Bromsar = Plågor

Hästarna är fulla i bromsar nu när det är så bra väder.
I förrgår stod jag och viftade bromsar men de hann ju bita jättemkt ändå. Det verkar ju som att deras flockande är mest irriterande för dem. Och igår blev det tydligen för mycket för båda hästarna.

De var nere och åt mat i sommarhagen (ingen skugga tyvärr). Sen hade Samuels mamma sett Blüthner komma gåendes upp mot den andra hagen. Hann gick och åt i lugnan ro. För att komma till den hagen måste han gå över en liten väg. Sen förbi öppningen till steggas hage. Sen när han såg Samuel komma gåendes så trippade han emot honom och sen svängde han in i sin hage. Och ställde sig vid ett träd och kliade. I skuggan. Ett bra tecken på att han är smart. Han visste att det inte skulle vara lika farligt med bromsar i den hagen, Ingen mat dock.

Så va han helt svettig stackarn. Han hade väl sprungit ganska bra för att få bort alla bromsar och flugor men sen gav han upp och sprang under tråden.

Så igår köpte jag ett flugmedel som heter Absorbine Ultrashield. (299 kr/950 ml Granngården). Testade på ena bogen igår för att se om han får nån allergisk reaktion. Så idag får vi se om det funkar. (om han nu inte fick nån reaktion då sprayar inte samuel på nåt nu, medlet är rätt starkt, klass 3)


Får väl skriva sen hur det har funkat. Man ska spraya 3 dagar. Sen ska det kunna hålla upp till 14 dagar om det inte regnar allt för mycket. Vi få se.. Fortsättning följer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback