Mitt mellis..

Igår hade jag med vattenmelon i en påse till jobbet som ja skulle äta på e-mid-fikat. Sen när jag kom hem så såg jag att jag hade glömt äta den. tänkte väl att aja, jag äter den imorgon (idag).

Så nu skulle jag öppna påsen o njuta av min melon. Då har den ruttnat o stinker. o är alldeles mjuk..
Usch va tråkigt. Jag ville verkligen ha den. Men jag kanske kan köpa en ny idag. Eller om mamma har en.


image21

Ska kolla på en bil idag..=) Men den kostar ganska mycket. Men den bilen är värd de pengarna.. En passat kombi 1.8T med drag.. Visserligen en 98, men den ska tydligen va välskött. Den fanns i kga också så det är ju ingen jättehemsk resväg direkt. Har första tjing på den..=) Ska byta upp renaulten lite innan den rostar sönder totalt, så volvon ska va kvar.  De skulle innebära att vi har två kombisar. vuxenpoäng eller what?


Hoppas

Lite mer hästtjat...

Ja hoppas att säljarna får tag på en transport och att han som hästen står på kan följa med på lördag. (I övermorgonon!) Det skulle ju alltså innebära att jag får min alldeles egna häst. Hem till stallet. om  ~ 51 timmar.
Men det kan ju som sagt hända att det inte blir just på lördag. Men jag hoppas hoppas hoppas... image20

Här är han ju den lilla goingen. Blüthner.

Hårt mot hårt.

Jag är inte den som är jävlig mot personer bara för att.
Men, när folk försöker utnyttja mig för att jag är snäll.. Då kommer en annan sida av mig fram. Då har jag inget emot att jävlas tillbaka. Typ som nu, dra nån liten vit lögn för att en person ska göra det hon hade sagt.

Vill göra nåt kul. Typ gå ut o äta eller nåt. Ska nog försöka fixa nåt..=) Förslag mottages gärna. Skulle vilja äta på lilla världen i dfs. Riktigt bra mat o mysigt vid möckeln. Luar åt det. Inte idag alltså, men till helgen kanske..=)

Älskar.

Älskar min samuel och min milo. Det slog mig i helgen att jag verkligen tycker om Milo så mycket att det gör ont i mig att se honom ledsen. Fysiskt ont. Han hade haft det tråkigt hela dagen för vi höll på i stallet. Sen på kvällen så låg han och såg jätteledsen ut och var inte som vanligt. Usch va jobbigt det var att se. Kändes verkligen som om han kände sig bortglömd fast han inte är det. Och det kommer han verklligen inte bli även när jag har hästen att ta hand om också.

Känns som om de inte kan bli så mycke mer tid än så här i stallet. Har ju varit där exakt hela dagen påde lördag o söndag. Så mycke kommer ja nog inte va där sen. Så jag hoppas att ja ska hinna med timmes-promenaden med milo också. Ja kan ju alltid gå dit, men då orkar ja inte gå tillbaka också. Speciellt inte om ja ska rida.

Annars va midsommar ganska lugnt. Kom på igår kväll att det var första gången vi lagade mat på hela helgen. Har ätit hos samuels mamma för att vi har jobbat i stallet. Sen va vi ju i stugan med. Den traditionella fotbollen var kul. Det var ganska jämna lag i år. Filip och oliver var väljare. Oliver valde Karin (skräll) sen valde Filip Johan. Patric bara tack för att ingen av mina söner vill ha mig.. hahaha..

Provade boxarna med stegga med. Hon verkade nöjd..=) Allt är typ klart nu. Inne i stallet. Två små bitar i taket som ska upp bara, o lite att måla. Sen ska vi lägga lite grus utanför o göra klart hagen. O så klart lägga in spån o sätta upp lite saker. Men de e ju bara kul, så de räknas inte...

MONEY

Ah. va skönt de kändes o ringa telefonbanken idag o kolla mitt saldo.. Nu kan ja betala igen lite skulder till mamma o pappa. Sen kan ja lägga undan en massa pengar. Till ullared. Sen kan ja tanka mobilen. på tiden. Är ju inte van vid såna här summor på mitt bankkonto. Jag räknade ut att om jag skulle räkna om min timlön till en vanlig månadslön så skulle den vara nästan 22 000. (brutto såklart, men ändå!)
Då kan man ju drömma lite om va man skulle få sen som färdigutbildad.....

Jag tänker fortfarande på en bil som blev påbackad vid stallet igår. O hon som gjorde det bara drog. Känner mig som en medbrottsling.

Om bloggar o lunarstorm

Haha. De va några arbetskamrater som satt o pratade om onlinespel som deras ungar höll på me. Sen börja dom o prata om hamsperpaj o dom sidorna.. Sen sa en nåt om " Finns de inge som heter lunarstorm också?" O sen började en diskussion om att de va blandade åldrar o så. Sen sa en, "ja men de e väl mest 14-tjejer som håller på med lunar..." Jag tänkte njaeee... Kände mig träffad. nog för att ja typ aldrig anväder lunar, men ändå..

Sen börja dom prata om bloggar. " Vem orkar sitta o skriva skiten, och framförallt vem orkar läsa?!" Ja kände hur jag bara. Oj då, verkar som om de bara e ja som har en blogg här. Men vadå, ja skiter väl i om ingen läser min blogg, men nu vet ja ju att de folk som gör de.. O jag tycker de e jättekul o läsa andras bloggar. Allvarligt alltså. Jag tycker att de e synd att inte alla jag känner har en blogg. Skulle ju va skitkul.

O förut när ja satt på lunar o snoka lite så tänkte jag att de skulle va bra om alla hade sin bloggadress där, så man kan snoka på deras blogg ist. Läser man lunarbloggen så vet som ju att man snokar.. Hahaha. *Fjortisvarning*

Karlskoga

Alltså. Nu kommer ja klaga lite. Men karlskoga-dialekt är så j-la fult. Ja sitter ju o jobbar med massa örebroare o dom har ju klassisk gnällig dialekt. O de låter ju inge vidare kul. Men sen jobbar en annan från kga här. O hans dialekt låter om möjligt ännu värre. Mår nästan dåligt av o tänka att vi har samma ursprung.. Han skulle säga nåt om bilar o säger beeijlar. O massa annant FULT. Går inte så bra o förklara, men är man här ifrån så fattar man. Degerfors har ju inte heller nån höjdardialekt. Usch va illa.

En annan sak som är fult är såna som iiiiiiar. O försöker prata så fint som möjligt.

Undrar hur jag pratar. Med en pappa från skåne o en mamma med norrlänskt ursprung. Med pojkvän i åtorp. Jobbar i örebro. Skola i Karlstad. Med anna i arvika. Kanske inte ska säga allt för mycket. Men jag kan ömöjligt prata grovt karlskoga-mål iaf.

Segt

Just nu känns de segt. Drygt en timme kvar. Ska jobba in lite tid så ja kan gå tidigt på torsdag. 

Idag ska jag gå o lägga mig tidigt. Om de inte är nåt bra på tv. Ingen koll..

Stallet

Nu har vi kommit en bra bit på stallet. Bara lite takfix o boxdörrarna kvar. Sen ska de målas lite mer. De ser helt dammigt ut på korten för samuel höll på o sopa. Det är ju klart nu att ja får köpa hästen från gbg...=) Men som sagt så väntar jag med att fira tills han står i en av boxarna. image18image19

Ja längtar tills man får göra de roligaste. Typ sätta upp alla saker o så. Köra in spån. Ställa in hästarna..=)

Nu ska jag snart äta mat. Är vrålhungrig.

Äntligen fredag.

Uh. va skönt. Kom hit sju imorse, så då kan ja ju gå halv fyra idag kanske.

Va duktig o tvätade bilen igår.

Mitt mål idag är o jobba som om det inte fanns en morgondag. Jag har tagit de ganska lugnt hittills så nu ska jag speeda upp de hela lite.. Om jag jobbar så fort jag kan så kanske dagen går jättefort..hmmm..

Jag vill inte ens skriva om en häst nu för jag vill inte jinxa de. (kom inte på nåt helsvenskt ord)

           image17

Oj då.

Kollade mitt saldo på kortet. Det visade sig att jag hade -25 kr på kortet. Fattar inte hur de gick till. Det måste helt ärligt ha blivit något fel.. Jag kan ha glömt nån sak som jag köpt, men det tror jag inte. Ska kolla på internet sen med, men jag har ingen dosa med till jobbet direkt. O de är ju ändå ett tag kvar tills lönen kommer.. Hoppas de får innan midsommar här..

Fick reda på att jag får 120 kr/tim + sem.ers...=) jag är skitnöjd. O så när vi skrev under pappret sa chefen, nästa gång skriver vi inte praktikant här, utan ingenjör. Jag bara, ja det skulle ju vara kul.. eller nåt. kommer inte ihåg. han har antytt jobberbjudande flera gånger. O sen hörde jag en annan anställd som sa nåt om att "ja, det är stina.. bla bla.. sommarjobbar här.. bla bla.. ska väl jobba här sen... jag bara jaså?


Nog om pengar. Jag har hittat två nya hästar. En arab och ett halvblod. vet inte än om jag vill ha nån av dem, spec inte araben. Känner mig lite skraj för araber. Men de bodde typ nån mil från varandra så då kan man ju isf kolla på båda.. jag mailat med ägaren till halvnlodet, o hon trodde att hon (hästen såklart) skulle få de bra hos mig. Ja ska ringa o ta reda på lite mer facts. De var bara i mjölby oxå. inte ens tolv mil.. helt ok.

Nu ska jag snart äta tänkte ja..=)


Snart lunch

Bra de.. Men jag är faktiskt inte så hungrig. Man får ju macka här vid halv tio, så då håller man sig ju mätt ett tag. Rätt lyxigt faktsiskt för annars skulle man ju hungra ihjäl innan lunchen. Eftersom man äter frukosten vid kl 6. 

Aja. Idag har det vart riktigt kul att jobba. Fick lära mig massa spännande saker. Typ Arkitekt-tips om hur man får skisser o så att se snygga ut. På data-sättet. För hand vet man ju liksom.. Håller på o ritar lägenheter. En bygglovhandling. Sen kommer ännu roligare, för då ska jag få rita kök..=) Tyvärr inte i 3D, men ändå. Bestämma lite hur folk ska ha de.. =) Han sa att de ville ha mycket lådor.. De är ju rätt inne nu..


För övrigt så är jag irriterad för att den som står före i kön till "min" häst aldrig åker dit o kollar på den. Hon hade tjutit om att " jag kommer aldrig få tag på en häst, för jag hinner aldrig kolla på dom ens innan de är sålda.." men bu-hu då stackars dej då. Så säljaren hade lovat att hålla honom tills hon hade hunnit titta. Sen kommer hon inte när de hade bestämt. För det var ju så långt för henne o åka. Hon bor i örebro. 8 mil längre än jag åkte. WOW vad jobbigt. Jag såg annonsen på fredagen, åkte på onsdagen för de kunde inte på den helgen.. Sen hade hon sagt nåt om att ägaren skulle posta kontrakten o så skulle hon sätta in pengar på hennes konto. UTAN att titta på hästen först. STÖRD ELLER? som tur va gick inte ägaren med på de. Hoppas att hon skiter i örebro-tjejen o väljer mig istället... 


Hon sa iaf att det skulle kännas bra o sälja till mig. Att jag o hästen fick en fin kontakt..=)))


Jobb

Första dagen på jobbet. wie. not. Nerå men de är okej. Har inte så mycket att göra just nu bara. Men det kommer nog roligare jobb. Snart. Är ganska varmt här inne..

Låg vaken halva natten för jag är förkyld. Sen blödde jag näsblod. Sen mådde jag illa. Usch va jobbigt de va. Så låg man o tänkte, om jag somnar nu får jag sova 5 timmar. Om jag somnar nu får jag sova 4 timmar. osv. Sen att det skulle börja blöda igen. Eller om det skullegöra det första dagen på jobbet..

Som tur är har jag en så go pojkvän som tar hand om mig. O imorse när jag gick upp så stod de en tallrik jordgubbar till mig..=) mmm..

Balen

ojojoj vad fina. behövs inte fler ord än så. nyförlovade är de också.

image13

image14

image16

Göteborg nästa.

Japp imorgon blir det gbg. Eller ja typ, utanför. Ska kolla på pållen. Tur att man har en så bra pojkvän som offrar en ledig dag på o följa med mig..

Tentan gick bra. är helt slut i huvet bara, fast jag bara satt två timmar. Måste va värmen. Nu ska jag snart åka o kolla på balen. Eller ja på kerstin o johan. Bilder kommer imorgon, kameran är laddad o tömd..=)

image12

Film

Har fått en film på den hästen jag vill ha..=) wiie.. va kul de va o se...=) Kan ju tyvärr inte lägga upp den här, annars hade jag gjort det..

Sista ridningen idag. lite sorgligt. men det ska bli kul om man har en egen ist.  Nu måste jag tenta-plugga in i de sista. Usch jag vill inte. Men Anna o jag ska ju ha lyxlunch imorgon iaf.. Nåt att se fram emot..