Min lilla bebis 2 år..

Min minsta lilla älskling fyller två år idag.
Har firat med skinka och godis imorse. Och massa mys såklart.
Sen ska han få mer godis och en leksak från granngården. Som var svindyr. En sån där smart-grej som man har godis i.
image27

Sen ska jag göra bakelser med massa grädde och kinapuffar. (ja, han får äta det. Han mår inte dåligt av choklad. Inte lök heller för den delen.. Det vet jag väl bäst själv.) Kinapuffar är för övrigt rätt underskattat godis. Jättegott ju.

Och nu har det hänt. En varg har anfallit en människa. Vad var det jag sa! De är inte alls fredliga fina djur utan rovdjur som inte är ett dugg rädda för människor. Nu dog ju inte männskan, men det är bara en tidsfråga det med. Nu har jag alltså anledning till att vara rädd.


Och så en bild på födelsedagsbarnet också såklart..=)
Milo skäller

Kort skoldag.

Åtta till tio.
Lagom. Inte så ansträngande idag heller. Mest rep inför tentan på måndag.
Det håller väl eg på till tolv men jag gick. Kan lika gärna sitta hemma o räkna.

Ska åka hem till Karin och hämta lost. Sen tänkte jag äta min matlåda där. Sen ska jag åka hem. Ska bli skönt.. Motinonera mina djur på lämpligt sätt. Får se vad jag hittar på.

Sen ska jag till skolan imorgon på handledning. Den börjar 8.30 och håller väl på en halvtimme kanske. Så sen ska jag åka hem. Alltså en tidig dag till, men då är det ännu bättre dör jag är ledig på fredag. Och då känns det ännu bättre än idag. Åh så skönt.
Synd att det är dimmigt idag. (Här iaf, kd)

image26

Så här vill jag att det ska se ut när jag kommer hem. Jag vill ha en så här fin hästhage. Inte knölig/lerig beroende på väder. Slät, fin, stor och grön vore inga fel.


Sovit för mycket?

Jag somnade strax innan kvart i tio igår. Och vaknade tjugo över sju. Alltså, sov i drygt 9,5 timme. Mycket mer än jag brukar. Och vaknar utvilad? Nej inte alls faktiskt. Trött och seg och halvont i huvudet. Gäspar hela tiden.
Måste ha sovit för mycket.

Nu har hundvalpen kommit, lilla Pixel. Milo var så söt när de skulle hälsa. Först överlycklig och uppspelt för det var så spännande. Sen helt skräckslagen när Pixel började jaga honom för att dia. Han visste inte vad han skulle ta sig till så han valde att fly. Inga moderskänslor där inte. Vi har det på film. Det ser helt sjukt ut att Milo blir jagad av en hårboll till valp som är lika liten som ett marsvin ungefär.
Han satt och tryckte vid dörren varje gång vi var nere hos samuels mamma i helgen. Trodde att det skulle gå dåligt att ha honom där hela dagen igår, men de hade tydligen härjat och lekt. Så det låter ju bra. De måste ju komma överens eftersom de ska ses varje dag.

Annars har helgen varit lugn. Har spelat Guitar Hero. Faktiskt riktigt kul. Jag sög ju rätt rejält i början, men ändå. Nu är jag ju hyfsad i alla fall. Ska bli proffs på det tror jag. Nejdå.

Sen fick samuel hybris i söndags och skulle minsann rida och trava på en övertänd häst. Min. Slutade med flygtur för han med. Uh. Jag hade ridit och det gick bra, var lite pirrig för det var första gången sen jag flög av. Har haft så ont att jag har haft svårt att sitta så jag har bara gått promenader och så med honom. Men i söndags gjorde det bara lite ont så då red jag. Han skötte sig utmärkt och var arbetsvillig. Vi jobbar bara i skritt för att bygga upp musklerna på honom innan vi tar upp tempot. Sen skulle samuel skritta av honom. Men sa att han skulle trava, jag sa att det var i så fall på egen risk. Och det gick ju som det gick.

Love actually

"Whenever I get gloomy with the state of the world, I think of the arrrivals gate at Heathrow airport.
General opinion starting to make out that we live in a world  och hatred and greed, but I don't see that.

Seems to me that love is everywhere. Ofthen i's not particulary dignified or newsworthy, but it's always there. Fathers and sons. Mothers and daughters. Husbands and wifes. Boyfriends, girlfriends, old friends.

When the planes hit the Twin Towers , as far as I know, none of the phonecalls from the people onboard were messages of hate or revenge. They were all messages of love.

If you look for it, I've got a sneaky feeling you'll find that love actually is all around."

image25

Text och bild från min absoluta favoritfilm, Love Actually. Passar ju bra på en dag som denna..=)
Ha en bra dag alla. <3

Avundsjuk jag är så avundsjuk

Pappa har blivit chef för hans avdelning. Löneförhöjning+bil.. Jag menar, jag hade varit nöjd bara att få den mobilen han fick när han nästan var chef. Men nu är han chef och då kom lönen och bilen.

Vilken bil.. Jo en sån här. Såklart.. (vet inte vilken färg det blir)
image24
Det är ju min drömbil.. V70-2 Som jag skyndade mig till volvo och tittade på och satt i första veckan de hade den ungefär.. Den där lyxbilen som man sitter som en gud i. Och som har massa coola finesser. Jag vill ha den i xc-modell för den är snäppet snyggare.. men den kostar därefter också..
Men att få ha den som tjänstebil vore inga fel. De betalar några tusen i månaden som ska täcka avbetalning, skatt försäkring, service, reparationer, underhåll, tvättning, nya däck och sånt när de gamla är slitna.. Ja allt utom bensin. Fast de ska ha en flexifuel så de ska väl tanka på etanol tänker jag. =billigare än att ha en bensinbil.

Jag vill också ha!


Nog om det. Samuels mamma och dom ska köpa en hund..=) de hämtar den på fredag. Det är blanding mellan papillon och nåt mer.. Den är med andra ord väldigt liten.. Ska bli kul o se milos reaktion på den lille.. De ska ju ses varke dag sen så jag hoppas att de tycker om varandra. Men milo gillar ju allt som rör sig så..


Fint väder. Vår?

Känns som vår ute.. I alla fall igår. Rätt kallt men soligt och fint. Var ute och gick när jag kom hem från skolan. Sen var jag och mamma och gjorde ärenden och handlade. Det tog tid...

Sen åt vi jättegod mat. Väldigt enkel, men god och GI. Det fanns nån färdig grönskasmix från typ findus eller nåt som det var sockerärtor, paprika, rödlök, babyspenat, fetaost och solrosfrön i. Bara att steka. Sen hade vi grillad kyckling till. Jag har det i matlåda idag med. gött.

Idag blir de det tentaplugg inför imorgon. Usch. Varför kan jag aldrig plugga i tid. Nej då. Dagen innan jämt. Men det är ju bara en deltenta..

Men jag är ändå rätt pigg och på bra humör. Känner mig ganska lycklig faktiskt. och det är ju bra.

image23

1 down, 99 to go.

Sen kanske jag är en bra ryttare. Ramlade av i helgen. Eller ja, jag blev avkastad. Han ville väl inte eller nåt. Det såg nog ganska kul ut. Skritt på lång tygel, sitter och slappnar av. Kanske för mycket. För helt plötsligt är det huvud upp och toksprång följt av diverse rodeo-style-rörelser. Och jag var inte riktigt med på noterna så jag flög helt enkelt av. Ser hur token galopperar ut ur hagen som jag rider i, för jag hade  såklart inte stängt. Galopp in i trädgårdar. Mellan parkerade bilar. Över vägen och stannade bredvid stegga i utanför hennes hage och åt.

Men det var bara upp igen och fortsätta som om inget hänt. Och då gick det riktigt bra. Samuel tyckte att vi gick fint eller vad han nu sa..=) Och på det stora hela var det faktiskt en rolig dag. haha.

Jag landade liksom på sidan så jag har fortfarande ont över revbenen ungefär. Och i nedre delen av magen. Det måste va nån sträckning. Igår (dagen efter) var jag ganska... Vad ska man säga.. Mörbultad. Så jag kunde inte med att motinonera, inte ens röra mig stundtals, så samuel fick ge honom gårdagens dos. De tog en promenad på några km och han hade varit jättelugn och go. Han hade tom stannat utan att jag behövde dra i det där snöret (grimskaftet), utan han stannade för att jag stannade så som du vill att han ska göra.. Naaa.. så go han är min älskling. Och blütner med som lyssnar på honom också..

Men om jag snabbar mig och ramlar av 99 gånger till typ den här veckan. Blir jag som Kyra då? Eller hur bra blir man egentligen?


Mardröm..

Jag drömde så verkligt och otäckt.

Att Samuel hade något hjärtfel och inte skulle leva mer än något år till. Och i drömmen var jag på Karin och Patrics bröllop. Så satt man där och försökte hålla minen för ingen annan visste då. Och sen hur jag bara totalt bröt ihop o ingen fattade vad som var fel.

Och det som var så konstigt var att jag först bara tänkte hur synd det var om mig. Om stackars mig som skulle få
leva ensam. Om stackars mig som skulle tjuta. Men sen (i drömmen) så började jag tänka stackars Samuel. Hur känns det här för honom? Att bara få leva till man är 25 kanske..

Sen kom vändningen att läkaren hade haft fel. Jag vågade såklart inte tro det men det var nog så. Sen vaknade jag väl.. Väldigt glad att allt var en dröm. Det låter kanske lite konstigt men även om det bara var en dröm så hjälper det en att få perspektiv på saker. Hur viktig han är för mig. Om det skulle hända något liknande på riktigt vet jag inte vad jag skulle ta mig till.