Nu är inte lipen långt borta.

Hade inte fått reda på vad det var för hund. Men nu när jag läste en artikel i NA så insåg jag att jag såg hunden precis innnan. Detta hände alltså igår. Det visste jag.

På väg till jobbet ser jag en man med en stövare som är ute och går. Jag tänkte väl mest att jaha, honom har jag inte sett förr. Fin hund. De är väl ute och går för att slipa kondisen inför jaktsäsongen.

Och inte förrän jag läste att det var just en stövare och att det var tidigt på morgonen kunde jag lägga ihop två och två. Fy sjutton. Bara tre år.

Bild från tidningen om vad som återstår av hunden. Observera att en stövare är stor, googla bilder för att se hur de ser ut.. Hur de ska se ut.

Jag lipar snart. Den här hunden kände jag ju inte personligen. Det var värre med Hoss och framförallt Dexter.

Just det.

Glömde skriva vad jag fick för nyhet igår.

Vargen har tagit en till hund hemma. De var ute i skogen och provjagade för att få upp kondition på hunden. (nej jag vet, man får inte ha hund lös i skogen än.) Sen tog den en runda och kom inte tillbaka. Och hittades sen i ett mycket tråkigt skick. Tredje hunden i närheten. Den fjärden var lite längre bort ca 1.5 mil kanske..

Glömde kanske skriva med att när vi var och plockade svamp hittade samuel ett dött rådjur utan huvud. På andra sidan vägen precis vid vårt hus. Lodjur kan de också. Men dem är inte jag personligen lika rädd för. De verkar skygga och verkar vara vilda djur fortfarande, till skillnad från vargen.

Lista över vargdödade hundar. Den kommer ju tyvärr fyllas på när säsongen drar igång.
http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/vargdodadehunda/default.asp
Sen utöver det här finns ju alla får och andra djur.

Usch. Usch. Det dröjer nog inte förrän vargen går in och tar hundar på gården. Jag har en skräck för att gå ut med milo när jag vet att de är i närheten och stryker. Jag känner mig förföjld och iakttagen. Det känns som om de tror att jag går och drar deras mat i ett snöre som ett lockbete.

I have a nice job.

Vi ska till Säfsen nästa helg. Structor Örebro, Värmland och Fagersta. Med respektive.
Fick programmet idag på mailen.

Lördag:
8.00 Buss från jobbet.
9.30 Framme. Förmiddagsfika med macka.
10.00 Aktivitet efter eget val (Jag och Samuel ska paddla kanot)
12.30 Lunch
14.00 Gemensam aktivitet (vet inte vad det är, nån slags tävling kanske)
15.00 Eftermiddagsfika
16.00 Stallbad (vedeldade träpooler med tilltugg)
19.30 Gemensam middag

Söndag
8.00 Frukostbuffé
10.00 Hemresa

Notera det fetmarkerade. Allt man ska äta. Hela tiden. Nice. Som jag och Kerstin säger (med hes röst)  "MAT VARANNAN TIMME" (Ett citat från Nana i Glasblåsarens barn)

Hur som helst så kommer det nog bli trevligt. Vi ska bo i egna stugor, alltså jag och Samuel delar.


Så här kommer det se ut när vi paddlar. Fast vänta.. Det är inte så fridfullt som det ser ut vid första anblick.. Nej då. Vi paddlar febrilt i panik för att hitta tillbaka till bryggan innan det blir ännu mörkare..

Är det på riktigt?

http://www.youtube.com/watch?v=Gdi_VHvCR3A&eurl= 

Klantigt.

Kom ihåg både kamera och själva stationen man laddar den i och som man även använder vid överföring till dator. Och jag tänkte inte på att kolla vilken sladd jag tog med. Självklart var det den sladden som man laddar batteriet med. USB-sladden är (förhoppningsvis hemma)

Men kan skriva tre saker från igår som är kul.

1. En tjej ringde in till radion och de pratade om att hon ville gifta sig men inte hennes kille.
Radiopratare: Men hör han det här nu då på radion, att du vill gifta dig?
Tjej: Ja det tror jag.
Radiopratare: Då kanske det blir en väckarklocka för honom..
Tjej: Jaha, vad kul! Jag tror inte han har nån klocka.. Vad snällt..
Radiopratare: (osäker) Neehee..
Sen fortsatte samtalet genom att radioprataren fick förklara vad hon menade med klocka och att han ite skulle få en klocka av henne osv. Jag tyckte det var kul.

2. Jag skulle göra iordning lite (ca två liter iofs) koksaltlösning. Kokade således vatten med salt i. Och hällde upp det i en noga genomsköljd colaflaska. Bara det att jag inte hade tid att vänta på att vattnet skulle svalna. Det kokande vattnet gjorde att flaskan krympte ganska rejält. Det såg jättekul ut. Ställde en orginalstor flaska bredvid och tog kort. (men det kan jag ju inte visa. Suck)

3. En gubbe kom in till våran mäklare i måndags och sa att han ville ha en sommarstuga. Hon gav honom annonser på alla deras objekt (swedbank=ganska många) bland annat vårt hus. Och igår kom han in igen och sa att han ville komma och titta på... TADA.. Vårat! På onsdag kommer han. Jag tror kanske inte att det blir köp, men det var ändå kul att han valde vårat av alla..=)

Glömde sladden..

Skulle lagt upp några bilder från igår här men jag fick inte med sladden till kameran. (man tänker inte på att alla datorer inte är så moderna som våran hemma med kortläsare..:) ) Får försöka komma ihåg imorgon då.

Så istället vill jag skriva om en sak jag tänkt mycket på. Som man ofta mer eller mindre pratar om. Sen läste jag en intressant diskussion om det nyss. Att låta barn ta ansvar.
Att föräldrar (med flit i stort sett) gör barnen osäkra för att känna sig behövda.
Jag tror verkligen att det är så. Jag kan tänka mig att det är så. Jag vet ett exempel. Men jag tänker inte skriva om det. (Mina syskon ska inte ta åt sig, för det handlar inte om nån av dem eller deras barn.)

Och sen finns det ju de som överför rädslor på barnen. Och så finns det de som inte låter barnen göra saker som är farliga, typ bada med kompisar eller vad som helst. Bara för att de själva är rädda för vatten. Att föräldrarna på ett eller annat sätt gör barnen osäkra genom att inte låta dem prova saker.

Jag tänkte på hur jag själv skulle bli som förälder. Om jag skulle bli överbeskyddande. Klart man skulle vara rädd om sina barn och oroa sig för dem. Vilja dem allt väl i världen. Men jag tror inte att jag skulle skrämma upp dem a la Krösamaja för allting. Lätt att sitta här och lova nu kanske, får väl se i framtiden om jag tycker detsamma då.

Men jag tycker bara att det är ett konstigt betende att inte låta barnen bli stora. Är det där skon klämmer? Typ sitta och mata och barnet får aldrig lära sig själv. Kul som vuxen att inte kunna.. :) Nerå.. Men andra saker. Tex vara hemma själv. Få en egen nyckel. Ta hand om syskon. Hjälpa till med mat.  Vad som helst.

Vet inte ens vad jag vill med det här. Mest att det stör mig när barn som går i skolan behandlas som bebisar. De får aldrig göra nåt, och tror att allt är farligt. Så vill inte jag att mina barn ska vara.

Helt rätt.

"Övertygande bevisning har förebringats för att N.N. (32-åringen) är skyldig till mord och försök till mord i enlighet med åtalet", skriver tingsrätten i sitt beslut.

Det är klart att det kommer att överklagas och det kommer gå vidare, men det är skönt att höra att det är fler som misstror den **************************** tyskan.


Hoppas det känns som en upprättelse för mamman. Jag har (om nån undgått det) följt den här rättegången och fallet i stort så gott det går. Läst ord för ord vad de har sagt i rätten. Jag tycker jag har en bra bild av det som hänt. Och jag förstår inte hur mamman kan vara så stark! Enda gången hon bröt ihop var när rättsläkaren redogjorde för barnens skador och hon fick höra att sonen förmodligen försökt ta sig fram till henne det sista han gjorde.

Att på samma dag, i samma kista, begrava båda sina barn är mycket mer än vad som skulle krrävas för att knäcka mig. Att dessutom veta att de dött på det sättet och utan anledning. Jag skulle som sagt gått under för mindre.

Det finns inget motiv gott nog för den handlingen.


För att älta detta ytterligare så..
Mammans brev:


Mindre än en vecka kvar.

Det närmar sig!
Går varje dag och tänker på saker som stör mig nu, och så tänker jag. Inte ens en vecka kvar, sen aldrig mer.
Snart snart. Mitt stall. Och huset med såklart.

Men mycket med husköpet känns ju lite tungt. Typ att vi hade en hel del räkningar den här månaden. Närmare bestämt 20500. Sen tillkommer ju såklart mat, bensin och hö. Att det var så mycket berodde väl mest på att vi ska betala besiktningen på 9000.. Sen hade man såklart tur att få båda bilskatterna och lita annat..

Det som känns tråkigt är att man vill ju köpa annat till nya huset.. Men å andra sidan bra att inte behöva ta av lånet till besiktningen.. Skulle va tråkigt om man skulle ha noll koll på pengarna i det här skedet. Det är så man hamnar i lyxfällan. Det är jag övertygad om. De som va med i lyxfällan var väl inte det för att de köpte saker och hade höga lån, utan för att de inte hade koll.

Jag har koll.

Slut på veckan

Det blev ju silver. Men jag är väldigt glad för det med. Man kunde nästan känna hur hela hästsverige rätade på ryggen.

Idag ska jag förhoppningsvis hämta ut datorn.
Kul kul. Har ju inte fixat internet än men ändå. Man kan ju spela minröj. (inte det är inge kul)
Sen ska vi på kalas.

Sen känns det som att det inte finns mer inplanerat. Skönt.

MINST SILVER

OMG!

FY vad spännande det är!!!!!!

Väntar på omhoppningen..

Självklart..

Självklart hejar jag på Lotta Schultz och Calibra också.
De rider först tror jag..
Roffe nummer 19.
22 ekipage.

Om jag inte fattat fel. (inte lätt att hitta vettiga rapporteringar och startlistor direkt. Än en gång, det är bara ridsport..)

Tänk OM.

Sverige har som bekant inte tagit ett enda guld i OS än.
Och nu ska Rolf-Göran Bengtsson rida final i hoppning. Andra finalomgången börjar kl 16.00 svensk tid. Sänds det i tv? Tveksamt.

Det spelar ingen roll att han är svensk och i final.
Det är ju bara ridsport, en sport som inte räknas.
Som inte ska få sändas direkt i tv, utan de som är intresserade får snällt vänta till sammandraget på två minuter. (eller göra som jag o titta på eurovision på nätet live)

Men tänk om han kunde vinna! Tänk. Sveriges enda OS-guld. I hoppning. Inom grenen ridsport, som inte ens räknas.

Då kunde alla andra sportfjantar få nåt att tänka på. Tänka om.

Det var länge sen jag ville nåt så mycket. Snälla den som bestämmer, gör så han vinner.
GO ROFFE OCH NINJA!

Där blev det pinsamt..

Haha.
Jag hade nyss ett möte här med en man från länsförsäkrningar. Han skulle väl informera om hur jag är försäkrad på jobbet, pension mm.

Så skulle han säga nåt om hur det blev om jag behövde åka till akuten  Och han sa fel och sa akuken. Sen var han rätt snabb med att rätta sig. Man såg verkligen en chock i hans ögon över vad han sagt..

Mogen som jag är höll jag på att få ett skrattanfall. Men. Jag lyckades bita mig i tungan och hålla minen. Har dock ingen som helst aning om vad han sa under resten av mötet. Får förska ta reda på det på nåt sätt..

Vilken tur att det bara finns björn i norrland.

Eller inte.

Nu har vi inte bara varg hemma, utan även björn.
Visste att de sett den i finnerödja och svartå, men nu hade de sett den strax utanför åtorp mot vårt håll. (typ 7 km hemifrån och 3 km från stallet, fågelvägen alltså. Eller ja björnvägen.)

Kul.
Bara att hålla sig inne nu då.


Orkar inte ens gå in på nån diskussion om rovdjurspolitik här. Jag låter det vara underförstått hur jag ställer mig till att ha halvtama rovdjur runt husen. Jag hatar inte djur, tvärtom.

HON RAMLADE!



Stackars Sanna!

Har blivit OS-biten tror jag. Hänger inte med på allt, men det är ganska kul. Hade sett fram emot sannas semi hela dagen.
Snart hoppning. De kanske har en chans.

Bra låt det här..

http://www.youtube.com/watch?v=c6MRYLWJb1o

Två veckor kvar

Nu är det max två veckor kvar tills vi får tillträde.
Förhoppningsvis får vi det den 29:e istället.

Helgen har varit bra. Kräftskiva på fredagen.
Kalas på lördagen. Städning på söndagen.

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på. Skulle behöva tvätta bilarna.. Och städa ur.
Sen skulle vi nog behöva hämta en kärra hö. Fast inte om det regnar. Gäller både bilarna och höet.

Mysig morgon.

Jag gick upp vid halv sex idag. Dukade fram frukost och tände ljus och allt.
Sen väckde jag Samuel. Så kunde vi sitta och äta frukost i lugn och ro.
Och åka till jobbet och vara här i god tid. (var här vid tio över sju.)

Ska inte ha den bruna sadeln som jag lånade. Efter närmare eftertanke är det inte vad jag letar efter. Helt enkelt. Vill att det ska vara perfekt.

Däremot kollade jag genom horze's höstkatalog och jag säger bara en sak. Orange! Vill ha, vill ha! Skitsnyggt och ser så fräckt ut. Guld vore ju att ha en svart häst, så skulle alla starka färger passa skitsnyggt. Men hästen i katalogen var riktigt lik blüthner i färgen. Så det borde passa.

Och då fick jag ett argument till att inte köpa sadeln. Mycket snyggare med svart sadel till orange schabrak.
Sen fanns det dessutom ett svart träns som va skitsnyggt.


(tyvärr så finns inte de nya sakerna på hemsidan än, så jag kunde inte sno bilderna...)

Nån som vill byta?

Nån som har lust att vara Stina på torsdag?

Ska bli racerförare för en dag. Har absolut ingen lust. Har haft ångest i en vecka. Nästan tacksam att jag inte fick reda på det i tid. Har kört gokart EN gång. Och jag tyckte inte det var kul alls. Man sitter ju bara där och blir omkörd och väntar på att varven ska gå så man äntligen får se flaggan som betyder slut.

Och nu är det först riktiga bilar, sen F3, sen såklart. gokart.

Det kanske är kul om man har lite mer vinnarinstinkt än jag. Jag bryr mig inte nog om att vinna. Sen är jag rädd att köra av. Eller volta. Fast de säger att man inte kan det med gokart.

Och när det dessutom handlar om riktiga trimmade bilar så kommer så kommer två ytterligare rädslor.
1. Rädslan för att köra av = Ångest inför att dö
2. Ekonomisk rädsla = Ingen lust att betala för nåt

Min taktik:
*Köra vääldigt försiktigt och totalt skita i om jag kommer sist.
* Hoppas på att tiden går fort.
* Se det som en fullbetald arbetsdag.

Min chef: Man får diplom.
Jag: Vi får väl se.
Min chef: Jo, men alla får diplom.

Jag köper inte nog med saker.

Nej jag köper aldrig nåt nu förtiden.

Därför lånade jag hem en kieffer (dr.sadel) som jag provade.
Jag tycker jag satt riktigt bra i den. Och den passade bra enl min åsikt. Sen frågade jag min hovslagare när hon ändå var där idag. Och hon tyckte också den satt bra.

Den passar en häst med rak rygg och markerad manke har jag googlat.

Nu är bara frågan om jag vill ha en brun sadel... Har inte bestäm mig vilken färg han ska ha...
Hittade ju såklart ingen bild heller.. Så jag letade upp en gammal annonsbild. (jag har paintat bort förra ägaren, man får ju inte lägga upp bilder på andra hur som helst..)



Så.. Vad ska jag ha för färg?
Tips tack.

PS. Om nån vill se sadeln är den med på blocket. Örebro län. Sen får ni klura.

Allt bara ljusnar.

Det känns som att allting kommer börja gå min väg nu.
Att det ska sluta jäklas med allting. Det är fortfarande väldigt mycket på samma gång. Det känns som vi har lagt hela årets inköp och beslut på en vecka.

Igår skrev vi ju kontrakt om huset.
Idag ska jag gå in på siba och boka en dator och lägga handpenning på den.
Imorgon ska vi till banken och betala handpenning på huset plus fixa med betalning av bilen. Sen ska vi även hämta nya bilen. Sen på banken måste jag ta tag i mina konton och allt man ska ha..

Men allting känns bara bra. Och dagen verkar också bli bra.
Först fick jag ett sms som gjorde mig glad. Sen gick jag ner i matsalen och köpte mat för första gången sen jag började. Och idag fanns det spenatsoppa med ägg. Det tog jag såklart. Och då får jag med en efterrätt! Äppelkaka med vaniljsås. Jättegott allting. Sen när jag sitter och äter så ringer min hovslagare så jag får en tid som passar!



KLART! :D

Kontraktet är påskrivet!.

Vi skrev på igår vid 19-tiden.
Det var ett mycket långdraget samtal. Speciellt när vi pratade om paragarafen som rörde städningen som ska göras. Jisses. Har aldrig bitit mig själv så hårt i kinden och aldrig hållt i stolen så hårt. Knogarna vitnade. Och samuel var ännu värre. Han hade nog mer svårt än jag. Karin sa efteråt att hon var imponerad över att vi klarade att hålla minen. haha. Jo det var kanske en prestation.

Och mäklaren säger i slutet "Det har ju varit lite frostigt mellen er.." Eh, ja. Det har det.

Det känns helt hel underbart!
Och datumet sen. 1/9!! Det är bara lite drygt tre veckor!
Inflyttningen blir väl inte då, men vi får tillträde då.

Ska ta några bilder idag när jag kommer hem. Har inte velat lägga upp bilder än. Men om de ska dra sig ur nu så blir det ju domstol. Skulle iofs inte göra mig helt förvånad. Men men. Jag tror inte det. Möjligheten finns men jag bedömmer inte att de kommer att vilja bråka nu när det finns avtal.

Jag baralog när jag vaknade imorse. Vi firade med glass på donken igår. Enda som va öppet. (blev btw väääldigt besviken på deras glass med brownie i botten, men det var kul att fira ändå..)

Ett meck.

Alltså. Att vara åklagare. Vilket jäkla meck det måste vara.Sitter och läser minut-för-minut förhöret med tyskan i arbogafallet. Han verkar ha gjort ett bra jobb. Jag hoppas hoppas att de lyckas sätta dit henne.Hon ljuger ju om allting. Senaste jag läste nu va att hon hade en hyrbil som hon hade åkt till örebro med. Från stockholm. Hon hade redogjort för hur hon va i örebro och vad hon gjorde mm..

Sen säger åklagaren typ:
Du är debiterad för 38 mil enligt kvitto från biluthyraren. Du vet att man inte kommer till örebro på den sträckan.

Till saken hör att på den dag hon "var i örebro" Så stannade hon i arboga en sväng och tankade på en mack. Sen tror ja att hon ringde mamman och ev hennes sambo. Det här var i januari. De blev mördade i mars.

Kan hon inte bara erkänna? Hon gör ju bara bort sig i alla hennes lögner och tigande.

Just ja. Det var ju åklagaren jag ville skriva om. Han verkar bra. Tänk vilket jobb att kartlägga en persons liv så där. Leta kvitton. Kolla alla samtal. Tågbiljetter. Övervakningsfilmer. mm mm.Skulle nog vara rätt kul. Men som sagt. Ett meck att hålla reda på allt och verkligen till 100% sätta sig in i det hon gjort. Plus komma ihåg allt hon sagt vid olika tillfällen för att konfrontera henne varför hon svara olika på samma fråga.

Väldigt intressant läsning. Aftonbladets hemsida. Minut-för-minut.

Besiktning.

Det gick jättebra. Det var inga större fel.
Bara små enkla, billiga saker som ska göra att det inte blir fel i framtiden.

Sen saker som vi redan visste. Typ taket på garaget. Och ett fönster.
Sen att de har en miljon växter bredvid huset är ju ingen höjdare rent byggtekniskt men det visste vi ju redan. Allt det ska bort. 

Just i detta nu är våran mäklare hemma hos oss och tar kort. (antar jag)

Sugen på GI

Jag börjar känna mig laddad för att käka GI-mat igen.
Känner inget jättetvång attgå ner eller så. Men jag mår bättre av den maten och att gå ner ett par kg skadar aldrig. (skadar inte mig kanske man ska skriva)

Funderar bara på två saker.

1. När ska jag börja? Måste planera så jag kan ta två extrem-veckor först. Och då vill jag inte ta det när det är nån tillställning.

2. Hur ska jag göra med frukosten på jobbet? Känns av nån anledning pinsamt att ta med egen frukost när det bjuds på mackor här. Om jag äter mättande frukost innan jag åker, så kan jag ju kanske ta med en frukt som mellis när de andra äter frukost.. Det känns som att man kommer att bli uttittad och att de kommer fråga.

Jaja. skit samma. Punkt två löst.
Ska fundera lite mer på ettan.


Tårarna bänner i ögonen.

Det här var bland det mest sorgsna jag läst på länge länge.

http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2941989.ab

Kan inte ens kommentera det. Läs.

Haha. Tvära kast här.

Vi ska köpa huset för det priset vi ville ge. De gick med på det nu. Fick reda på det redan i onsdags.

Vill verkligen inte ta ut nåt i förskott. Igen. Men man kan inte låta bli att vara glad och planera renovering. Vi hoppas verkligen att det blir affär nu. Inget är skrivet än. Jag tror inte på att det är klart förrän jag står med nyckeln i handen. De har ju ångrat affärer förr om man säger så.

Besiktning imorgon.
Och imorgon kommer våran nya mäklare.
Så idag ska vi städa undan lite.

Vi hade ju inte alls räknat med att sälja eller köpa hus nu. Så vi kommer ju stå med dubbla avbetalningar. suck. Hoppas vi hittar nån som vill ha vårat lilla hus.

Samtidigt kommer det ju som en sån chock när vi inte hade tänkt att flytta än. Att man tycker om sitt hus och vill stanna. Sen såklart att man är rädd att inte trivas i det nya.