna in dom i en hage och ha dom som mina.


Väntar på skivan..

Sitter o bränner en skiva.. De va inte igår.
Skulle ta hem låtar från youtube, nya låtar. Men nu visade det sig att kärleken till jovi, adams och bono va för stor. Finns det nåt bättre än att hitta massa låtar i olika live-versioner?

Så skivan inleds med (rätt) nya låtar. Typ Break the ice, 4 minutes, mercy, amarula tree.. Sen kunde jag inte låta bli curley sue.. Har vart en favvolåt sen jag hörde den första gången.
Sen fortsätter det med lite klassiker så att säga.. hm.

Ska göra en mp3 skiva full med bon jovi. Och annat bra. Bara mina favvos.
Sen en annan skiva med bara massa sommarlåtar. Jag tänker rosenström.

Nu hoppade skivan ut. God natt!

Ville bara lägga till att youtube är en riktigt tidslukare! Spec. när man kan få ner låtarna med.

Blir alltid lika förvånad.

Det blir grönt så fort ute!
Ena dagen har träden knoppar och andra är det grönt överallt.

Har haft en lugn helg. Byggt om hagen. Klippt gräs för första gången. Läst. Solat. Grillat. Tvättat och städat bilar. Gått promenad. Englas begravning.

Lite brun har jag blivit. Eller ja, röd. Men det lär ju övergå till brunt snart.. Armarna är bruna dock.

Läste om arbogabarnens begravning. Första stycket i en artikel var väldigt rörande. Att förra veckan skulle båda barnen fyllt år. Men istället för att planera födelsedagskalas så fick föräldrarna planera begravning och minnesstund. Sen hade båda föräldrarna skrivit minnesbrev och hur de tänkte sig att barnen höll varann i handen genom detta. Och att mamman tänkte sig att sonen skulle ta hand om sin lillasyster precis som i livet.
På ett sätt känns det fallet värre. Att de inte kommer åt den jälveln som gjorde det. Kan hon inte bara erkänna? Ofta man sitter i rätten och skrattar.

Nu vet jag inte hur jag kom in på detta helt plötsligt, men jag ville väl få fram att i allt de här fina som är nu, sol värme grönska, så händer så mycket ont. Man glömmer nog hur bra man har det.

Wow

Blocket har delat upp häst-katergorin till flera delar.
Jag mailade ett tips till dom att dom borde göra det, inte för jag tror att de va därför. Men i alla fall. Vad bra!

TV

Jag har slutat se på tv känns de som.
Det jag brukar följa skiter jag i.. Eller spelar in o ser det en annan dag.

Det är ju så fint ute och kvällarna är vigda åt promenader..
Gick min favvopromenad med Karin igår och med mamma idag.

Och imorgon är det äntligen torsdag. Åka hem.

Jaha där ser man.

Nu är jag verkligen ett steg närmare "vräkning".
Blir lätt att somna idag. Inte.

Skit.

Skrytinlägg

Med tanke på rubriken så kommer detta inlägg mest innehålla skryt och då kan ni ju själva räkna ut att det gick bra igår.

Jag trodde inte alls att det skulle gå så bra som det gjorde. Jag hämtade transporten och ställde den på gården. Mockade ur och sopade och la i hö. Sen gick jag in i stallet och hämtade borstar och repgrimma och transortskydd. För övrigt hade jag 3 framskydd och ett bak med de är korta så jag kunde använda dom i alla fall. Kan lägga till att jag fick med de skydden när han kom, så det är inte jag som köpt fel.

Sen när jag kom ut stod samuel med blüthner så han fick beta bakom transporten. Såg väl lugn ut. Sen gjorde jag iordning honom och samuel skulle ta ur broddarna som inte blivit gjort än för de satt så hårt. Men det var inte det lättaste för allt vi orkade hämta va en hovtång.(se bild, lägg på 20 års rost)
image19

Till slut fick vi bort alla utom en. Men efter det var jag helt slut för jag hade jacka på mig och solen låg på + att det var ansträngande.

Sen själva lastningen. Tänkte byta till repgrimman men orkade inte så vi provade med den vanliga mjuka. Och sen gick han upp på rampen och tänkte gå in första gången men ångrade sig. Sen gick han in på kanske 5:e försöket. Så det tog mellan 5 och 10 min! Väl inne började han äta på en gång.


Sen åkte vi. Sa nåt om att vi skulle åka sakta så vi inte behövde göra nån kraftig bromsning. 5 sek senare måste vi göra en bromsning för att det var en mc som kört i diket. Så då skulle samuel hjälp dom upp med den. De va inte illa skadade iaf, kunde gått mkt värre. Så det slutade med att vi fick stå still på stora vägen i 30 min. Jag gick och plockade gräs och fjäskade in mig lite. Och han stod helt kolugnt då med. Fast de höll på o starta mc'n, de kom förbi en långtradare i 2 km/h och "pös till", en hästtransport som stannade så den hästen gnäggade. Med andra ord massa intryck och fortfarande lugn. Var det min häst?

Sen kom vi äntligen fram till hovslagarn. Urlastningen gick jättelugnt till. Sen skötte han sig utmärkt där med, bättre än hemma faktiskt. Kul att se hennes stall och hästar. Hon fick till hoven rätt bra men det var tydligen inte så lätt. Sen fick han gå ner till hagen och titta på hennes tjejer 12, 2 och 1 år. Han såg ut att vilja in och hälsa lite.

Sen in i transporten, kanske tredje försöket. Han ville hellre stå och äta hennes gräs.
Sen hela vägen hem och en lika lugn urlastning hemma. Och stegga va så glad när vi kom tillbaka med honom. Och han var för den delen också jätteglad och gjorde ett jättegnägg till svar åt henne.

Sen va de hög tid att komma in och äta. Klockan va väl kvart över nio kanske när vi kom hem. Han sov nog gott sen. Och jag va så stolt, så stolt. ÄR så stolt kanske man ska säga..=)

Stort tack till min snälla kusse Gerda för att vi fick låna hennes transport!


Ikväll blir det äventyr

Min kära häst sprang av sig en sko igår kväll.
Ringde min hovslagare. Hon ska åka utomlands imorgon så enda chansen att få på skon är att åka hem till henne idag. Visst de kanske låter som en dålig service att inte komma ut, men det tar ju en stund för henne att komma. Och de e klart att hon är fullbokad idag om hon ska ta typ hela veckans skoningar nu innan hon åker.
Dagen innan jag åker utomlands brukar jag ha kaos i allt packande.

Ahh. Babbel. I alla fall. Detta leder till att jag ska lasta och åka med min häst för första gången ikväll. Får väl se hur det går. På nåt sätt kom han ju hem till mig och jag vet ju att han kunde då. Hoppas han står still så han inte har sönder transporten..

Får väl skriva imorgon hur det gick. Om jag lever.

För övrigt känns det så "kul" att veta att man gjort nån fly förbannad. Sådär så man ser på den att den är sur men inte säger nåt. Och vet att den är så där sur som jag blir. När man går runt och bär på sin ilska heeela lååånga dagen.