1 år idag!

Idag har min älskade lilla bebis funnits i mitt hjärta och mina tankar i ett år. I 9 månader som "bebisen" och sen som Jonathan.

För ett år sen kissade jag på ett test som när jag höll det i min hand visade ett plus. Jag var så säker på att det skulle vara negativt, men när plusset kom fram kändes det helt rätt. Skrämmande och underbart på samma gång. Handen som höll testet började skaka som jag aldrig sett den göra förr.

Det har gått ett år, men den känslan kan jag fortfarande komma ihåg. Det kändes som en film. Det kändes inte som jag.

Samuels min kommer jag heller aldrig glömma.

Senare den dagen kom pappa hit av nån anledning. När han åkte sa Samuel "Hej då!" högt och sen viskade han "morfar"... :) Pappa har namnsdag idag, Hans. Det heter även min farfar, fast i förnamn. Jonathan fick sitt mellannamn Hannes, för att det är nästan som Hans och vi fick reda på det på Hans-dagen.


Rätt svar

Avslöjar det rätta svaret även om bara två personer vågat gissa.. Båda hade fel. I verkligheten är den brunare. Jag tyckte den skulle bli jättefin på min pojk, trots att det är en tjejtröja...

Shopping

Ett av följande plagg är köpta på tjejavdelningen, kan någon gissa vilket?

Det här med bebiskläder är så irriterande. Flickor ska ha gulliga kläder och pojkar ska ha tuffa. Jag kan störa mig enormt på att redan från att barn föds ska de in i en könsroll. Och folk får panik om de inte vet vad det är på nåns bebis, för då vet de inte hur de ska behandla den.
Ex; min syster satt med sin dotter och jag med min son. En bekant höll i hennes dotter och började gulla och fjanta och att hon var så liten och späd och bla bla. Sen höll personen i Jonathan och då var han stark och stora pojken och kunde ju nästan stå för han är så stark..
Varför kan man inte behandla bebisar som bebisar? Inte som pojke eller flicka?

Magnus Betnér pratar mycket om det och han har så rätt i det han säger. När en flicka ramlar ska man trösta och ta upp i knä. När en pojke ramlar ska man lära honom att skaka av sig. Jag ska verkligen försöka att uppfostra barnen lika om jag får olika kön på dem. Försöker behandla barn som barn så mycket jag kan, men det är svårt att gå ifrån mönster, för mycket är man inte ens medveten om själv..
Varför kan inte ens babykläderna uppdelas i färger? Vill man köpa ett par vita eller röda byxor till sin pojk å ska man väl inte behöva gå till två avdelningar och leta? Skulle jag haft en flicka så är det klart att hon skulle få klänningar, men även gröna, bruna och blå kläder. Däremot skulle jag inte ta på Jonathan rosa kläder. Varför? För att det är så väl inarbetat, även i mig, att det "manliga" är norm. Det är alltid bättre för en flicka att vara pojkaktig än att en pojke är flickaktig.
Sånt här kan verkligen, verkligen, göra mig irriterad på samhället. Och då har jag inte ens kommit ni på att FYRAÅRINGARS kläder ska vara inskurna i midjan, till flickorna. Tex jackor.
Nå, vilket av plaggen ovan är menat till tjejer?

Men..

Varför blir mina texter så konstiga? Nåt fel på bloggen eller?

Tisdag, 15 veckor.

Idag är det 15 veckor sen lille Jonathan föddes.
Alltså lite drygt 15 veckor som jag inte fått sova efter ordning på. Men jag har ändå haft tur att Jonathan redan efter nån vecka började fatta att man sover på natten. Oftast har han somnat om på en gång efter att ha ätit på natten. I början var han lite knorrig och man fick vagga lite för att han skulle sova.
Vissa dagar känner jag mig helt slutkörd när jag vaknar och andra, som idag, känner jag mig jättepigg vid halv sju.
Det jag skulle komma fram till är: Jag fattar inte hur jag kunde klaga på trötthet förr? Då fick jag ju sova ostört i hela nätter, jämt! Och jag fattar inte hur andra människor, tex Samuel ;), kan klaga på det. Han sover ju i stort sett ostört hela nätterna. Visst att man kan vara trött på veckan när man går upp tidigt, men på helger? Jag vet att jag också var så innan, men nu kan jag inte fatta det...
Jag läste nånstans att man får djupare sömn när man sover få timmar, för att kroppen mer effektivt ska vila på de timmarna. Det är samma om man jobbar natt och ska sova igen det på dagen. Då sover man också en annan sömn för att ta ikapp. När jag sover nu, så hör inte jag Samuels klocka. Och då snoozar han ändå så att klockan ringer 3-4 ggr i långa stunder. Jag vaknar inte när han går upp eller ger mig hejdåpuss. MEN, så fort Jonathan gör minsta lilla knorr eller gnyr till så vaknar jag på en gång. Helt sjukt..
Idag ska jag till Karlskoga på efterkontroll hos BM. Tydligen får det inte heta efterkontroll när det gått mer än 12 veckor, men jag kom inte iväg tidigare.. Får vi se om vi kan få till några mini-piller eller nåt. Vill inte ha någon mer just nu.. ;) Hade ju räknat med att slippa mensen under grav 9 mån + typ 6 mån vid amningen. Men det är klart att jag ska vara en av de andra få..
Sen när jag väl är inne i storstaden så ska jag göra lite ärenden och luncha med syster Karin, Vilmer och Tuva. Vi har skojat om att mina systrar och jag kan ha eget babycafé med våra små.. Härligt med många kusiner.

Annonsen..


Idag var vi med i kuriren, så då får vi åka ut och köpa tidningar igen. Jonathans farfar köpte sex KT i onsdags, för att det inte fanns fler att köpa på kronhallen, ok och pekås.. Haha. Man kan ju köpa bilden av saxin också.
Jag är nöjd, förutom att jag ser ut som ett fetto i ansiktet.. Men det kan ju inte fotografen hjälpa.. Jonathan blev väldigt vaken och go i alla fall, och det är det viktiga.
Nu kan jag i alla fall släppa tanken på hur det blev. Skönt.

Jag ger upp...

Har varit vaken sen 06 i morse, efter alldeles för kort natt.
Skrev ju här efter att jag var ute till hästarna. Det gjorde jag sju. Sen kollade jag datorn och så.
Jag la mig i sängen kanske kvart i åtta. Vid åtta slumrade jag äntligen, kvart över ringde Mats. Han skulle komma förbi och låna en sked och en stjärnmejsel. Jag slumrade nästan till och då skällde Milo när Mats kom kvart i nio. Åt frukost och var sällskaplig.
La mig i sängen halv tio, då vaknade Jonathan. Ammade, kollade datorn.
Sen bytte jag blöja och pratade med honom till strax efter tio. Halv elva somnade Jonathan om och då la jag mig igen. Höll precis på att somna när Samuel ringde efter en kvart. La mig igen, höll precis på att somna efter en halvtimme men då ringde Emelia.
Jag har alltså lyckats bli väckt precis när man som skönast slumrar in fyra gånger idag.
Nu ger jag upp. Om jag sovit dåligt imorgon ska jag dra ur telefonerna och sätter min mobil på ljudlös...

Vacker morgon!

Jag har sovit typ fem timmar i natt, i bitar såklart. Halv sju fick jag sms av Karin att vi är med i KT idag. Gick upp och startade datorn för att se om vi är med i kuriren också. Men de hade inte uppdaterat sin sida.
Så då ammade jag och bytte blöja. Kollade igen, men nej.
Sen gick jag och tog ut hästarna, för de var inne i natt. Och solen sken ju ute och det var alldeles stilla och frisk luft, lite höstaktigt. Det är såna dagar det är så mysigt att vara uppe tidigt. Sen fick jag energikick och mockade åt båda hästarna innan jag gick in.
Nu har Jonathan somnat om så skönt, så jag tror jag ska göra honom sällskap. Ögonen börjar klia igen känner jag. Och nu kan man somna ett par timmar med gott samvete när hästarna har det bra. :)
Bara kolla kurren en gång till...

Händer och fötter förevigade

Jag är nöjd mer resultatet! Nu ska de sättas i ramar och sen ska jag ha ett kort på Jonathan i en likadan ram. Så ska de sitta som en trio på väggen sen. Kul att alltid ha kvar dessa små fötter och händer.
Jag lägger upp bilder på dem när de är helt klara sen.
I natt drömde jag att bilden i tidningen blev jättedålig. Att han hade skurit bilden så bara halva Jonathans ansikte syntes och massa sånt. Usch. Får hoppas att det bara var en dröm.. Håll utkik. :)

Bröllopstårtorna.

Det slutade med att jag fick rätt fria händer, men det skulle vara tre vanliga 12-bitars och en 3-vånings med 30 bitar. Vit och rosa. 3-våningstårtan skulle påminna om Gerda och Marcus tårta, men jag ville ju inte göra exakt lika.. De andra tre gjorde jag ganska enkla för att man mer skulle lägga märke till stora tårtan. Det får ju inte bli tårta på tårta... ;)






3 månader och 2 dagar.

Oj vad tiden gått fort.
Tittar på "livet på BB" på femman. Det känns som om det var igår jag var där. De andas så otroligt mycket lustgas i det programmet. Jag såg fram emot att prova det, men när jag var där hade jag inte en tanke på det. De frågade nån gång om jag ville ha, men jag ville inte tappa min sinnesnärvaro.

Jag tänker fortfarande mycket på förlossningen. Att det blev så bra till slut. Det jag var rädd för var att inte minnas i efterhand, jag drömde mycket mardrömmar om det. Och jag var rädd för att få panik och tappa kontrollen. Men inget av dem hände. Säkert tack vara profylax-andningen. Det är verkligen den bästa kurs jag gått. Jag är glad att jag inte tog lustgas. Jag minns allting in i minsta detalj, och minns exakt hur jag kände och tänkte när jag första gången tittade på min son. Hade inte velat vara hög som ett hus och ha minnesluckor.

Och lille Jonathan växer och växer. Han fick vaccinationer i onsdags. Han skrek när han fick sprutorna, men det gick bra att lugna honom igen. Han är så söt när han plutar med underläppen. Sen var han febrig och gnällig. Han ville äta varannan timme, dels för att han säkert var törstig av febern. Och dels för att han ville trösta sig. Det var ju bara att ställa upp och låta honom. Så jag var ganska slut jag med. Dålig sömn och all energi till att producera mjölk. Men vad gör man inte.. ;)

Nu har han återhämtat sig och är vanliga glada Jonathan. Han har börjat "prata" jättemycket. Högre och högre för varje dag. Han pratade med sänglampan en lång stund igår. Och varje gång han får syn på mig så ler han med hela ansiktet. Kärleken är otrolig.


Dåligt humör..

Är inte på humör idag.
Känner mig bara irriterad och lättretad.

Går även och tänker på olika saker, speciellt en sak som jag tänkt på länge. En sak som sticks när man tänker på det. Så man slår bort och skjuter ifrån sig.

Jag måste göra något vettigt snart innan jag blir tokig.

Ännu en dag.

Jag och Jonathan är själva hemma.
Jag sitter med en tårtbeställning som jag försöker få till. Jag tycker kunder som inte vet vad de vill ha är märkliga.. Men men. Jonathan ligger på golvet och tittar sig omkring.
Samuel snickar på sin systers hus.

Vi bestämde igår att vi ska ta en liten skåne-tripp på torsdag. Vi ska hälsa på farmor som jag längtat otroligt mycket efter. Vi ska sova hos min "faster" Lotta i två nätter. Mamma och pappa sover hos farmor. Karin och Tuva ska också med och de ska sova hos Lotta de med.

Jaha nu vill plutten äta.. :)