Irriterad.

Varför är det sånt tjafs om glasbitar i maten?

En liten jämförelse.
* Det kommer fram att grisar blivit skållade levande på scan. På flera stora fina slakterier. Folk pratar om det i en dag och glömmer det dagen efter.

* Det finns glas i fryst kyckling. Folkstorm, kycklingstrejk och indragna partier. I flera veckor. Och nu ska allt kycklingkött röntgas innan det säljs.

Jag utgår nu från att glasbitarna inte finns i levande kycklingar, utan att de inte tar skada av just glaset. (Själva livet och slakten är en helt annan fråga).

Så varför tjata om lite glasbitar? Det är väl bara att kolla vad det är man stoppar i munnen. Eller? Det är ju knappast ett gift.

Men det stör mig så förbannat mycket att det alltid är mycket viktigare att vi människor har det bra. Tänk om vi skulle skära oss. Det vore ju förfärligt. Mycket värre än att bli nerknuffad i kokande vätska tills man dör. Och när du har dött så fortsätter allt som om inget hade hänt. 

Kommentarer
Postat av: Gerda

Tar av mig hatten


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback