Stockolmshelgen

Det var en jättebra helg!

Var ledig fredagen. Gjorde iordning mackor med min goda kycklingröra. Satte upp de sista gardinerna och grejade lite. Kollade lite på datorn. Fixade hästmat till helgen. Gick upp 7.15. :)
Sen bar det av till Laxå och tog bussen.

Kom fram till T-centralen 16.50. Såg säkert ut som två förvirrade sega lantisar bland alla superstressade stockholmare. Det var verkligen rusningstrafik. Hittade till slut ner i rätt t-bana. 
Sen gick vi till hotellet. Där tog vi det allmänt lugnt med kvällsbuffén och sen chips och idol. Jag somnade. (Älskar lakanen på hotell!)

På lördagen sov vi ut och sen åt vi frukost.
Sen gick vi till djurgården. Först var vi på Vasa-museét. Roligare än det låter. 
Därefter Skansens julmarknad. Det var jättemysigt. Massa gamla bodar och butiker. Och marknadsstånd. Luktade brändla mandlar, eld och gran. Drack hemmagjord glögg. Sen när det mörknade la man mer märke till belysningen. Köpte någon liten sak till mig och en julklapp till mamma.

Sen åt vi utanför. Hamburgare. Lyx. ;-) Sen gick vi på grönans julmarknad. Spelade lite på lotter.
Sen gick vi till gamla stan. (observera att vi hela tiden gick överallt. skulle haft stegräknaren)
På gamla stan gick vi mest lite snabbt. Kollade julmarknaden där. Såg slottet och riksdagshuset. 

Sen gick vi in på själva drottninggatan. Satte oss på ett fik. Skönt att återfå lite värme med varm choklad med grädde. Sen gick vi runt lite i olika affärer. Tills klockan blev sex och allt stängde. Då gick vi hem. Gick förbi NK, sen upp på Birger Jarls gatan förbi Riche. (ingen idé att kolla efter vare sig alex eller anders eftersom de båda är i USA) Sen förbi Stureplan och upp mot hotellet. 

Duschade och gjorde iordning oss för kvällis. Gick ut och letade. Trodde det skulle vara mycket lättare att hitta en resturang än vad det var. Vi velade runt som sjutton, men inget dög. Till slut hittade vi en liten resturang med jättegod mat och bra service. Jag åt lammfärsbiff med klyftisar, tsatsiki och het salsa. 

Sen gick vi hem till hotellet. Sen upp och äta frukost och ta t-banan till centralen och hitta rätt tåg hem. Det gick mycket bättre på centralen den gången. Vi var hemma vid halv tre-tre någon gång. 

Lite kul att Samuel säger att vi träffade Eric Gadd. Träffade låter som att man pratade. Sanningen är att vi mötte en kille som snabbast som jag tror var han.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback