Kunde varit min hund...



Fick den här på mailen. Av alla bilder var den här roligast.
Skulle jag vara lite ouppmärksam en stund, skulle det här kunna hända mig..
Så himla go hund.


Städat och klart

Nu är flyttstädningen klar.
Vi höll på en del igår. Och vad tråkigt det är.

Det är en sak när man tex julstädar. Då vet man att man har det roliga kvar när man gjort det tråkiga. Alltså sätta upp julsaker. Men nu. Det känns så kontigt att vi aldrig mer kommer att bo där. Lite sorgligt faktiskt.

Så nu står det ett antal flyttlådor i köket (nya) som vi inte orkade plocka upp igår. Allt annat vi har flyttat har vi faktiskt packat upp och tagit reda på ganska snabbt. Vill inte ha massa lådor överallt. Det ser så rörigt och tråkigt ut. Så idag ska jag ta tag i de nya lådorna. Sen ska vi ta undan de sakerna vi inte vill ha framme och lägga upp dem på vinden. Ordning och reda.

Fy sjutton...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3628092.ab

Usch vad dåligt man skulle må om man kört på nåns häst.

Och ni som kör förbi en som idioter med bil, se här. Så där stor skada kan det bli på bilen. Fatta då att sitta i. Nu var visserligen de här hästarna lösa men ändå. De är lika tunga när någon sitter på. Och alla hästar kan bli rädda. Jo så är det visst. Det kan alltid prassla i diket och hästen slänger ut sig på vägen. Även om hästen inte är rädd för bilar.

Usch. Kör sakta förbi hästar.
Och försök köra tillräckligt sakta för att hinna bromsa när det står djur (även andra än hästar) på vägen.

Där föll 3:e knappen av

Jag har EN dyr tröja. Eller ja, en som är dyrare än de andra.
Den är köpt på MQ och jag fick den i julklapp. Jag tycker mycket om den. Det är en grå cardigan med knappar.

Och nu tappade jag den tredje knappen på tröjan. Mina H&M-tröjor brukar inte tappa knappar...
Jag trodde att den här tröjan skulle vara i bra skick i hundra år.

Tvättmaskinen

Vi skulle prova våran tvättmaskin i onsdags.
Vi hade dagen innan kört en tom maskin enligt instruktion.

Så jag slängde i en tvätt, fyllde på tvättmedel och allt sånt. Satte igång maskinen.
Sen gjorde jag en massa annat. Jag gick ut i stallet. Tänkte "vad mycket man hör tvättmaskinen, den som skulle vara så tyst.." Kände mig lurad.

Sen gick jag in och gjorde nåt annat. Och sen började centrifugeringen. Och det lät ju så himla mycket då så jag kände mig verkligen störd och lurad. Tillslut gick jag och tittade i tvättstugan. Öpnnar dörren och där möter jag i stort sett tvättmaskinen. Den har skakat så mycket att den lyckats förflytta sig fram till dörren (drygt 1,5 m kanske) och står och skakar mot dörren. Som om den ville ut. Och jag försökte skjuta tillbaka den men den lät som om den skulle explodera och skakade så mycket. Tvättmedlet som stått på maskinen låg över hela golvet. Och det var allmänt kaos. Fick lite panik och ringde Samuel. Då ryckte maskinen ut sladden på sig själv.
Det blev tyst.

Jag satte mig med manualen och lusläste den här gången. Det var några bultar vi glömt att ta bort. Så samuel tog bort dem, buttade tillbaka maskinen och satte i sladden. Den gick igång och fortsatte där den slutade. Den här gången betydligt tystare och mindre skakig.

Tvättade igår med och den är helt perfekt. Tyst och stilla.

Knepig kundtjänst?

Skulle ringa och fixa en grej med dataföretaget som vi fick ett modem (eller vad det nu är) av. Jag ringde 18.10 och telefonsvaren sa: "Våran kundtjänst är öppen mån-fre mellan 09 och 19.00. Tyvärr hinner vi inte besvara din fråga."

Va? På 50 minuter hinner de inte? Telefonkö på över 50 min? Till ett företag som är så okänt att jag inte ens kommer på namnet? Vilka ringer dit?

Därför har jag inte internet än. Eller jo, vi har internet men vi har inte låst vårt nät så idå kan ju nån annan kan surfa på det.

12 dagar senare...

* Vårt hus är sålt. Vi ska vara ute den sista november. Vi fick 280 000.

*Vi bor numera i det nya huset och de flesta sakerna är flyttade, men det finns fortfarande en del kvar. Vi trivs himla bra. Var ju lediga förra veckan så vi har varit där en del.

* Jag köpte massa kul på ullared. Notan blev mitt rekord hittills.. 6800.. Men då fick jag mycket mycket saker.

*Vardagsrummet är klart. Så när som på en golvlist. Bildbevis kanske kommer. Soffan blev så mycket mindre i det här rummet. Den måste ha krympt under flytten...

* På onsdag kopplas bredbandet in hemma. Då kan jag bli mer aktiv här.. Gött att bli modern.

* Vi har köpt en ny tvättmaskin.

*Blüthner hann vara halt en vecka innan jag insåg att det var en ny hovböld. Och att det inte hade med tappskon att göra.  Det är åtgärdat nu och idag fick han på sig skon igen. Plus att han från o med nu alltid ska ha sulor fram.

Sen är det väl mycket mer som hänt.

Bla en grej som känns ganska stor för mig, men som jag känner mig obekväm med att skriva här. Kanske för att jag inte vet hur jag ska reagera på det. Jag har halvt som halvt skrivit om det förut. Men då lyckades jag på nåt sätt skämta bort det. Återkommer kanske om jag vet nåt. Det tar ganska mycket tanketid och borde egentligen stå högst på listan, men som sagt. (mogen jag är som skriver om nåt jag inte vill skriva om, men det är mest för min egen skull när jag tittar tillbaka på den här tiden nån gång...) Den som känner mig har väl mitt nummer.

Lilla hästen...

Min häst är halt... :(
Det började med att han slet av en sko när det var lite kaos i söndags. Var inte där när det hände, men han blev inte halt på en gång. Måndag hade jag inte utsläpp och på kvällen hade jag buggkurs. Alltså så var jag bara inne och hälsade på honom som snabbast. Jag fick höra att han inte var halt.

Tisdag: Skulle ha skotts på morgonen, men hon kunde inte förrän em. Jag släppte ut. Var stressad och tyckte han gick långsamt, men jag trodde att jag inbillade mig. Får höra att han på em vid 14 inte är halt och att allt är bra. Kommer hem och ska ta in han för att sko. Och han kommer inte ens fram till mig i hagen. Haltar nåt så fruktansvärt. Skor slås på. han är bättre men inte bra.

Släpper han på gräs där han ska ha (såg inte själv) travat och galopperat utan problem. Inte alls halt. Detta var tis kväll.
 
Ons morgon, inte jag som släppte ut. Han var pigg och enligt uppgift bara lite halt. Här trodde ju såklart jag att ok, vad bra. Det kommer gå över av sig självt. Efter som han på kvällen hade travat utan att halta och på morgonen bara var väldigt lite halt.

Kommer hem igår och tror alltså att det ska vara bra. Men nej. Han är ju inte alls bra på långa vägar. Hade väntat mig att han skulle vara lite småhalt men han hade ju svårt att ta sig fram! Och nu känner jag mig osäker vilket ben det är. Tycker det är skitsvårt. För ibland ser det ut som om det vore ett framben.

Och jag har känt och klämt. Ingen värme eller puls. Pigg i övrigt. Tänkte att han kan ha vridit sig konstigt när det hände. Och typ sträckt sig. Eller är det bakhoven som är öm efter att han tappade skon.

Så hilma tråkigt. Så vet man inte vad som är bäst. Vila eller inte. Komma ut eller stå inne. Ringa vet eller inte. Åka till klink eller ta hem vet. Suck suck..

Nytt bud igen!

1: 185
2: 200
1: 225
2: 240
1: 250 (igår kl 19)
2: 255 (idag kl 08.23)
1: 265 (idag kl 08.36)
2: 280 (idag 14.23)

Mitt nästa inköp..

Jag hittade en annons på blocket av slump..
Två höganäskrus! För endast 400:-
Jag ringde såklart och jag ska köpa dem ikväll.. :)




Det är såna som på bilden. Ett mindre och ett större.
Mamma har såna krus och jag vill också ha det. Speciellt på julen (oj hur kom det ämnet upp igen) när man hämtar tallris och har i en sån här. Det är så fint och väcker massa minnen.

Har velat ha såna här jäätelänge men tyckt att de är för dyra. Men idag kunde jag inte motstå..:)

Buden!

Vi vill ju ha 240.000
Det är två som budar..

1: 185
2: 200
1: 225
2: 240
1: 250 (igår kl 19)
2: 255 (idag kl 08.23)
1: 265 (idag kl 08.36)

Det känns kul!
Uppdaterar om det blir mer, men det tror jag inte..
Men ändå.. :)

Budgivningen är igång..

Vi har fått två bud på vårt lilla hus.
Båda är under det vi begär så vi hoppas det kommer att bli högre bud än så här. Annars säljer vi inte. Så är det ju bara.
Men det känns kul att det äntligen händer nåt. Spännande.

Fortsättning följer..

Nu kommer den kittlande känslan smygandes..

Jag trodde min julkänsla skulle dröja lite längre i år..
Men nu har det börjat komma smygandes bakom mig. Den är snart i kapp och då blir jag out of control... Haha nej kanske inte..

Amelia jul kommer 4 november.. Längtar..

Det ska bli så kul att fira jul i nya huset.. Jag får nästan fjärilar i magen när jag tänker på hur kul det ska bli att gå ut i skogen och hämta ris och mossa och sätta upp lyktor och gardiner och alla stjärnor och ljusstakar..

Vi ska till mamma och hämta grejer sen. Jag ska försöka sno med mig lite gamla amelia jul. Vi har ju som sagt en gedigen samling. I år ska jag köpa en egen tidning så jag också kan få ihop en hög till slut. Den bästa inspriationskällan där är Frida Pontén. Hon var med i två nummer. Jag mailade till ameila (jo det gjorde jag) och tipsade att de skulle ha ett reportage med henne i år med. Hoppas.


Usch vad jag snorar..

Jag fattar inte var allt kommer från. Jag brukar alltid få ont i halsen och så innan jag blir snorig. Men nu vaknade jag idag och fick snyta mig på en gång. Och sen har det bara fortsatt! Jag tänker inte vara sjuk nästa vecka för då ska jag vara ledig.

Helgen var trevlig.
Fredag: Björn och Madde på mat. Trevligt. De hade åkte med gokarten innan och Samuel lyckades få gokarten att åka iväg utan förare rakt in i grannens staket så det gick sönder.. Haha.. Jo det är sant.

Lördag: Spekulanter på huset. De verkade intresserade med de kanske var bra skådisar. Man får väl hoppas i alla fall. Sen fortsatte jag min höststädning i stallet. Skurade väggarna i boxen och ka in ny torv. Ska försöka få till en bädd. Sen höll Samuel på att sätta upp gips i nya vardagsrummet. Golvet är slipat och klart (4 400kr) Sen kollade jag lite på stjärnor på is, men jag fastnade inte..

Söndag: Fortsatte i huset. Gerda och Marcus kom för han skulle fixa lite el, men inte till oss. Sen åt vi tacos. Det var trevligt. Efter det var det lite allmännt kaos i stallet så jag fick åka dit och laga staket. Och undersöka min häst, men enda "skadan" verkar vara en tappsko. Tur att Ulrika är bokad imorgon. Efter det så var det så fortsatte vi i huset, och blev tillslut klara med allt gips i v-rummet. Nu står spackel på tur. Sen ska taket, öppna spisen och elementen vitmålas. Behövs kanske inte men vi vill inte göra något halvhjärtat.. Vi kom hem typ halv elva.

Därför är jag något trött idag. Sen hade vi förresten strömavbrott imorse. Observera imorse. Inte i natt i stormen, uatn i den vindstilla morgonen.. Aja.


Kul klipp..

Här har ni ett riktigt kul klipp som de spelade upp på mix imorse..
Det här kan man ha kul åt. Man kan tro att det är parodi, men jag tror att det är seriöst..


http://www.youtube.com/watch?v=HaCqpRNZImM


Äntligen!

Läste imorse att de har beviljat skyddsjakten nu. De kommer att ta bort en varg i hasselforsreviret (det vi bor i). Förmodligen alfahanen. De har lyckats spåra att det är han som känner konkurrens av hundarna och därmed dödar dem. Nästa vecka hålls ett möte med de jaktlag som kommer bli inblandade. Och de ska utse en jaktledare för allihop. Det lär ju ska bli nån från jaktlagen runt oss, eftersom det är i närheten av åtorp som alla attacker har hänt..

This made my day.

Och observera; det är forskare som sagt ja. Sen har länsstyrelsen sagt ja. Och nu även naturvårdsverket.
Det är inte jägarna som avgör, utan folk som verkligen jobbar med detta på heltid. De har sagt att det här är det enda rätta att ta bort den "varg" som tar hundar. För att värna om natur, för det är ju det naturvårdsverket gör.

In your face vargens vänner.