Höst på min planet

Idag var det verkligen höst ute. En sån där fin, klar och vacker höstdag som man tänker sig. I alla fall i Karlskoga och Kristinehamn. Sen när jag kom till Karlstad, där solen alltid skiner, så blev det mörkare och mörkare moln. Ser inte alls trevligt ut.

I karlskoga såg jag en jätteflock med änder som är på väg söderut. Flying V. Jag tyckte både synd om dem som ska flyga så långt, men samtidigt blev jag lite avundsjuk. Tänk att få vara i värmen hela vintern. Men då missar de ju julen.. De kanske inte bryr sig.

Jag gillar hösten. Ibland. Alla träd är fina och man kan andas. Lagom varmt för att rid eller cykla eller gå. Men allt bygger på att solen skiner. Det kan ju vara jävligt med blåst och regn också..

Såg att Kerstin hade plockat fram en Amelia-jul. Vi har sparat dem varje år och sen när julen börjar närma sig så sitter vi och tittar i dem och drömmer. Men nu kändes det bara, Neeeej, inte än. Framåt november kanske. När det är rusk-höst och svart ute. Då kan man sikta in sig på nästa årstid.


image28

Jag kom på en sak..

..vad jobbigt det är att cykla. Iaf i uppförsbackar. Trodde jag skulle avlida i en backe, vägrade ju att gå..  Annars är det ju väldigt kul och skönt. Och billigt. Jag ska försöka cykla en gång varje dag när jag ska till stallet.

Helgen var lugn. Orkar inte skriva mer om de.. Gjorde en inhägnad att rida i och ledde Blüthner där. Red dock ej.

Samuel har fått ett nytt jobb. Har inte velat skriva om de, eftersom de är rätt hemligt. Men idag har han tackat ja och vilken sekund som helst nu sitter han hos hans chef och säger upp sig. Spännande.. Nya jobbet är som bilmekaniker i Laxå, ett stenkast från hans gamla jobb. Enda negativa är ju att han inte kan ta hem byggmaterial till inköpspriser längre. Men han kan serva våra bilar och massa annat bra. Dessutom bättre lön och bättre arbetstider. Aldrig mer lördagar...=)

Sen är hans fotboll slut för säsongen med, vilket innebär att vi kommer att kunna ses på helgen. Båda kommer vara hemma. Vi kommer gå varann på nerverna.. haha, nerå.. De ska bli skönt.

Hoppas att han säger upp sig idag så att inte nån på hans jobb läser de här och får reda på det på det sättet.. hm.. men varför skulle dom..

Älsklingarna sover
Mina älsklingar..=) Så söta.


yes.

Äntligen fredag. Har längat hela veckan, även fast den var bra..Fyllde ju år och fick massa fina saker och hade ett trevligt kalas..=)

Idag gjorde jag en tenta som jag tror gick bra. Sen satt ja i skolan o väntade på bussen eftersom jag missade en. Räknade med att den var försenad som vanligt, men då var den ju såklart inte det.
Sen kom jag hem hit, till kga. Åt mat och så.

Nu står det väl handling på schemat. Känner mig rätt oinspirerad och jag vet inte vad jag vill äta. Så tråkigt att handla ibland. (att man är helt otät spelar väl också in..) Sen ska jag hem med all mat. Sen ner till stallet och hoppas att det finns något att göra. Typ mocka kanske.. Prova min repgrimma.
Sen ska jag såklart cykla en del också..=)

Sen får jag inte glömma att hämta Mats i åtorp kl 17. han ska sova hos oss och tar bussen ut. Ikväll blir det såklart idol!!!

Imorgon ska vi till stugan och lämna av massa grejer till taket. Sen lämnar vi även Mats där. Efter det ska Samuel spela match och jag ska til kga och fika med en gammal kär vän..=)  

Det skulle ju bli så fint imorgon så det kanske blir en ridtur i skogen. Om han inte är för övertänd. Jag menar, så kul är det ju inte att rida i skogen. Och ska man va där så är det nästan ett krav att hästen ska va lite ko. Annars ska ja sätta upp "staket" i hagen. Försöka ta mig ett pass..=)

Ja må jag leva!

Hihi.. Idag är det min födelsedag!

Dagen började bra. Frukost på sängen med jättegoa räkmackor. Sen fick jag presenter. En cykel! wiee! Jag vill verkligen ha en men tyckte de va för dyrt.. Men nu fick jag en av min älskling! Sen fick jag filmer och godis.

Provcycklade med milo och önskade för en stund att han vore tik. Vore liksom lättare då.. Men han fattar nog tillslut, vi får väl träna lite. eller så får han sitta i korgen...

Sen var jag nere till mitt andra djur och släppte ut honom. Blev lite knäckt när jag såg att vattnet i hagen var fryst så jag fick fixa de. Vintern är tydligen här nu.

Sen åkte jag o Milo till kga för han ska få vara hos mamma idag. Då får hon lite att göra. Sen åkte jag hit (till skolan). Åkte bil idag. Lite extra lyx. Sen åt vi lyxmat med, alltså salladsbuffé. Man fyller ju bara en gång om året. Åkte o spelade takida som en idiot och det ska jag göra på hemvägen med. =)

Sen blir det föreläsning i två timmar, sen hem till kga för kalas. Det blir bland annat tårta typ som den här..=) 


image27



Två dagar kvar

För på onsdag fyller jag år..=) wie.

Helgen har varit bra. Red i fredags. I hagen. Samuel red med en stund och det var kul att se. Det var något kaos innan bara för blüthner ville inte stå i stallet själv. Läskigt ju. stå alldeles själv. Ett grimskaft gick sönder. Men ridningen gick bra och han var väldigt arbetsvillig.

Sen på lördagen var det kalas och sen gokart. Jag var besviken på gokarten, trodde det skulle vara betydligt roligare.. Men då vet man ju de nu. Sen var vi o åt på the pub i krhamn. Väldigt bra, väldigt gott. Åt plankstek. Och innan och efter resturangen var vi hos Anna o co och åt snacks. Väldigt soft och trevligt.

Söndag var det fotboll som gällde. Samuel och Patrik skulle spela. Jag, Anna och Siri tittade på. Det duggade och var rätt kallt. plus att de förlorade. Men sen kom en igelkott gående och det var ju kul. Siri tittade och skrattade åt den. Det var nog det roligaste då. Bilden är googlad.. Men den såg ju typ ut så..

image26

Sen var det ett NH-hallelulja-moment igår. Går inte riktigt att beskriva i ord. Lite flum, men det är ju efter alla NH-böcker som jag har blivit så..Men jag skulle eg bara byta vatten i hagen, men tog ut honom o lät han äta lite. Så gick vi lite o tränade o så.. Sen släppte jag in honom. Såg att staketets tråd hängde så jag gick längst ner i hagen o grejade.

När blüthner såg mig gå i hagen kom han springade, då vände jag mig mot honom, han gjorde alla inbjudnings-signaler de gör. och jag vände mig och det betyder ju typ. ok, kom då. Och då kom han fram och ville gosa. Sen följde han efter mig, stod och väntade tills jag var klar med staketet. Sen följde han mig när jag var i ledarpositionen. (snett framför) och så skulle jag testa honom lite. Så jag tvärstannade, han gjorde detsamma. Gick lite åt sidan, han gjorde samma. Sen sprang jag några steg och då skuttade han med till och vi busade liksom. Som sagt svårt att förklara. Man är tvungen att vara där. Han gick och tittade på mig hela tiden, med öronen rakt fram. Jätte mycket uppmärksamhet och fokus, OCH han ville bli ledd av mig. Utan rep.

Oj jag börjar nu. måste dra..=)


Saker

Här kommer en lista på saker som känns tråkiga:

* Vädret idag

* Redovisning av en uppgift idag som jag inte vet vad jag ska säga om än..

* Personer som tar mina idéer och låstas sen att det var han/hon som kom på det.

* Personer som tror de gör alla en tjänst genom att göra allas uppgifter. Gör allt, låter inte någon annan göra något och fattar inte att de gör fel. Eller gör dom det? = Ännu värre, för då vill de ju att tex jag ska få dåligt samvete när jag latar mig.


Nu till det som känns kul:

* Det är fredag, ingen motivering krävs väl.. Slutar förhoppningsvis 12.

* Ska åka gokart imorgon med mina syskon och alla. Första gången jag kör = nervöst. Sen efteråt ska vi ut och äta. Och innan vi åker dit ska vi hinna med samuels brors 30-årskalas.

* Min GI-mat. Alltså det går skitbra. Man märker att det händer något och det är inte svårt att följa. Man får ju tex äta lite mörk choklad, och då är jag ju nöjd. Visserligen bara tredje veckan, men iaf.

* Milo. Igår var det som ett genombrott. Efter allt tjatande o olika metoder för att få honom o gå fint i koppel, alltså vid sidan och inte dra, så lossnade de för honom igår. Tror jag aldrig har vart så stolt över honom. Han verkade äntligen  vilja gå vid mig och lyssna.

* Att jag ska rida dressyr ikväll. Låter väl säkert sjukt at jag aldrig har haft ett riktigt "pass" än fast jag har haft honom 2,5 mån. Men det är bara så. Har ju inte haft någonstans att vara, men nu ska jag ta en bit av deras hage till min. punkt.

* Och på tal om Blüthner så är det även bra att hela hans behandling för hovbölden bara går på 300. helt otroligt. I löv my hovslager. Hade räknat med en tusenlapp typ..

Sist men inte minst. Absolut inte minst.
Vi har äntligen kommit överrens om ett hus. Båda har bestämt sig. Vill inte skriva för mycket om det, för vi vet inte än om vi får köpa det. Men ska ägaren sälja så blir det till oss.
Jag får mitt stall, samuel får sitt garage.





Drömmer...

.. Om ett stort fint hus.. Skulle vara kul. Har varit på sommarlagret med Anna och drömt. Första gången ja va där.. De hade mycket mer fint än va jag trodde. Hittade mitt matsalsbord.  

Möbelgrupp

Najs va? Precis det jag letar efter. Om det blir i ett hus som har den stilen jag drömmer om. (jo, jag vet att man kan ändra stilen i ett rum, men jag vill att det ska passa med huset också. läget tex..)

Sen fick jag hööks katalogen idag. Hade inte beställt den innan, men de blev så jobbigt o bara kolla på internet. Sen fick man med nån hundtidning med. Med hundgrejer alltså. Aldrig att ni ser milo i kläder säger jag bara. Men de hade ju annat med..

Ikväll ska jag kolla på top model sverige. Se om de finns några sjärnskott.. Sen är det mia o klara eller va de hette. Anna o Karin tjatar om att ja ska se de, så ja får väl kolla då..




Citat ut KT

Man sparkade på kvinnas bil

Ett ofredande inträffade på Noravägen i måndags kväll. Detta sedan en manlig okänd bilist uppträtt aggressivt när en kvinnligt bilist tutat på honom,

Detta för att göra honom uppmärksam på att befann sig bakom hans bil då han började backa.

Mannen blev då så arg att han klev ur bilen och sparkade på kvinnans bil. Okänt i dagsläget är om det blev några skador på bilen.



Jodå det är sant. Skrev aldrig om det här på bloggen. Men så var det. Jäklar vad arg jag blev. Ska ta reda på exakt vem det var, så ska jag komplettera min anmälan med det.

Hur kan man?

Hur kan man köpa en ny häst bara nån vecka efter att ha tagit bort den gamla? Klart man får göra som man vill, men jag fattar inte hur. Eller varför. Men jag vet att det finns såna människor. Inte bara hästar, men andra djur med såklart.

Om man håller på o tävlar lite då och då och är rädd för att tappa sin form? Eller? Kan man inte låna nån annans häst nån gång då? Eller köpa in sin på en ridlektion på närmsta ridklubb.. Det sista man tänker är väl, nu ska jag ha en ny.

Man kan väl i alla fall låta sitt svindyra märkesträns kallna innan man sätter det på en ny häst. Bara min åsikt kanske?

Knepig morgon

Först vaknade jag, Samuel var borta. Hörde tvn. Kom ihåg att han var ute och jagade till halv ett. Kom på att han måste ha somnat där när han skulle ta några mackor.

Jaja. Sen åkte jag och gav frukost till två dyngblöta hästar. Stackars.. Och milo löd mig otroligt nog hela tiden. Inget protesterande.

Sen skulle bilen tankas. Märkte att tjejen brevid verkade rätt vilsen. Hon ställde sig vid min pump fast jag tankade. Sen fick hon ställa om sig för hon insåg att bensinlocket var på andra sidan. Sen var jag klar. Då frågade hon Du, kan du hjälpa mig hur man betalar med kortet? Jo de kunde jag väl. Hur börjar man tanka då? Jo de kunde jag väl visa. Vilken bensin ska jag ha? ehm, 95 kanske? Så frågade hon lite mer. Sen Lyfte hon hanraget och bara Alltså, shit vad läskigt.. Hehe, måste vart första gången..

Sen gick jag på bussen. Sen åkte busschaffören till OKQ8, sen vände han där och åkte tillbaka till busst, och hämtade upp en tjej. Och hon sa nåt om "du kan ju inte åka ifrån mig sådär.." Och jag bara va? varför gick hon inte på förra gången? hur visste han att hon inte hann med? varför vände han för att nån inte hann? Missar man så missar man.. Sen skulle nån gå på efter vägen. Då gav de busschaffisen världens utskällning för att han hade åkt förbi dem förra gången han åkte förbi där (typ en timme innan alltså..) Och sen hörde jag hur han som skällde frågade varför han bara flinade som svar..

Då började jag tänka på om busschaffisen var full. Hade lust o ringa till polisen i krhamn och säga att de skulle möta upp och göra alkotest. Visste inget nummer så jag gjorde de aldrig. Men jag va helt rädd hela vägen. Som tur var visste jag ju att det var bussbyte i krhamn och jag överlevde ju tydligen.

Sen hamnade jag väl här. I skolan. Igen.
Helgen gick fort. Igen.

För övrigt är jag trött på människor som bara skickar massutskick på sms. Aldrig hör av sig annars. Aldig svarar annars. Jag skickar också så ibland, men jag skickar ju inte bara så. I helgen fick jag ett sms som först lät som ett vanligt, men sen såg jag att det inte var så..

Lite bättre

Allt känns rätt lugnt nu. Men man vet ju inte om det är det bara för att det känns så.
Vill inte till skolan imorgon. Tenta. Men men, får väl gå.

ville bara lägga in bilder, längesen. Mina djur fick stå i centrum..=)

Milo äter blåbär
Min knäppa hund äter blåbär..=)


Blüthner förvirrad el nåt..
Blüthner ser något förvirrad ut första dagen hos mig.


Ibland blir jag ännu argare.

Jag dör snart. Orkar inte med all skit. Man får ju lust o bara lägga ner allt. Tänker inte ens skriva om vad det är. De som vet, vet.

Sen fick jag reda på att en jävla skitknut till bilen går på 1875 kr. Och då var det ändå en kopia, inte ens orginal. KUL. Biltema sålde för 500 men hade inte haft sen april. Jävla biltema.

Jävla alla.




Skulle inte förvåna mig om nästa rubrik här blir, Ibland blir jag så arg att jag skiter i allt och lägger mig o tjuter eller nåt.


Ibland blir jag arg.

Det finns inget värre än när en person man inte kan klaga om beter sig så man blir sur. har ingen lust o nämna några namn, men de som står mig nära vet vem jag menar.

Något nytt varje dag. Sen när man känner att h*n säger nåt för o verka bättre och man tar ner h* på jorden så blir denne så sur att den knappt säger något till en på resten av dagen. Och när man försöker verka bättre än mig på något som jag kan bra, så blir jag sur. Visst, ge gärna tips, men försök inte få mig att tro att du är bättre och att du gör allt på rätt sätt.

O alla jävla dåliga idéer...


Hur som helst. idag ska jag vara i skolan o söla hela dagen, var ju ledig igår så ja ska väl inte klaga.


Nära ögat.

Ja igår skulle vi ut på en trevlig ridtur var det tänkt. Båda hästarna trilskades en del o min var extra fjantig pga storm typ. Hade eg bara tänkt att longera, just för att slippa detta. Men det började bra. Sen var det otäcka gubbar i skogen. Han hoppade till då och då, men det blev inte värre än ett par springsteg framåt varje gång. Inte mycket att bry sig om. Men sen såg han tydligen nåt som ingen annan såg, o han började skena några steg, huvudet uppdraget så han blev som en giraff, försökte bromsa men han ville inte. Jag tappade balansen ganska rejält och då hoppade han i nån slags galopp på stället.

de enda jag hann tänka va, men varför slutar han inte? och hoppas inte foten fastnar. Men det gick bra och jag satt tydligen kvar.

Sen när vi kom hem tänkte jag att han skulle bli longerad lite också, ridturen blev ju inte så lång. Och förutsättningarna var rätt b.
Plats: hagen
Häst: hungrig
Pisk: har ingen, tog en pinne
Inspänning: Orka, grimma.
Väder: Orkan

Men på något sätt gick de ändå way bättre än förväntat. Gick jättefint i alla gångarter.. lite bus såklart, men ändå.. han försökte bara äta en gång, sen ville han hellre lyda..=)